Op mijn verjaardag is er maar één ding dat ik echt wil!
Nieuws

Op mijn verjaardag is er maar één ding dat ik echt wil!

Patat. 48 vandaag. Merci voor al jullie lieve wensen. De jaren vliegen. De rimpels komen. De ervaringen worden rijker. Ik ben een gelukkig mens. Ook ik ken mijn deuken en kneuzingen, mijn krassen en barsten. Die krijg je in je vriendschappen en in je carrière, in je gezondheid en je zelfvertrouwen. Maar je kweekt ook dikker vel en je leert de dingen ook steeds makkelijker relativeren. Omdat je als mens veel te boven kunt komen als je gesteund wordt door mensen die je graag zien. En omdat de overgrote meerderheid van de mensen het goed met me voorhebben en lief voor me zijn. Ik heb nog altijd een groot vertrouwen in de mensheid. Echt waar.

Elk jaar stellen vrienden en kennissen mij zo rond de zevende juni de vraag: wat zou je willen voor je verjaardag. Dat is een moeilijke vraag. Ik wil niks. Lekker eten en drinken. Dat wel. Gisteren waren we in het fantastische Interscaldes in Nederland, en vanavond gaan we naar Nenuphar aan de Leie. Maar echt materiële cadeautjes hoef ik niet. Ik ben gelukkig met wat ik heb.

Meer nog: covid heeft me geleerd wat echt belangrijk is in het leven. En dat is gezondheid. Ik denk dat ik alles in de wereld inruilen zou om gezond te kunnen zijn en om mijn geliefden gezond te zien. De rest kun je altijd aan. Ik kan in een kleiner huis wonen, of met een kleinere auto rijden, een stuk brood met wat kaas kan even lekker smaken als een sterrendiner, en als ik uren mag wandelen in de vrije natuur, dan is dat meestal net zo inspirerend als verre reizen maken.

Dus geef me maar dozen vol gezondheid met een strik er rond. Dat en vrijheid. Om te gaan en te staan waar ik wil. Om te zijn wie ik ben. Om te denken en te zeggen wat ik wil. Met respect voor anderen. Ze zeggen dat de zomer van de vrijheid aanbreekt, overmorgen, twee dagen na mijn 48ste verjaardag. Daar klink ik op. En ik zeg, omdat dat het allerbelangrijkste is: gezondheid!

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer