Het eerste restaurant met een Michelin ster waar ik ooit at was dat van Piet Husyentruyt in Wortegem-Petegem. Het was een fantastische ervaring om nooit meer te vergeten, ergens halfweg de jaren 90. Sindsdien heeft Piet een speciaal plekje in mijn culinaire hart. Ik volg hem al vijfentwintig jaar op de voet en ben altijd benieuwd naar z’n nieuwe plannen in binnen- en buitenland.
Voor mij Kook Uw Eigen Potcast op Joe heb ik een babbel gehad met Piet. Hij zit door de lockdown nu al enkele maanden vast in z’n tweede huis in Zuid-Afrika. En toen ik hem vroeg of het niet kriebelde om weer een restaurant te starten, daar dan, moest hij toegeven dat hij wel met dat idee speelt. Hij sloot het zeker niet uit.
Ook zei Piet dat het blijft kriebelen om weer TV te maken. Benieuwd of daar binnenkort nieuws komt. Want Piet is niet enkel een topchef, maar ook een geweldige TV-persoonlijkheid. Dus we leven in hoop.
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer