Het eerste restaurant met een Michelin ster waar ik ooit at was dat van Piet Husyentruyt in Wortegem-Petegem. Het was een fantastische ervaring om nooit meer te vergeten, ergens halfweg de jaren 90. Sindsdien heeft Piet een speciaal plekje in mijn culinaire hart. Ik volg hem al vijfentwintig jaar op de voet en ben altijd benieuwd naar z’n nieuwe plannen in binnen- en buitenland.
Voor mij Kook Uw Eigen Potcast op Joe heb ik een babbel gehad met Piet. Hij zit door de lockdown nu al enkele maanden vast in z’n tweede huis in Zuid-Afrika. En toen ik hem vroeg of het niet kriebelde om weer een restaurant te starten, daar dan, moest hij toegeven dat hij wel met dat idee speelt. Hij sloot het zeker niet uit.
Ook zei Piet dat het blijft kriebelen om weer TV te maken. Benieuwd of daar binnenkort nieuws komt. Want Piet is niet enkel een topchef, maar ook een geweldige TV-persoonlijkheid. Dus we leven in hoop.
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer