Opgelet: Laat je niet oplichten door de fake Sven Ornelis!!

Het werd een tijdje geleden door de politie al aangekondigd: er zou een golf aan internetfraude op ons afkomen. Vooral op sociale media zouden oplichters via fake accounts onschuldige mensen proberen geld af te troggelen door codes te vragen in frauduleuze berichten. Ik schreef onlangs dat de Instagram van restaurant d’ Oude Pastorie in Lochristi gehackt werd, en ik er ook bijna met de ogen open was ingelopen.

En vandaag is het blijkbaar mijn beurt. Al van deze ochtend kreeg ik berichten van mensen dat er blijkbaar een fake account van “Sven Ornelis” gesignaleerd werd, dat probeert contact op te nemen met volgers van me. Vervolgens krijgen de mensen die het vervolgverzoek aanvaard hebben allerlei vragen in het Duits. Uiteraard zit ik hier voor niks achter. En ik zal nooit rare dingen vragen in privĂ© berichten, al zeker geen codes en al zeker niet in het Duits. Toch zijn er intussen blijkbaar al mensen die wel in coversatie zijn gegaan met die fraudeurs. Let daar ontzettend mee op!!!

Ik heb Instagram uiteraard gevraagd om dat account meteen te blokkeren. Die procedure is volop bezig. Ik hoop dat mensen die mijn identiteit misbruiken intussen geen onschuldige mensen kunnen bedriegen of geld aftroggelen. En terwijl ik klacht heb ingediend over dit ene fake account is er blijkbaar al een tweede in omloop. Super vervelend is dat. Daarom vraag ik uitdrukkelijk: loop er niet in. Ik heb maar twee accounts, de twee die je hieronder ziet, het is mijn gewoon account en dat van Would Be Chef…. de rest zijn fakers!!!! En die hebben sowieso geen eerlijke bedoelingen….

 

www.instagram.com/svenornelis

www.instagram.com/dewouldbechef