Het werd een tijdje geleden door de politie al aangekondigd: er zou een golf aan internetfraude op ons afkomen. Vooral op sociale media zouden oplichters via fake accounts onschuldige mensen proberen geld af te troggelen door codes te vragen in frauduleuze berichten. Ik schreef onlangs dat de Instagram van restaurant d’ Oude Pastorie in Lochristi gehackt werd, en ik er ook bijna met de ogen open was ingelopen.
En vandaag is het blijkbaar mijn beurt. Al van deze ochtend kreeg ik berichten van mensen dat er blijkbaar een fake account van “Sven Ornelis” gesignaleerd werd, dat probeert contact op te nemen met volgers van me. Vervolgens krijgen de mensen die het vervolgverzoek aanvaard hebben allerlei vragen in het Duits. Uiteraard zit ik hier voor niks achter. En ik zal nooit rare dingen vragen in privé berichten, al zeker geen codes en al zeker niet in het Duits. Toch zijn er intussen blijkbaar al mensen die wel in coversatie zijn gegaan met die fraudeurs. Let daar ontzettend mee op!!!
Ik heb Instagram uiteraard gevraagd om dat account meteen te blokkeren. Die procedure is volop bezig. Ik hoop dat mensen die mijn identiteit misbruiken intussen geen onschuldige mensen kunnen bedriegen of geld aftroggelen. En terwijl ik klacht heb ingediend over dit ene fake account is er blijkbaar al een tweede in omloop. Super vervelend is dat. Daarom vraag ik uitdrukkelijk: loop er niet in. Ik heb maar twee accounts, de twee die je hieronder ziet, het is mijn gewoon account en dat van Would Be Chef…. de rest zijn fakers!!!! En die hebben sowieso geen eerlijke bedoelingen….
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer