Het werd een tijdje geleden door de politie al aangekondigd: er zou een golf aan internetfraude op ons afkomen. Vooral op sociale media zouden oplichters via fake accounts onschuldige mensen proberen geld af te troggelen door codes te vragen in frauduleuze berichten. Ik schreef onlangs dat de Instagram van restaurant d’ Oude Pastorie in Lochristi gehackt werd, en ik er ook bijna met de ogen open was ingelopen.
En vandaag is het blijkbaar mijn beurt. Al van deze ochtend kreeg ik berichten van mensen dat er blijkbaar een fake account van “Sven Ornelis” gesignaleerd werd, dat probeert contact op te nemen met volgers van me. Vervolgens krijgen de mensen die het vervolgverzoek aanvaard hebben allerlei vragen in het Duits. Uiteraard zit ik hier voor niks achter. En ik zal nooit rare dingen vragen in privé berichten, al zeker geen codes en al zeker niet in het Duits. Toch zijn er intussen blijkbaar al mensen die wel in coversatie zijn gegaan met die fraudeurs. Let daar ontzettend mee op!!!
Ik heb Instagram uiteraard gevraagd om dat account meteen te blokkeren. Die procedure is volop bezig. Ik hoop dat mensen die mijn identiteit misbruiken intussen geen onschuldige mensen kunnen bedriegen of geld aftroggelen. En terwijl ik klacht heb ingediend over dit ene fake account is er blijkbaar al een tweede in omloop. Super vervelend is dat. Daarom vraag ik uitdrukkelijk: loop er niet in. Ik heb maar twee accounts, de twee die je hieronder ziet, het is mijn gewoon account en dat van Would Be Chef…. de rest zijn fakers!!!! En die hebben sowieso geen eerlijke bedoelingen….
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer