Het werd een tijdje geleden door de politie al aangekondigd: er zou een golf aan internetfraude op ons afkomen. Vooral op sociale media zouden oplichters via fake accounts onschuldige mensen proberen geld af te troggelen door codes te vragen in frauduleuze berichten. Ik schreef onlangs dat de Instagram van restaurant d’ Oude Pastorie in Lochristi gehackt werd, en ik er ook bijna met de ogen open was ingelopen.
En vandaag is het blijkbaar mijn beurt. Al van deze ochtend kreeg ik berichten van mensen dat er blijkbaar een fake account van “Sven Ornelis” gesignaleerd werd, dat probeert contact op te nemen met volgers van me. Vervolgens krijgen de mensen die het vervolgverzoek aanvaard hebben allerlei vragen in het Duits. Uiteraard zit ik hier voor niks achter. En ik zal nooit rare dingen vragen in privé berichten, al zeker geen codes en al zeker niet in het Duits. Toch zijn er intussen blijkbaar al mensen die wel in coversatie zijn gegaan met die fraudeurs. Let daar ontzettend mee op!!!
Ik heb Instagram uiteraard gevraagd om dat account meteen te blokkeren. Die procedure is volop bezig. Ik hoop dat mensen die mijn identiteit misbruiken intussen geen onschuldige mensen kunnen bedriegen of geld aftroggelen. En terwijl ik klacht heb ingediend over dit ene fake account is er blijkbaar al een tweede in omloop. Super vervelend is dat. Daarom vraag ik uitdrukkelijk: loop er niet in. Ik heb maar twee accounts, de twee die je hieronder ziet, het is mijn gewoon account en dat van Would Be Chef…. de rest zijn fakers!!!! En die hebben sowieso geen eerlijke bedoelingen….
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer