Opgelet: Laat je niet oplichten door de fake Sven Ornelis!!
Nieuws

Opgelet: Laat je niet oplichten door de fake Sven Ornelis!!

Het werd een tijdje geleden door de politie al aangekondigd: er zou een golf aan internetfraude op ons afkomen. Vooral op sociale media zouden oplichters via fake accounts onschuldige mensen proberen geld af te troggelen door codes te vragen in frauduleuze berichten. Ik schreef onlangs dat de Instagram van restaurant d’ Oude Pastorie in Lochristi gehackt werd, en ik er ook bijna met de ogen open was ingelopen.

En vandaag is het blijkbaar mijn beurt. Al van deze ochtend kreeg ik berichten van mensen dat er blijkbaar een fake account van “Sven Ornelis” gesignaleerd werd, dat probeert contact op te nemen met volgers van me. Vervolgens krijgen de mensen die het vervolgverzoek aanvaard hebben allerlei vragen in het Duits. Uiteraard zit ik hier voor niks achter. En ik zal nooit rare dingen vragen in privé berichten, al zeker geen codes en al zeker niet in het Duits. Toch zijn er intussen blijkbaar al mensen die wel in coversatie zijn gegaan met die fraudeurs. Let daar ontzettend mee op!!!

Ik heb Instagram uiteraard gevraagd om dat account meteen te blokkeren. Die procedure is volop bezig. Ik hoop dat mensen die mijn identiteit misbruiken intussen geen onschuldige mensen kunnen bedriegen of geld aftroggelen. En terwijl ik klacht heb ingediend over dit ene fake account is er blijkbaar al een tweede in omloop. Super vervelend is dat. Daarom vraag ik uitdrukkelijk: loop er niet in. Ik heb maar twee accounts, de twee die je hieronder ziet, het is mijn gewoon account en dat van Would Be Chef…. de rest zijn fakers!!!! En die hebben sowieso geen eerlijke bedoelingen….

www.instagram.com/svenornelis

www.instagram.com/dewouldbechef

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer