Opmerkelijk: 1 ding dat Bart niet leuk vindt aan Luc wanneer hij kookt
Nieuws

Opmerkelijk: 1 ding dat Bart niet leuk vindt aan Luc wanneer hij kookt

Gisterenmorgen maakten we op Joe een heerlijke radio-uitzending vanuit Oud-Heverlee bij Luc Appermont en Bart Kaëll. De twee zijn intussen meer dan 43 jaar samen en vertelden over de liefde en de passie, de romantiek, maar ook de moeilijke momenten. Het was een eerlijke, plezante ochtend.

Wat wel leuk is: die twee zien elkaar bijzonder graag, maar kunnen toch ook goed kibbelen met elkaar. Dat heb je zeker, als je zo lang samen bent. Hilarisch. Zo wil Luc later graag begraven worden in de familiekelder in Bilzen en wil hij absoluut dat Bart daar na zijn dood bij komt te liggen. “Geen sprake van dat ik op jouw meme en pepe kom liggen, ik heb die mensen niet eens gekend,” zei Bart.

Maar ook als het over het culinaire ging kunnen de twee een hilarisch potje kibbelen. Bart is een super goede kok, die graag heerlijke gerechten maakt. Luc weet dat wel te appreciëren en is zijn man daar bijzonder dankbaar voor. Maar Bart probeert de borden ook te dresseren zoals in een echt sterrenrestaurant, en daar heeft Luc toch wat minder respect voor. “Ik doe dan zo mijn best om prachtige bordjes te serveren, en het eerste wat Lucske doet is alles met z’n vork bijeen prakken, dat vind ik toch spijtig van al mijn werk” aldus Bart.

Ik begrijp wel een beetje wat Bart precies bedoelt. Als ik mooie borden serveer dan vind ik het ook fijn dat daar een klein beetje waardering voor is. Als mijn gasten dan alles dooreen beginnen te smeren, dan heb ik toch ook een beetje het gevoel dat ik alles evengoed in de blender had kunnen doen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Thaise kreeft met noedels

De beste hoofdgerechten voor de feestdagen

Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer

Makkelijk hapje milkshake met paling

De lekkerste hapjes voor de feestdagen

Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

De lekkerste voorgerechten voor de feestdagen

Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer

Goed nieuws: Mama's kookboek komt maandag aan!

Bestel Mijn Mama’s Kookboek nu als kerstcadeau voor het te laat is!

Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer

Kun je diabetes vermijden?

Kun je diabetes vermijden?

14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer