Gisterenmorgen maakten we op Joe een heerlijke radio-uitzending vanuit Oud-Heverlee bij Luc Appermont en Bart Kaëll. De twee zijn intussen meer dan 43 jaar samen en vertelden over de liefde en de passie, de romantiek, maar ook de moeilijke momenten. Het was een eerlijke, plezante ochtend.
Wat wel leuk is: die twee zien elkaar bijzonder graag, maar kunnen toch ook goed kibbelen met elkaar. Dat heb je zeker, als je zo lang samen bent. Hilarisch. Zo wil Luc later graag begraven worden in de familiekelder in Bilzen en wil hij absoluut dat Bart daar na zijn dood bij komt te liggen. “Geen sprake van dat ik op jouw meme en pepe kom liggen, ik heb die mensen niet eens gekend,” zei Bart.
Maar ook als het over het culinaire ging kunnen de twee een hilarisch potje kibbelen. Bart is een super goede kok, die graag heerlijke gerechten maakt. Luc weet dat wel te appreciëren en is zijn man daar bijzonder dankbaar voor. Maar Bart probeert de borden ook te dresseren zoals in een echt sterrenrestaurant, en daar heeft Luc toch wat minder respect voor. “Ik doe dan zo mijn best om prachtige bordjes te serveren, en het eerste wat Lucske doet is alles met z’n vork bijeen prakken, dat vind ik toch spijtig van al mijn werk” aldus Bart.
Ik begrijp wel een beetje wat Bart precies bedoelt. Als ik mooie borden serveer dan vind ik het ook fijn dat daar een klein beetje waardering voor is. Als mijn gasten dan alles dooreen beginnen te smeren, dan heb ik toch ook een beetje het gevoel dat ik alles evengoed in de blender had kunnen doen.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer