Opmerkelijk: 1 ding dat Bart niet leuk vindt aan Luc wanneer hij kookt
Nieuws

Opmerkelijk: 1 ding dat Bart niet leuk vindt aan Luc wanneer hij kookt

Gisterenmorgen maakten we op Joe een heerlijke radio-uitzending vanuit Oud-Heverlee bij Luc Appermont en Bart Kaëll. De twee zijn intussen meer dan 43 jaar samen en vertelden over de liefde en de passie, de romantiek, maar ook de moeilijke momenten. Het was een eerlijke, plezante ochtend.

Wat wel leuk is: die twee zien elkaar bijzonder graag, maar kunnen toch ook goed kibbelen met elkaar. Dat heb je zeker, als je zo lang samen bent. Hilarisch. Zo wil Luc later graag begraven worden in de familiekelder in Bilzen en wil hij absoluut dat Bart daar na zijn dood bij komt te liggen. “Geen sprake van dat ik op jouw meme en pepe kom liggen, ik heb die mensen niet eens gekend,” zei Bart.

Maar ook als het over het culinaire ging kunnen de twee een hilarisch potje kibbelen. Bart is een super goede kok, die graag heerlijke gerechten maakt. Luc weet dat wel te appreciëren en is zijn man daar bijzonder dankbaar voor. Maar Bart probeert de borden ook te dresseren zoals in een echt sterrenrestaurant, en daar heeft Luc toch wat minder respect voor. “Ik doe dan zo mijn best om prachtige bordjes te serveren, en het eerste wat Lucske doet is alles met z’n vork bijeen prakken, dat vind ik toch spijtig van al mijn werk” aldus Bart.

Ik begrijp wel een beetje wat Bart precies bedoelt. Als ik mooie borden serveer dan vind ik het ook fijn dat daar een klein beetje waardering voor is. Als mijn gasten dan alles dooreen beginnen te smeren, dan heb ik toch ook een beetje het gevoel dat ik alles evengoed in de blender had kunnen doen.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer