Opmerkelijk: 1 ding dat Bart niet leuk vindt aan Luc wanneer hij kookt

Gisterenmorgen maakten we op Joe een heerlijke radio-uitzending vanuit Oud-Heverlee bij Luc Appermont en Bart Kaëll. De twee zijn intussen meer dan 43 jaar samen en vertelden over de liefde en de passie, de romantiek, maar ook de moeilijke momenten. Het was een eerlijke, plezante ochtend.

Wat wel leuk is: die twee zien elkaar bijzonder graag, maar kunnen toch ook goed kibbelen met elkaar. Dat heb je zeker, als je zo lang samen bent. Hilarisch. Zo wil Luc later graag begraven worden in de familiekelder in Bilzen en wil hij absoluut dat Bart daar na zijn dood bij komt te liggen. “Geen sprake van dat ik op jouw meme en pepe kom liggen, ik heb die mensen niet eens gekend,” zei Bart.

Maar ook als het over het culinaire ging kunnen de twee een hilarisch potje kibbelen. Bart is een super goede kok, die graag heerlijke gerechten maakt. Luc weet dat wel te appreciëren en is zijn man daar bijzonder dankbaar voor. Maar Bart probeert de borden ook te dresseren zoals in een echt sterrenrestaurant, en daar heeft Luc toch wat minder respect voor. “Ik doe dan zo mijn best om prachtige bordjes te serveren, en het eerste wat Lucske doet is alles met z’n vork bijeen prakken, dat vind ik toch spijtig van al mijn werk” aldus Bart.

Ik begrijp wel een beetje wat Bart precies bedoelt. Als ik mooie borden serveer dan vind ik het ook fijn dat daar een klein beetje waardering voor is. Als mijn gasten dan alles dooreen beginnen te smeren, dan heb ik toch ook een beetje het gevoel dat ik alles evengoed in de blender had kunnen doen.