Opmerkelijk: 1 ding dat Bart niet leuk vindt aan Luc wanneer hij kookt
Nieuws

Opmerkelijk: 1 ding dat Bart niet leuk vindt aan Luc wanneer hij kookt

Gisterenmorgen maakten we op Joe een heerlijke radio-uitzending vanuit Oud-Heverlee bij Luc Appermont en Bart Kaëll. De twee zijn intussen meer dan 43 jaar samen en vertelden over de liefde en de passie, de romantiek, maar ook de moeilijke momenten. Het was een eerlijke, plezante ochtend.

Wat wel leuk is: die twee zien elkaar bijzonder graag, maar kunnen toch ook goed kibbelen met elkaar. Dat heb je zeker, als je zo lang samen bent. Hilarisch. Zo wil Luc later graag begraven worden in de familiekelder in Bilzen en wil hij absoluut dat Bart daar na zijn dood bij komt te liggen. “Geen sprake van dat ik op jouw meme en pepe kom liggen, ik heb die mensen niet eens gekend,” zei Bart.

Maar ook als het over het culinaire ging kunnen de twee een hilarisch potje kibbelen. Bart is een super goede kok, die graag heerlijke gerechten maakt. Luc weet dat wel te appreciëren en is zijn man daar bijzonder dankbaar voor. Maar Bart probeert de borden ook te dresseren zoals in een echt sterrenrestaurant, en daar heeft Luc toch wat minder respect voor. “Ik doe dan zo mijn best om prachtige bordjes te serveren, en het eerste wat Lucske doet is alles met z’n vork bijeen prakken, dat vind ik toch spijtig van al mijn werk” aldus Bart.

Ik begrijp wel een beetje wat Bart precies bedoelt. Als ik mooie borden serveer dan vind ik het ook fijn dat daar een klein beetje waardering voor is. Als mijn gasten dan alles dooreen beginnen te smeren, dan heb ik toch ook een beetje het gevoel dat ik alles evengoed in de blender had kunnen doen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer