Opvallend. Het lijken weer hoogdagen voor de horeca!
Nieuws

Opvallend. Het lijken weer hoogdagen voor de horeca!

Eigenlijk ben ik een planner. Omdat mijn agenda meestal bomvol zit, met radio door de week, en DJ-sets in het weekend, en omdat ik daartussen ook nog eens geregeld naar Barcelona wil, moet ik alles wel ver op voorhand plannen. Ook de etentjes met vrienden, of bezoekjes aan restaurants worden meestal maanden op voorhand vastgelegd. Maar in corona-tijden is alles anders. Er zijn geen DJ-sets meer, en de weekendavonden zijn vrij. En plannen maken doen we daardoor wat minder. Of later. We leven wat meer van dag tot dag. Kan ook niet anders met die beperkte bubbel.

Maar er valt me nu wel iets op. Ik probeer al een tijdje om een tafeltje voor twee personen vast te krijgen in een (paar) toprestaurant(s), gewoon omdat we iets te vieren hebben en reisjes naar Barcelona nu toch niet mogen, en daarom mag het ook echt nog eens een goed restaurant zijn.

Ik wil Oak ontdekken in Gent, maar dat zit elke avond vol. De eerste avond die vrij staat, is een dinsdagavond ver in oktober. Kijk, dat vind ik wel erg ver vooruit plannen. Ik wil ook nog heel graag eens dineren in Het Hof Van Cleve. Daar komt er af en toe een tafeltje vrij voor 4 personen of voor 6, maar voor 2 lukt niet meer de eerste maanden. En zo kan ik nog wel even verder gaan.

Ik vraag me oprecht af of mijn gevoel klopt: hebben restaurants het nu gewoon weer heel erg druk? En dan vooral de toppers? Komt dat omdat mensen hun centen nu minder aan vakanties hebben kunnen uitgeven en dat ze graag weer eens wat meer willen genieten in eigen land? En mag het dan ook wat kosten? Of ligt het eerder aan het feit dat de restaurants gewoon minder tafels kunnen en mogen zetten door de afstandsregels, waardoor ze sneller vol zijn dan vroeger? En is het beeld daardoor wat vertekend?

Het geldt trouwens niet enkel voor restaurants met een ster of zo. Ook als ik naar de goede brasserieën in de buurt telefoneer met de vraag of er dezelfde avond, of het komende weekend nog een tafeltje beschikbaar is, dan blijkt dat vaak niet meer het geval te zijn. Laat ons hopen dat mijn gevoel ook klopt, en juist is, en dat het met de horeca inderdaad weer beter gaat, want de lockdown heeft het deze beproefde sector zeker niet makkelijk gemaakt. Maar als we nog eens naar een toppertje willen gaan, dan zal ik toch wat meer moeten plannen.

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_7209 kopiëren

Ik verkoop mijn boeken bij me thuis op zaterdag 23 november

Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “Veel Geluk Gewenst” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer

Dit zijn de grootste misverstanden over Thanksgiving

Dit zijn de vijf grootste misverstanden over Thanksgiving

Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer

10 dingen die je nog niet wist over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Niks aan te doen: daarom snoepen mensen zoveel op kantoor

Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer

Hoeveel calorieën kun je nu echt verbranden met wandelen?

Hoeveel calorieën kun je verbranden met wandelen?

In mijn boek “Waarom Wandelen” dat hier nog altijd te koop is, schrijf ik het uitgebreid: wandelen is goed. Erg goed. En gezond. Want wandelen helpt uiteraard fantastisch om veel calorieën en dus ook vet te verbranden, daar is geen discussie over … Lees meer

Tot wanneer mag je cappuccino drinken zonder dat Italianen je raar bekijken?

Tot hoe laat mag je cappuccino drinken zonder Italianen boos te maken?

Van mij mag je cappuccino drinken op elk uur van de dag. Ik ben niet van de koffie-politie en mensen drinken wat ze willen wanneer ze dat willen. Maar Italianen zijn daar een stukje strenger in … Lees meer

Een nieuwe herfstweek: een nieuw weekmenu

Het is herfstvakantie. Enfin, voor mij. Even een weekje zonder ochtendshow. Even een weekje langer uitslapen. Even een weekje Barcelona. Kortom: even genieten … Lees meer

Wat zijn de gezondste noten?

Dinsdag 22 oktober is wereld notendag. Nu ik weer volop aan het afvallen ben eet ik graag wat noten tussendoor. Een handjevol kan mij al voldoende energie en kracht geven en dat is ook logisch, want noten zijn over het algemeen zeer gezond en bevatten veel essentiële voedingsstoffen, zoals gezonde vetten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen … Lees meer