Opvallend. Het lijken weer hoogdagen voor de horeca!
Nieuws

Opvallend. Het lijken weer hoogdagen voor de horeca!

Eigenlijk ben ik een planner. Omdat mijn agenda meestal bomvol zit, met radio door de week, en DJ-sets in het weekend, en omdat ik daartussen ook nog eens geregeld naar Barcelona wil, moet ik alles wel ver op voorhand plannen. Ook de etentjes met vrienden, of bezoekjes aan restaurants worden meestal maanden op voorhand vastgelegd. Maar in corona-tijden is alles anders. Er zijn geen DJ-sets meer, en de weekendavonden zijn vrij. En plannen maken doen we daardoor wat minder. Of later. We leven wat meer van dag tot dag. Kan ook niet anders met die beperkte bubbel.

Maar er valt me nu wel iets op. Ik probeer al een tijdje om een tafeltje voor twee personen vast te krijgen in een (paar) toprestaurant(s), gewoon omdat we iets te vieren hebben en reisjes naar Barcelona nu toch niet mogen, en daarom mag het ook echt nog eens een goed restaurant zijn.

Ik wil Oak ontdekken in Gent, maar dat zit elke avond vol. De eerste avond die vrij staat, is een dinsdagavond ver in oktober. Kijk, dat vind ik wel erg ver vooruit plannen. Ik wil ook nog heel graag eens dineren in Het Hof Van Cleve. Daar komt er af en toe een tafeltje vrij voor 4 personen of voor 6, maar voor 2 lukt niet meer de eerste maanden. En zo kan ik nog wel even verder gaan.

Ik vraag me oprecht af of mijn gevoel klopt: hebben restaurants het nu gewoon weer heel erg druk? En dan vooral de toppers? Komt dat omdat mensen hun centen nu minder aan vakanties hebben kunnen uitgeven en dat ze graag weer eens wat meer willen genieten in eigen land? En mag het dan ook wat kosten? Of ligt het eerder aan het feit dat de restaurants gewoon minder tafels kunnen en mogen zetten door de afstandsregels, waardoor ze sneller vol zijn dan vroeger? En is het beeld daardoor wat vertekend?

Het geldt trouwens niet enkel voor restaurants met een ster of zo. Ook als ik naar de goede brasserieën in de buurt telefoneer met de vraag of er dezelfde avond, of het komende weekend nog een tafeltje beschikbaar is, dan blijkt dat vaak niet meer het geval te zijn. Laat ons hopen dat mijn gevoel ook klopt, en juist is, en dat het met de horeca inderdaad weer beter gaat, want de lockdown heeft het deze beproefde sector zeker niet makkelijk gemaakt. Maar als we nog eens naar een toppertje willen gaan, dan zal ik toch wat meer moeten plannen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer