Opvallend. Het lijken weer hoogdagen voor de horeca!
Nieuws

Opvallend. Het lijken weer hoogdagen voor de horeca!

Eigenlijk ben ik een planner. Omdat mijn agenda meestal bomvol zit, met radio door de week, en DJ-sets in het weekend, en omdat ik daartussen ook nog eens geregeld naar Barcelona wil, moet ik alles wel ver op voorhand plannen. Ook de etentjes met vrienden, of bezoekjes aan restaurants worden meestal maanden op voorhand vastgelegd. Maar in corona-tijden is alles anders. Er zijn geen DJ-sets meer, en de weekendavonden zijn vrij. En plannen maken doen we daardoor wat minder. Of later. We leven wat meer van dag tot dag. Kan ook niet anders met die beperkte bubbel.

Maar er valt me nu wel iets op. Ik probeer al een tijdje om een tafeltje voor twee personen vast te krijgen in een (paar) toprestaurant(s), gewoon omdat we iets te vieren hebben en reisjes naar Barcelona nu toch niet mogen, en daarom mag het ook echt nog eens een goed restaurant zijn.

Ik wil Oak ontdekken in Gent, maar dat zit elke avond vol. De eerste avond die vrij staat, is een dinsdagavond ver in oktober. Kijk, dat vind ik wel erg ver vooruit plannen. Ik wil ook nog heel graag eens dineren in Het Hof Van Cleve. Daar komt er af en toe een tafeltje vrij voor 4 personen of voor 6, maar voor 2 lukt niet meer de eerste maanden. En zo kan ik nog wel even verder gaan.

Ik vraag me oprecht af of mijn gevoel klopt: hebben restaurants het nu gewoon weer heel erg druk? En dan vooral de toppers? Komt dat omdat mensen hun centen nu minder aan vakanties hebben kunnen uitgeven en dat ze graag weer eens wat meer willen genieten in eigen land? En mag het dan ook wat kosten? Of ligt het eerder aan het feit dat de restaurants gewoon minder tafels kunnen en mogen zetten door de afstandsregels, waardoor ze sneller vol zijn dan vroeger? En is het beeld daardoor wat vertekend?

Het geldt trouwens niet enkel voor restaurants met een ster of zo. Ook als ik naar de goede brasserieën in de buurt telefoneer met de vraag of er dezelfde avond, of het komende weekend nog een tafeltje beschikbaar is, dan blijkt dat vaak niet meer het geval te zijn. Laat ons hopen dat mijn gevoel ook klopt, en juist is, en dat het met de horeca inderdaad weer beter gaat, want de lockdown heeft het deze beproefde sector zeker niet makkelijk gemaakt. Maar als we nog eens naar een toppertje willen gaan, dan zal ik toch wat meer moeten plannen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer

D3235_stuntprijzen_social_1080x1080_ornbe_v2

Wijn Ornelis stopt! Maar dat is geen slecht nieuws…

Ik wil je iets belangrijks vertellen. Misschien was het je al opgevallen dat het de laatste tijd wat stiller was in onze wijnwinkel www.wijnornelis.be Daar hadden we ook een bijzondere reden voor … Lees meer