Opvallend. Het lijken weer hoogdagen voor de horeca!
Nieuws

Opvallend. Het lijken weer hoogdagen voor de horeca!

Eigenlijk ben ik een planner. Omdat mijn agenda meestal bomvol zit, met radio door de week, en DJ-sets in het weekend, en omdat ik daartussen ook nog eens geregeld naar Barcelona wil, moet ik alles wel ver op voorhand plannen. Ook de etentjes met vrienden, of bezoekjes aan restaurants worden meestal maanden op voorhand vastgelegd. Maar in corona-tijden is alles anders. Er zijn geen DJ-sets meer, en de weekendavonden zijn vrij. En plannen maken doen we daardoor wat minder. Of later. We leven wat meer van dag tot dag. Kan ook niet anders met die beperkte bubbel.

Maar er valt me nu wel iets op. Ik probeer al een tijdje om een tafeltje voor twee personen vast te krijgen in een (paar) toprestaurant(s), gewoon omdat we iets te vieren hebben en reisjes naar Barcelona nu toch niet mogen, en daarom mag het ook echt nog eens een goed restaurant zijn.

Ik wil Oak ontdekken in Gent, maar dat zit elke avond vol. De eerste avond die vrij staat, is een dinsdagavond ver in oktober. Kijk, dat vind ik wel erg ver vooruit plannen. Ik wil ook nog heel graag eens dineren in Het Hof Van Cleve. Daar komt er af en toe een tafeltje vrij voor 4 personen of voor 6, maar voor 2 lukt niet meer de eerste maanden. En zo kan ik nog wel even verder gaan.

Ik vraag me oprecht af of mijn gevoel klopt: hebben restaurants het nu gewoon weer heel erg druk? En dan vooral de toppers? Komt dat omdat mensen hun centen nu minder aan vakanties hebben kunnen uitgeven en dat ze graag weer eens wat meer willen genieten in eigen land? En mag het dan ook wat kosten? Of ligt het eerder aan het feit dat de restaurants gewoon minder tafels kunnen en mogen zetten door de afstandsregels, waardoor ze sneller vol zijn dan vroeger? En is het beeld daardoor wat vertekend?

Het geldt trouwens niet enkel voor restaurants met een ster of zo. Ook als ik naar de goede brasserieën in de buurt telefoneer met de vraag of er dezelfde avond, of het komende weekend nog een tafeltje beschikbaar is, dan blijkt dat vaak niet meer het geval te zijn. Laat ons hopen dat mijn gevoel ook klopt, en juist is, en dat het met de horeca inderdaad weer beter gaat, want de lockdown heeft het deze beproefde sector zeker niet makkelijk gemaakt. Maar als we nog eens naar een toppertje willen gaan, dan zal ik toch wat meer moeten plannen.

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer