Unieke beelden die bewijzen dat ik oud word
Nieuws

Unieke beelden die bewijzen dat ik oud word

Vele mensen volgen vol enthousiasme mijn reisverhalen uit Barcelona. Maar vandaag wil ik jullie eens laten mee genieten van een stukje bijzondere reisgeschiedenis van mij, van 10 jaar geleden. We hadden toen nog geen flat gekocht in Barcelona, maar hadden wel twee weken lang een charmant huis gehuurd in de Provence. En we hadden wat familie en vrienden uitgenodigd om te komen logeren. 

Ik had toen ook nog geen foodblog, en zelfs geen kookboeken uitgebracht. Maar, en dat was wel geestig, ik maakte in die tijd “Lekkere Tweets”. Dat waren korte vooral culinaire filmpjes die ik via Twitter verspreidde. De technische kwaliteit stelt niet zoveel voor, maar de filmpjes zijn wel bijzonder charmant om terug te zien. Ik zet ze hier nog allemaal linken eens op een rij.

Het doet me trouwens beseffen hoe snel de tijd gaat. Tien jaar geleden was ik nog maar 38, maar ook mijn ouders waren een stuk jonger, en m’n nichtjes een stuk kleiner. Julie die nu 16 is geworden vierde een verjaardag met haar lievelingsrecept. Roger Van Damme was net 40 geworden, en Wout Bru had nog een restaurant in Frankrijk. Ik was nog maar net met wandelen gestart, en ik maakte nog radio bij Q-music. Ja, er kan veel veranderen in 10 jaar.

Enfin, geniet van de “retrofilmpjes“. Misschien kun je nog wat ideetjes opdoen voor het koken in het Zuiden, of in België. En vooral: vergeet niet te genieten van de vakantie. En van het leven. Want dat vliegt.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer