Vele mensen volgen vol enthousiasme mijn reisverhalen uit Barcelona. Maar vandaag wil ik jullie eens laten mee genieten van een stukje bijzondere reisgeschiedenis van mij, van 10 jaar geleden. We hadden toen nog geen flat gekocht in Barcelona, maar hadden wel twee weken lang een charmant huis gehuurd in de Provence. En we hadden wat familie en vrienden uitgenodigd om te komen logeren.
Ik had toen ook nog geen foodblog, en zelfs geen kookboeken uitgebracht. Maar, en dat was wel geestig, ik maakte in die tijd “Lekkere Tweets”. Dat waren korte vooral culinaire filmpjes die ik via Twitter verspreidde. De technische kwaliteit stelt niet zoveel voor, maar de filmpjes zijn wel bijzonder charmant om terug te zien. Ik zet ze hier nog allemaal linken eens op een rij.
Het doet me trouwens beseffen hoe snel de tijd gaat. Tien jaar geleden was ik nog maar 38, maar ook mijn ouders waren een stuk jonger, en m’n nichtjes een stuk kleiner. Julie die nu 16 is geworden vierde een verjaardag met haar lievelingsrecept. Roger Van Damme was net 40 geworden, en Wout Bru had nog een restaurant in Frankrijk. Ik was nog maar net met wandelen gestart, en ik maakte nog radio bij Q-music. Ja, er kan veel veranderen in 10 jaar.
Enfin, geniet van de “retrofilmpjes“. Misschien kun je nog wat ideetjes opdoen voor het koken in het Zuiden, of in België. En vooral: vergeet niet te genieten van de vakantie. En van het leven. Want dat vliegt.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer