Oudjaar vieren zonder een kater morgen doe je zo!!!

Feesten is fijn! Maar pijn na het feesten is helemaal niet fijn. Of je vanavond nu voor een etentje gaat met aangepaste wijnen en een pousse-café nadien, of gewoon stevig stappen gaat, neem deze tips in acht, en morgen sta je fris op en kun je het nieuwe jaar lekker fris starten. Geniet van het feesten!

TIP 1 DRINK WATER

Drink veel water! En daarmee bedoel ik niet: drink enkel water. Tuurlijk mag je ook champagne, cava of biertjes nuttigen. Maar alcohol droogt je lichaam uit, en zo ontstaan de zwaarste katers. Een goede tip is dus om op voorhand, maar ook tussendoor voldoende water te drinken. Het zal de grootste kater alvast vermijden.

TIP 2 EET VOLDOENDE

Op voorhand, voor je naar het feestje gaat. Maar ook, tussendoor. De volkswijsheid dat een bodempje leggen helpt tegen katers blijkt wetenschappelijk wel te kloppen. Met een lege maag drinken heeft vaak meteen een ellendig effect.

 

TIP 3 SLAAP GENOEG

Op voorhand ja: ga vooral niet vermoeid drinken. Maar ook na het feestje is voldoende slaap essentieel. Zo kun je door de ellende heenslapen, maar heeft je lichaam ook de tijd om te herstellen. Slaap is dan echt essentieel. En zo heb je meteen ook een excuus om die veel te vroege brunch bij de tante over te slaan.

TIP 4: NEEM EEN STEVIG ONTBIJT

Dat zou vooral helpen om je bloedsuikerspiegel te herstellen na het overmatig gebruik van alcohol. Het zal je helpen om je weer beter te voelen. Er zijn zelfs studies die beweren dat een glaasje drinken de dag na teveel drinken zou werken tegen hoofdpijn. Dus bubbels bij het ontbijt, het zou kunnen werken. Maar eerlijk gezegd: daar pas ik toch ook wel voor.

TIP 5: PROBEER DONKERE DRANK TE VERMIJDEN

Daar is wel wat discussie over, maar verschillende onderzoekers beweren dat donkere drankjes veel venijniger katers opleveren dan eerder licht spul. Dus drink eerder wodka dan whisky. En probeer meer champagne of witte wijn te drinken dan rode wijn.

TIP 6: DRINK GEWOON MINDER

Niemand zegt dat je dronken moet zijn om je te amuseren. Ik rijd bijna elke weekendavond van party naar party, drink geen druppel alcohol, en voel me perfect gelukkig. Ok, ik ben dan aan het werken, DJ’n, en ik moet rijden, dus dan is alcohol sowieso uit den boze. Maar je glaasjes alcohol afwisselen met een watertje, of een light frisdrank, hoeft de sfeer niet minder te maken. Minder of niet drinken is de enige echt effectieve en honderd procent bewezen manier om katers te vermijden.