Feesten is fijn! Maar pijn na het feesten is helemaal niet fijn. Of je vanavond nu voor een etentje gaat met aangepaste wijnen en een pousse-café nadien, of gewoon stevig stappen gaat, neem deze tips in acht, en morgen sta je fris op en kun je het nieuwe jaar lekker fris starten. Geniet van het feesten!
Drink veel water! En daarmee bedoel ik niet: drink enkel water. Tuurlijk mag je ook champagne, cava of biertjes nuttigen. Maar alcohol droogt je lichaam uit, en zo ontstaan de zwaarste katers. Een goede tip is dus om op voorhand, maar ook tussendoor voldoende water te drinken. Het zal de grootste kater alvast vermijden.
Op voorhand, voor je naar het feestje gaat. Maar ook, tussendoor. De volkswijsheid dat een bodempje leggen helpt tegen katers blijkt wetenschappelijk wel te kloppen. Met een lege maag drinken heeft vaak meteen een ellendig effect.
TIP 3 SLAAP GENOEG
Op voorhand ja: ga vooral niet vermoeid drinken. Maar ook na het feestje is voldoende slaap essentieel. Zo kun je door de ellende heenslapen, maar heeft je lichaam ook de tijd om te herstellen. Slaap is dan echt essentieel. En zo heb je meteen ook een excuus om die veel te vroege brunch bij de tante over te slaan.
Dat zou vooral helpen om je bloedsuikerspiegel te herstellen na het overmatig gebruik van alcohol. Het zal je helpen om je weer beter te voelen. Er zijn zelfs studies die beweren dat een glaasje drinken de dag na teveel drinken zou werken tegen hoofdpijn. Dus bubbels bij het ontbijt, het zou kunnen werken. Maar eerlijk gezegd: daar pas ik toch ook wel voor.
Daar is wel wat discussie over, maar verschillende onderzoekers beweren dat donkere drankjes veel venijniger katers opleveren dan eerder licht spul. Dus drink eerder wodka dan whisky. En probeer meer champagne of witte wijn te drinken dan rode wijn.
Niemand zegt dat je dronken moet zijn om je te amuseren. Ik rijd bijna elke weekendavond van party naar party, drink geen druppel alcohol, en voel me perfect gelukkig. Ok, ik ben dan aan het werken, DJ’n, en ik moet rijden, dus dan is alcohol sowieso uit den boze. Maar je glaasjes alcohol afwisselen met een watertje, of een light frisdrank, hoeft de sfeer niet minder te maken. Minder of niet drinken is de enige echt effectieve en honderd procent bewezen manier om katers te vermijden.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer