Pax Media: de culinaire vakantietips van Peter Van de Veire
Nieuws

Pax Media: de culinaire vakantietips van Peter Van de Veire

Het is zomer, en zoveel mensen trekken er dan graag eens even tussenuit. Alle collega’s van alle ochtendshows op alle radio’s mogen in deze periode even leven zonder wekker, zonder opstaan midden in de nacht dus, en zonder concurrentie. En ah ja, concurrentie, wat is dat? We werken allemaal op onze eigen manier hard om onze luisteraars te entertainen en te informeren elke dag, en eigenlijk is er ook veel respect voor de collega’s van de andere radiozenders. Want we hebben dezelfde passie: radio.

Ik ben dan ook zeer blij dat Peter Van de Veire van MNM ook mee wil werken aan deze zomerreeks op Would Be Chef. Peter is ook een hardwerkende entertainer die naast z’n ochtendshow ook op TV druk aan de slag is en met z’n roadshows het land rondtrekt. Op de koop toe is hij onlangs nog eens opnieuw papa geworden op zijn 47ste. Het zal dus sowieso een drukke zomer worden voor Peter. Maar hij wou ons dus wel zijn culinaire vakantietips geven. Dikke merci Peter, en geniet uitgebreid van de vakantie in Tamise.

Wat is je beste reisbestemming ooit, Peter?

Wat een gruwelijk lastige vraag … Puglia was vorig jaar een énorme ontdekking, Mykonos blijft toch écht één van de beste ervaringen. Ondanks het feit dat het niet veel meer is dan een droge hoop zand en keien in een bloedmooie zee. Maar eerlijk is eerlijk: Blankenberge. Ik zou élk zomer opnieuw 6 willen zijn en naar Blankenberge mogen gaan. Petanque met plastic bollen gevuld met water én Boules eten die gevuld waren met confituur én zand. En ‘s avonds met de gekke fietsen rijden aan de Pier. Oprecht de beste vakanties van mijn leven.

Eten op vakantie, wat moet dat voor jou zijn?

Het énige waar je je zorgen moet over maken. Waar eten we vandaag? En wat? En als je het eet, je ogen kunnen dicht doen én nog rustiger worden dan je al was. Het moet een verlengde zijn van de plaats waar je geland bent.

Wat is de beste maaltijd die je ooit op vakantie en waar?

Mykonos: Kiki’s Tavern. Een belachelijk klein restaurant aan Agios Sostis. Kikis weegt evenveel als de druivelaar waar zijn Tavern onder verscholen zit en draagt Hawaï-hemden waar Jani een beetje moet van huilen. Kiki was een topchef die het allemaal gezien had en een klein BBQ-restaurant begonnen is. Je kan er niet reserveren, je moet gewoon een uur of twee aanschuiven. Maakt deel uit van de beleving. Er staat een kok full-time te stoven boven een houtskool-installatie en heeft vermoedelijk intussen twee stoflongen. Maar mijn god: de béste stukken vlees ooit. Geen idee hoe hij alles zo sappig en zo doorrookt krijgt. Maar het is van het beste dat ik ooit at. Combineer het met één van de 20 salades waar je uit kan kiezen. En de hemelse tzatziki … Je kijkt dan ook nog ‘s uit op een baai waar veel te dure jachten proberen aan te meren.  En Blankenberge: Restaurant Golfslag. Het bestaat niet meer maar mijn tante bakte er de beste pladijs. “Een Ploate” zoals ik altijd vroeg.

Waar gaat de vakantie dit jaar heen en waarom?

Tamise. Dat klink chiquer dan Temse. Onze zoon brengt ons waar hij zin in heeft. Hij is op een donderdag geboren en dus gaan we in deze dolle vakantie élke donderdag met ‘m uit eten. Wij het goeie eten. Hij een fles. Love it. Recente aanrader: Café d’O in Sint-Amands. Ooit de plek van het legendarische Ebdiep; intussen een érg goed restaurant met zicht op een baai. Die van de Schelde. Iets minder dure jachten daar.

Pax Media: de culinaire vakantietips van Peter Van de Veire
Pax Media: de culinaire vakantietips van Peter Van de Veire
Pax Media: de culinaire vakantietips van Peter Van de Veire

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer