Het is zomer, en zoveel mensen trekken er dan graag eens even tussenuit. Alle collega’s van alle ochtendshows op alle radio’s mogen in deze periode even leven zonder wekker, zonder opstaan midden in de nacht dus, en zonder concurrentie. En ah ja, concurrentie, wat is dat? We werken allemaal op onze eigen manier hard om onze luisteraars te entertainen en te informeren elke dag, en eigenlijk is er ook veel respect voor de collega’s van de andere radiozenders. Want we hebben dezelfde passie: radio.
Ik ben dan ook zeer blij dat Peter Van de Veire van MNM ook mee wil werken aan deze zomerreeks op Would Be Chef. Peter is ook een hardwerkende entertainer die naast z’n ochtendshow ook op TV druk aan de slag is en met z’n roadshows het land rondtrekt. Op de koop toe is hij onlangs nog eens opnieuw papa geworden op zijn 47ste. Het zal dus sowieso een drukke zomer worden voor Peter. Maar hij wou ons dus wel zijn culinaire vakantietips geven. Dikke merci Peter, en geniet uitgebreid van de vakantie in Tamise.
Wat een gruwelijk lastige vraag … Puglia was vorig jaar een énorme ontdekking, Mykonos blijft toch écht één van de beste ervaringen. Ondanks het feit dat het niet veel meer is dan een droge hoop zand en keien in een bloedmooie zee. Maar eerlijk is eerlijk: Blankenberge. Ik zou élk zomer opnieuw 6 willen zijn en naar Blankenberge mogen gaan. Petanque met plastic bollen gevuld met water én Boules eten die gevuld waren met confituur én zand. En ’s avonds met de gekke fietsen rijden aan de Pier. Oprecht de beste vakanties van mijn leven.
Het énige waar je je zorgen moet over maken. Waar eten we vandaag? En wat? En als je het eet, je ogen kunnen dicht doen én nog rustiger worden dan je al was. Het moet een verlengde zijn van de plaats waar je geland bent.
Mykonos: Kiki’s Tavern. Een belachelijk klein restaurant aan Agios Sostis. Kikis weegt evenveel als de druivelaar waar zijn Tavern onder verscholen zit en draagt Hawaï-hemden waar Jani een beetje moet van huilen. Kiki was een topchef die het allemaal gezien had en een klein BBQ-restaurant begonnen is. Je kan er niet reserveren, je moet gewoon een uur of twee aanschuiven. Maakt deel uit van de beleving. Er staat een kok full-time te stoven boven een houtskool-installatie en heeft vermoedelijk intussen twee stoflongen. Maar mijn god: de béste stukken vlees ooit. Geen idee hoe hij alles zo sappig en zo doorrookt krijgt. Maar het is van het beste dat ik ooit at. Combineer het met één van de 20 salades waar je uit kan kiezen. En de hemelse tzatziki … Je kijkt dan ook nog ’s uit op een baai waar veel te dure jachten proberen aan te meren. En Blankenberge: Restaurant Golfslag. Het bestaat niet meer maar mijn tante bakte er de beste pladijs. “Een Ploate” zoals ik altijd vroeg.
Tamise. Dat klink chiquer dan Temse. Onze zoon brengt ons waar hij zin in heeft. Hij is op een donderdag geboren en dus gaan we in deze dolle vakantie élke donderdag met ‘m uit eten. Wij het goeie eten. Hij een fles. Love it. Recente aanrader: Café d’O in Sint-Amands. Ooit de plek van het legendarische Ebdiep; intussen een érg goed restaurant met zicht op een baai. Die van de Schelde. Iets minder dure jachten daar.
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer