Peter Goossens erg boos op de overheid!
Nieuws

Peter Goossens erg boos op de overheid!

De godfather van de Belgische gastronomie, onze enige chef met drie Michelin-sterren is boos. Enkele weken geleden had ik een interview met hem, voor mijn Kook Uw Eigen Potcast, waarin hij al aangaf dat de overheid niet duidelijk communiceerde over de horeca. Peter had wel geprobeerd om overleg te plegen met de diverse ministers maar vertelde dat de communicatie zeer stroef verliep. En dat vond hij toen al erg frustrerend.

In de interviews die Peter de voorbije dagen heeft gegeven gaat hij nog een stap verder. Hij zegt dat het voelt alsof de overheid “de handen van de horeca heeft afgehakt”. Peter begrijpt dat het openen van restaurants niet evident is, maar smeekt net als de rest van de sector om een perspectief te krijgen. Wat gaat er wanneer weer mogelijk zijn? Dat is totaal onbekend. Niemand weet het, en dat is ontzettend frustrerend voor de sector waar toch heel veel mensen in werken, en waar het water aan de lippen staat. Meer nog: waar misschien wel 1 op de 3 zaken kopje onder zal gaan.

In vele andere landen is er wel een soort van timeline opgesteld. In Nederland gaan de terrassen weer open op 1 juni om maar iets te zeggen. In Italië, Polen en delen van Duitsland gaat de horeca zelfs nu alweer van start, mits het respecteren van de nodige maatregelen, dat spreekt voor zich. Maar bij ons communiceert de overheid voorlopig niet goed, en wordt er nu perspectief geboden.

Ik snap de frustratie van Peter en de rest van de horeca zeer goed. En ik hoop dat er snel een duidelijk plan komt. Desnoods zegt men dat de restaurants pas weer open gaan in juli, maar zorg er wel voor dat de mensen in deze mooie maar zo hard getroffen sector enig perspectief krijgen. Het zal aarzelend zijn, de eerste keer dat ik weer op restaurant ga, maar ik kijk er wel ontzettend naar uit!

Hier kun je al podcasts beluisteren, ook die met Peter.

Gerelateerde nieuwsberichten

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer