Peter Goossens erg boos op de overheid!
Nieuws

Peter Goossens erg boos op de overheid!

De godfather van de Belgische gastronomie, onze enige chef met drie Michelin-sterren is boos. Enkele weken geleden had ik een interview met hem, voor mijn Kook Uw Eigen Potcast, waarin hij al aangaf dat de overheid niet duidelijk communiceerde over de horeca. Peter had wel geprobeerd om overleg te plegen met de diverse ministers maar vertelde dat de communicatie zeer stroef verliep. En dat vond hij toen al erg frustrerend.

In de interviews die Peter de voorbije dagen heeft gegeven gaat hij nog een stap verder. Hij zegt dat het voelt alsof de overheid “de handen van de horeca heeft afgehakt”. Peter begrijpt dat het openen van restaurants niet evident is, maar smeekt net als de rest van de sector om een perspectief te krijgen. Wat gaat er wanneer weer mogelijk zijn? Dat is totaal onbekend. Niemand weet het, en dat is ontzettend frustrerend voor de sector waar toch heel veel mensen in werken, en waar het water aan de lippen staat. Meer nog: waar misschien wel 1 op de 3 zaken kopje onder zal gaan.

In vele andere landen is er wel een soort van timeline opgesteld. In Nederland gaan de terrassen weer open op 1 juni om maar iets te zeggen. In Italië, Polen en delen van Duitsland gaat de horeca zelfs nu alweer van start, mits het respecteren van de nodige maatregelen, dat spreekt voor zich. Maar bij ons communiceert de overheid voorlopig niet goed, en wordt er nu perspectief geboden.

Ik snap de frustratie van Peter en de rest van de horeca zeer goed. En ik hoop dat er snel een duidelijk plan komt. Desnoods zegt men dat de restaurants pas weer open gaan in juli, maar zorg er wel voor dat de mensen in deze mooie maar zo hard getroffen sector enig perspectief krijgen. Het zal aarzelend zijn, de eerste keer dat ik weer op restaurant ga, maar ik kijk er wel ontzettend naar uit!

Hier kun je al podcasts beluisteren, ook die met Peter.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer