Peter Goossens heeft bijzonder fijn nieuws!!!!!
Nieuws

Peter Goossens heeft bijzonder fijn nieuws!!!!!

Het waren super lastige tijden voor de horeca. De verplichte sluiting heeft lang geduurd. Dat was lastig voor de klanten, maar ook voor de chefs. Maar vandaag is het eindelijk weer feest, want de horeca mag na de opening van de terrassen enkele weken geleden, vandaag weer volledig open. Ook binnen. En dat tot halftwaalf. Van het toffe buurtcafé tot de gezellige brasserie, tot de chique sterrenzaak, allemaal staan ze te popelen om weer te starten. Zalig is dat!

Voor Peter Goossens en z’n iconische restaurant Hof Van Cleve is het alsof alles weer van nul start. Peter legde, in een Podcast die ik met hem vorige lente voor Joe maakte, mij uit dat take away echt niks voor hem is. De mensen verwachten zoveel kwaliteit en finesse van een drie sterren restaurant dat de keuken van Hof Van Cleve niet in kartonnen potjes te vangen is. En de openingen van de terrassen heeft Peter ook aan zich voorbij laten gaan. Maar vandaag is hij helemaal klaar om er weer tegenaan te gaan.

Zometeen om kwart over acht bellen we trouwens met de grootste chef van ons land op Joe bij Sven & Anke. Hij gaat ons uitleggen hoe intens de heropstart van een restaurant na al die maanden wel niet is. Peter heeft alle grondstoffen nieuw moeten aankopen. In een interview dit weekend in Het Laatste Nieuws vertelde hij dat zelfs de peper en het zout vervangen moesten worden. Maar hij heeft er heel veel goesting in om weer te schitteren als nooit te voren.

En Peter heeft niet alleen een compleet vernieuwde kaart en veel frisse moed, maar de website van Hof Van Cleve is ook helemaal nieuw. Met mooie foto’s en leuke impressies. Bekijk ze hier op www.hofvancleve.be Veel succes aan Peter en Lieve en het ganse team. En natuurlijk ook aan alle andere restaurateurs in ons land. Geniet met volle teugen van het uitoefenen van jullie metier, jullie hebben er net als ons lang genoeg op moeten wachten.

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer