Peter Goossens heeft bijzonder fijn nieuws!!!!!

Het waren super lastige tijden voor de horeca. De verplichte sluiting heeft lang geduurd. Dat was lastig voor de klanten, maar ook voor de chefs. Maar vandaag is het eindelijk weer feest, want de horeca mag na de opening van de terrassen enkele weken geleden, vandaag weer volledig open. Ook binnen. En dat tot halftwaalf. Van het toffe buurtcafé tot de gezellige brasserie, tot de chique sterrenzaak, allemaal staan ze te popelen om weer te starten. Zalig is dat!

Voor Peter Goossens en z’n iconische restaurant Hof Van Cleve is het alsof alles weer van nul start. Peter legde, in een Podcast die ik met hem vorige lente voor Joe maakte, mij uit dat take away echt niks voor hem is. De mensen verwachten zoveel kwaliteit en finesse van een drie sterren restaurant dat de keuken van Hof Van Cleve niet in kartonnen potjes te vangen is. En de openingen van de terrassen heeft Peter ook aan zich voorbij laten gaan. Maar vandaag is hij helemaal klaar om er weer tegenaan te gaan.

Zometeen om kwart over acht bellen we trouwens met de grootste chef van ons land op Joe bij Sven & Anke. Hij gaat ons uitleggen hoe intens de heropstart van een restaurant na al die maanden wel niet is. Peter heeft alle grondstoffen nieuw moeten aankopen. In een interview dit weekend in Het Laatste Nieuws vertelde hij dat zelfs de peper en het zout vervangen moesten worden. Maar hij heeft er heel veel goesting in om weer te schitteren als nooit te voren.

En Peter heeft niet alleen een compleet vernieuwde kaart en veel frisse moed, maar de website van Hof Van Cleve is ook helemaal nieuw. Met mooie foto’s en leuke impressies. Bekijk ze hier op www.hofvancleve.be Veel succes aan Peter en Lieve en het ganse team. En natuurlijk ook aan alle andere restaurateurs in ons land. Geniet met volle teugen van het uitoefenen van jullie metier, jullie hebben er net als ons lang genoeg op moeten wachten.