Peter Goossens heeft bijzonder fijn nieuws!!!!!
Nieuws

Peter Goossens heeft bijzonder fijn nieuws!!!!!

Het waren super lastige tijden voor de horeca. De verplichte sluiting heeft lang geduurd. Dat was lastig voor de klanten, maar ook voor de chefs. Maar vandaag is het eindelijk weer feest, want de horeca mag na de opening van de terrassen enkele weken geleden, vandaag weer volledig open. Ook binnen. En dat tot halftwaalf. Van het toffe buurtcafé tot de gezellige brasserie, tot de chique sterrenzaak, allemaal staan ze te popelen om weer te starten. Zalig is dat!

Voor Peter Goossens en z’n iconische restaurant Hof Van Cleve is het alsof alles weer van nul start. Peter legde, in een Podcast die ik met hem vorige lente voor Joe maakte, mij uit dat take away echt niks voor hem is. De mensen verwachten zoveel kwaliteit en finesse van een drie sterren restaurant dat de keuken van Hof Van Cleve niet in kartonnen potjes te vangen is. En de openingen van de terrassen heeft Peter ook aan zich voorbij laten gaan. Maar vandaag is hij helemaal klaar om er weer tegenaan te gaan.

Zometeen om kwart over acht bellen we trouwens met de grootste chef van ons land op Joe bij Sven & Anke. Hij gaat ons uitleggen hoe intens de heropstart van een restaurant na al die maanden wel niet is. Peter heeft alle grondstoffen nieuw moeten aankopen. In een interview dit weekend in Het Laatste Nieuws vertelde hij dat zelfs de peper en het zout vervangen moesten worden. Maar hij heeft er heel veel goesting in om weer te schitteren als nooit te voren.

En Peter heeft niet alleen een compleet vernieuwde kaart en veel frisse moed, maar de website van Hof Van Cleve is ook helemaal nieuw. Met mooie foto’s en leuke impressies. Bekijk ze hier op www.hofvancleve.be Veel succes aan Peter en Lieve en het ganse team. En natuurlijk ook aan alle andere restaurateurs in ons land. Geniet met volle teugen van het uitoefenen van jullie metier, jullie hebben er net als ons lang genoeg op moeten wachten.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer