“Peter Goossens na 5 jaar weer in de Top 50 van de wereld?”

Gisteren was er nieuws voor Sergio Herman en Nick Bril, want The Jane staat opnieuw in de Top 100 van San Pellegrino, met de allerbeste restaurants in de wereld, op plaats 99. Dat is weliswaar tien plaatsen verlies maar nog altijd een ontzettend mooie prestatie.

Volgende week wordt de volledige Top 50 bekend gemaakt, maar de 70 restaurants die net niet in die Top 50 terecht zijn gekomen kwamen nu al online, en op 111 staat naast The Jane nog een Belg: Kobe Desramault met Chambre Séparée in Gent.

Maar het meest opvallende nieuws voor onze Belgische chefs is toch wel het feit dat Hof van Cleve nog niet werd vermeld gisteren. Vorig jaar stond ons beste Belgische restaurant nog op plaats 63, maar dit jaar werd de culinaire tempel van Peter Goossens dus nog niet vernoemd. Vreemd. Maar geen paniek. Integendeel.

Want dat kan uiteraard enkel goed nieuws betekenen. Want het zou gewoon ondenkbaar zijn dat Peter uit die Top 120 zou zakken. In 2015 verdween Hof Van Cleve wel voor het eerst uit de Top 50 nadat het restaurant er negen jaar onophoudelijk in had gestaan met als hoogste plek ooit een waanzinnige veertiende plaats.

Ik durf er veel geld op inzetten dat de terugkeer van het Hof Van Cleve in de lijst met de allerbeste restaurants van de hele wereld volgende week een feit is, en dat er in Kruishoutem een geweldige fles zal gekraakt worden.

Reikhalzend uitkijken dus naar 25 juni, want dan gaan we vernemen op welke plaats het Hof Van Cleve terecht zal komen, in die zo fel bestreden Top 50 van de wereld. Ik wens Peter en zijn team nu al het allerbeste toe en duim voor een prachtige, welverdiende, topplaats.