"Peter Goossens na 5 jaar weer in de Top 50 van de wereld?"
Nieuws

“Peter Goossens na 5 jaar weer in de Top 50 van de wereld?”

Gisteren was er nieuws voor Sergio Herman en Nick Bril, want The Jane staat opnieuw in de Top 100 van San Pellegrino, met de allerbeste restaurants in de wereld, op plaats 99. Dat is weliswaar tien plaatsen verlies maar nog altijd een ontzettend mooie prestatie.

Volgende week wordt de volledige Top 50 bekend gemaakt, maar de 70 restaurants die net niet in die Top 50 terecht zijn gekomen kwamen nu al online, en op 111 staat naast The Jane nog een Belg: Kobe Desramault met Chambre Séparée in Gent.

Maar het meest opvallende nieuws voor onze Belgische chefs is toch wel het feit dat Hof van Cleve nog niet werd vermeld gisteren. Vorig jaar stond ons beste Belgische restaurant nog op plaats 63, maar dit jaar werd de culinaire tempel van Peter Goossens dus nog niet vernoemd. Vreemd. Maar geen paniek. Integendeel.

Want dat kan uiteraard enkel goed nieuws betekenen. Want het zou gewoon ondenkbaar zijn dat Peter uit die Top 120 zou zakken. In 2015 verdween Hof Van Cleve wel voor het eerst uit de Top 50 nadat het restaurant er negen jaar onophoudelijk in had gestaan met als hoogste plek ooit een waanzinnige veertiende plaats.

Ik durf er veel geld op inzetten dat de terugkeer van het Hof Van Cleve in de lijst met de allerbeste restaurants van de hele wereld volgende week een feit is, en dat er in Kruishoutem een geweldige fles zal gekraakt worden.

Reikhalzend uitkijken dus naar 25 juni, want dan gaan we vernemen op welke plaats het Hof Van Cleve terecht zal komen, in die zo fel bestreden Top 50 van de wereld. Ik wens Peter en zijn team nu al het allerbeste toe en duim voor een prachtige, welverdiende, topplaats.

Gerelateerde nieuwsberichten

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer