"Peter Goossens na 5 jaar weer in de Top 50 van de wereld?"
Nieuws

“Peter Goossens na 5 jaar weer in de Top 50 van de wereld?”

Gisteren was er nieuws voor Sergio Herman en Nick Bril, want The Jane staat opnieuw in de Top 100 van San Pellegrino, met de allerbeste restaurants in de wereld, op plaats 99. Dat is weliswaar tien plaatsen verlies maar nog altijd een ontzettend mooie prestatie.

Volgende week wordt de volledige Top 50 bekend gemaakt, maar de 70 restaurants die net niet in die Top 50 terecht zijn gekomen kwamen nu al online, en op 111 staat naast The Jane nog een Belg: Kobe Desramault met Chambre Séparée in Gent.

Maar het meest opvallende nieuws voor onze Belgische chefs is toch wel het feit dat Hof van Cleve nog niet werd vermeld gisteren. Vorig jaar stond ons beste Belgische restaurant nog op plaats 63, maar dit jaar werd de culinaire tempel van Peter Goossens dus nog niet vernoemd. Vreemd. Maar geen paniek. Integendeel.

Want dat kan uiteraard enkel goed nieuws betekenen. Want het zou gewoon ondenkbaar zijn dat Peter uit die Top 120 zou zakken. In 2015 verdween Hof Van Cleve wel voor het eerst uit de Top 50 nadat het restaurant er negen jaar onophoudelijk in had gestaan met als hoogste plek ooit een waanzinnige veertiende plaats.

Ik durf er veel geld op inzetten dat de terugkeer van het Hof Van Cleve in de lijst met de allerbeste restaurants van de hele wereld volgende week een feit is, en dat er in Kruishoutem een geweldige fles zal gekraakt worden.

Reikhalzend uitkijken dus naar 25 juni, want dan gaan we vernemen op welke plaats het Hof Van Cleve terecht zal komen, in die zo fel bestreden Top 50 van de wereld. Ik wens Peter en zijn team nu al het allerbeste toe en duim voor een prachtige, welverdiende, topplaats.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer