"Peter Goossens na 5 jaar weer in de Top 50 van de wereld?"
Nieuws

“Peter Goossens na 5 jaar weer in de Top 50 van de wereld?”

Gisteren was er nieuws voor Sergio Herman en Nick Bril, want The Jane staat opnieuw in de Top 100 van San Pellegrino, met de allerbeste restaurants in de wereld, op plaats 99. Dat is weliswaar tien plaatsen verlies maar nog altijd een ontzettend mooie prestatie.

Volgende week wordt de volledige Top 50 bekend gemaakt, maar de 70 restaurants die net niet in die Top 50 terecht zijn gekomen kwamen nu al online, en op 111 staat naast The Jane nog een Belg: Kobe Desramault met Chambre Séparée in Gent.

Maar het meest opvallende nieuws voor onze Belgische chefs is toch wel het feit dat Hof van Cleve nog niet werd vermeld gisteren. Vorig jaar stond ons beste Belgische restaurant nog op plaats 63, maar dit jaar werd de culinaire tempel van Peter Goossens dus nog niet vernoemd. Vreemd. Maar geen paniek. Integendeel.

Want dat kan uiteraard enkel goed nieuws betekenen. Want het zou gewoon ondenkbaar zijn dat Peter uit die Top 120 zou zakken. In 2015 verdween Hof Van Cleve wel voor het eerst uit de Top 50 nadat het restaurant er negen jaar onophoudelijk in had gestaan met als hoogste plek ooit een waanzinnige veertiende plaats.

Ik durf er veel geld op inzetten dat de terugkeer van het Hof Van Cleve in de lijst met de allerbeste restaurants van de hele wereld volgende week een feit is, en dat er in Kruishoutem een geweldige fles zal gekraakt worden.

Reikhalzend uitkijken dus naar 25 juni, want dan gaan we vernemen op welke plaats het Hof Van Cleve terecht zal komen, in die zo fel bestreden Top 50 van de wereld. Ik wens Peter en zijn team nu al het allerbeste toe en duim voor een prachtige, welverdiende, topplaats.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer