Piet Huysentruyt bij je thuis!
Nieuws

Piet Huysentruyt bij je thuis!

Neen, er komt geen nieuw seizoen van SOS Piet op VTM, het legendarische programma waarin de populaire TV-chef het land rondtrok om kijkers met culinaire problemen te helpen. Maar Piet heeft zich nu ook op de Take Away gegooid. Wij mochten het feestmenu al eens uitproberen. En op de vraag “wat hebben we vandaag geleerd?” is ons antwoord duidelijk. Ten eerste: Piet kan nog altijd koken. Ten tweede: de klassiekers uit het repertoire van Piet, maar dan op een heel feestelijke manier gebracht, zijn nog altijd fantastisch lekker. Ten derde: het is natuurlijk heel fijn dat Piet in zijn gekende stijl je in beeld helpt bij het afwerken van de geleverde gerechten.

Veel werk is het allemaal niet. Want samen met de professionele chefs van cateraar RestoChezMoi met wie Piet in zee is gegaan voor deze samenwerking levert alles keurig voorbereid bij je thuis. De handelingen die je nog moet doen worden door Piet dus super uitgelegd in een boeiende video. En de feestmaaltijd is op een hoog culinair niveau met topingrediënten. Er bestaat trouwens voor elk gerecht ook een vegetarisch alternatief, en met allergieën wordt ook netjes rekening gehouden.

Als je echt spectaculaire feesten wil beleven, in je bubbel, dan kun je maar beter deze mooie foodbox bestellen, voor 68 euro ga je genieten alsof je de benen onder tafel schuift in één van de restaurants van Piet! Topper! Hijzelf viert de feestdagen trouwens in zijn huis in Zuid-Afrika.

Piet Huysentruyt bij je thuis!

Feestmenu – Piet Huysentruyt special

Piet Huysentruyt bij je thuis!
Piet Huysentruyt bij je thuis!
Piet Huysentruyt bij je thuis!
Piet Huysentruyt bij je thuis!

AMUSES
Hay Cube – Lam / Makreel / zeewier / Hooi
Golden Jonagold – Jonagold / geitenkaas / honing / pijnboompit *
Aardappelrisotto met zwarte truffel – risotto charlotte / wintertruffel *

Piet Huysentruyt bij je thuis!

VOORGERECHT
Kreeft – oester / rode kool / sjalot / mosterdzaad

Piet Huysentruyt bij je thuis!

HOOFDGERECHT
Hertenkalf – bloemkool / ravioli boschampignons en foie / pancetta / boerenkool / wildjus

Piet Huysentruyt bij je thuis!

DESSERT
Chocolade / peperkoek / yoghurt / mango / rode biet *

Gerelateerde nieuwsberichten

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer