Neen, er komt geen nieuw seizoen van SOS Piet op VTM, het legendarische programma waarin de populaire TV-chef het land rondtrok om kijkers met culinaire problemen te helpen. Maar Piet heeft zich nu ook op de Take Away gegooid. Wij mochten het feestmenu al eens uitproberen. En op de vraag “wat hebben we vandaag geleerd?” is ons antwoord duidelijk. Ten eerste: Piet kan nog altijd koken. Ten tweede: de klassiekers uit het repertoire van Piet, maar dan op een heel feestelijke manier gebracht, zijn nog altijd fantastisch lekker. Ten derde: het is natuurlijk heel fijn dat Piet in zijn gekende stijl je in beeld helpt bij het afwerken van de geleverde gerechten.
Veel werk is het allemaal niet. Want samen met de professionele chefs van cateraar RestoChezMoi met wie Piet in zee is gegaan voor deze samenwerking levert alles keurig voorbereid bij je thuis. De handelingen die je nog moet doen worden door Piet dus super uitgelegd in een boeiende video. En de feestmaaltijd is op een hoog culinair niveau met topingrediënten. Er bestaat trouwens voor elk gerecht ook een vegetarisch alternatief, en met allergieën wordt ook netjes rekening gehouden.
Als je echt spectaculaire feesten wil beleven, in je bubbel, dan kun je maar beter deze mooie foodbox bestellen, voor 68 euro ga je genieten alsof je de benen onder tafel schuift in één van de restaurants van Piet! Topper! Hijzelf viert de feestdagen trouwens in zijn huis in Zuid-Afrika.
AMUSES
Hay Cube – Lam / Makreel / zeewier / Hooi
Golden Jonagold – Jonagold / geitenkaas / honing / pijnboompit *
Aardappelrisotto met zwarte truffel – risotto charlotte / wintertruffel *
VOORGERECHT
Kreeft – oester / rode kool / sjalot / mosterdzaad
HOOFDGERECHT
Hertenkalf – bloemkool / ravioli boschampignons en foie / pancetta / boerenkool / wildjus
DESSERT
Chocolade / peperkoek / yoghurt / mango / rode biet *
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer