Piet Huysentruyt bij je thuis!

Neen, er komt geen nieuw seizoen van SOS Piet op VTM, het legendarische programma waarin de populaire TV-chef het land rondtrok om kijkers met culinaire problemen te helpen. Maar Piet heeft zich nu ook op de Take Away gegooid. Wij mochten het feestmenu al eens uitproberen. En op de vraag “wat hebben we vandaag geleerd?” is ons antwoord duidelijk. Ten eerste: Piet kan nog altijd koken. Ten tweede: de klassiekers uit het repertoire van Piet, maar dan op een heel feestelijke manier gebracht, zijn nog altijd fantastisch lekker. Ten derde: het is natuurlijk heel fijn dat Piet in zijn gekende stijl je in beeld helpt bij het afwerken van de geleverde gerechten.

Veel werk is het allemaal niet. Want samen met de professionele chefs van cateraar RestoChezMoi met wie Piet in zee is gegaan voor deze samenwerking levert alles keurig voorbereid bij je thuis. De handelingen die je nog moet doen worden door Piet dus super uitgelegd in een boeiende video. En de feestmaaltijd is op een hoog culinair niveau met topingrediënten. Er bestaat trouwens voor elk gerecht ook een vegetarisch alternatief, en met allergieën wordt ook netjes rekening gehouden.

Als je echt spectaculaire feesten wil beleven, in je bubbel, dan kun je maar beter deze mooie foodbox bestellen, voor 68 euro ga je genieten alsof je de benen onder tafel schuift in één van de restaurants van Piet! Topper! Hijzelf viert de feestdagen trouwens in zijn huis in Zuid-Afrika.

Feestmenu – Piet Huysentruyt special

AMUSES
Hay Cube – Lam / Makreel / zeewier / Hooi
Golden Jonagold – Jonagold / geitenkaas / honing / pijnboompit *
Aardappelrisotto met zwarte truffel – risotto charlotte / wintertruffel *

VOORGERECHT
Kreeft – oester / rode kool / sjalot / mosterdzaad

HOOFDGERECHT
Hertenkalf – bloemkool / ravioli boschampignons en foie / pancetta / boerenkool / wildjus

DESSERT
Chocolade / peperkoek / yoghurt / mango / rode biet *