Neen, er komt geen nieuw seizoen van SOS Piet op VTM, het legendarische programma waarin de populaire TV-chef het land rondtrok om kijkers met culinaire problemen te helpen. Maar Piet heeft zich nu ook op de Take Away gegooid. Wij mochten het feestmenu al eens uitproberen. En op de vraag “wat hebben we vandaag geleerd?” is ons antwoord duidelijk. Ten eerste: Piet kan nog altijd koken. Ten tweede: de klassiekers uit het repertoire van Piet, maar dan op een heel feestelijke manier gebracht, zijn nog altijd fantastisch lekker. Ten derde: het is natuurlijk heel fijn dat Piet in zijn gekende stijl je in beeld helpt bij het afwerken van de geleverde gerechten.
Veel werk is het allemaal niet. Want samen met de professionele chefs van cateraar RestoChezMoi met wie Piet in zee is gegaan voor deze samenwerking levert alles keurig voorbereid bij je thuis. De handelingen die je nog moet doen worden door Piet dus super uitgelegd in een boeiende video. En de feestmaaltijd is op een hoog culinair niveau met topingrediënten. Er bestaat trouwens voor elk gerecht ook een vegetarisch alternatief, en met allergieën wordt ook netjes rekening gehouden.
Als je echt spectaculaire feesten wil beleven, in je bubbel, dan kun je maar beter deze mooie foodbox bestellen, voor 68 euro ga je genieten alsof je de benen onder tafel schuift in één van de restaurants van Piet! Topper! Hijzelf viert de feestdagen trouwens in zijn huis in Zuid-Afrika.
AMUSES
Hay Cube – Lam / Makreel / zeewier / Hooi
Golden Jonagold – Jonagold / geitenkaas / honing / pijnboompit *
Aardappelrisotto met zwarte truffel – risotto charlotte / wintertruffel *
VOORGERECHT
Kreeft – oester / rode kool / sjalot / mosterdzaad
HOOFDGERECHT
Hertenkalf – bloemkool / ravioli boschampignons en foie / pancetta / boerenkool / wildjus
DESSERT
Chocolade / peperkoek / yoghurt / mango / rode biet *
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer