Toch wel bijzonder. Op de vooravond van de dertigste verjaardag van VTM, had de absolute kampioen van de kookprogramma’s, Piet Huysentruyt, gisterenavond blijkbaar heel bijzonder bezoek. Kampioenen onder elkaar zeg maar: want de Borlées kwamen dineren bij onze Piet, die op dit moment in Zuid-Afrika verblijft, tijdens de jaarlijkse sluiting van zijn sterrenrestaurant Likoké in Frankrijk.
Huysentruyt plaatste gisteren, behoorlijk laat, een mooie foto op zijn Instagram. En Piet blonk echt wel van trots, want hij schreef: “When the Borlee Family comes to visit you, what do you do? You cook high level for you heroes!!!!” Thx Jacques, Kevin, Jonathan, Dylan and Olivia”.
Eén ding weet ik wel zeker: de toppers van de Belgische atletiek mochten dineren bij één van de absolute hoogspringers van de Belgische gastronomie. Ik weet wel zeker dat Piet een sprintje heeft ingezet gisterenavond…
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer