Piet Huysentruyt niet langer aan het roer Likoké
Nieuws

Piet Huysentruyt niet langer aan het roer Likoké

Opvallend nieuws vandaag in Het Laatste Nieuws. Journalist Marc Coenegracht heeft een groot gesprek gehad met de beroemdste Belgische TV-kok van de voorbije decennia, Piet Huysentruyt. In dat interview kondigt Piet aan dat zijn zoon Cyriel het roer overneemt in Likoké, zijn gerenommeerde sterrenrestaurant in Les Vans in de Ardèche.

Ik ken Piet al van toen ik als 21-jarige voor het eerst in een sterrenrestaurant ging eten, een kwart eeuw geleden dus, en dat was in Piet zijn restaurant in Wortegem-Petegem. Piet kookte daar echt indrukwekkend. Verrassend, vernieuwend, anders dan alle andere chefs. later werd hij de gevierde TV-chef en verkocht hij massaal veel boeiende en goed gemaakte kookboeken met toegankelijke recepten met een twist. Maar de laatste jaren was het wat stiller rond Piet geworden, sinds hij verdween van TV.

Piet is 56 en geeft toe dat hij de voorbije jaren te vaak ongelukkig rondliep. Hij vertelde mij zelf nog dat hij voor een stuk kapot gewerkt is. En daarom schrik ik er niet van dat Cyriel, z’n zoon de leiding van Likoké van z’n vader overneemt. Piet wil eventueel in Zuid-Afrika gaan wonen, en daar een tweede Likoké openen.

Ik had het eigenlijk al een beetje in het snotje moeten hebben. Piet vraagt al jaren wanneer we eens langskomen in Les Vans, en nu heb ik hem een maand geleden gecontacteerd dat we deze zomer wel eens willen langskomen. Hij heeft een tafeltje geregeld, maar uiteindelijk ging de boeking toch via Cyriel die moest checken of er nog wel plaats was. Piet had duidelijk al wat afstand genomen. Bon, ik hoop dat Piet er op 17 juli zal zijn, als we er gaan dineren. En anders kom ik wel eens naar Zuid-Afrika copain! Succes met alles wat je nog onderneemt chef!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer