Piet Huysentruyt niet langer aan het roer Likoké
Nieuws

Piet Huysentruyt niet langer aan het roer Likoké

Opvallend nieuws vandaag in Het Laatste Nieuws. Journalist Marc Coenegracht heeft een groot gesprek gehad met de beroemdste Belgische TV-kok van de voorbije decennia, Piet Huysentruyt. In dat interview kondigt Piet aan dat zijn zoon Cyriel het roer overneemt in Likoké, zijn gerenommeerde sterrenrestaurant in Les Vans in de Ardèche.

Ik ken Piet al van toen ik als 21-jarige voor het eerst in een sterrenrestaurant ging eten, een kwart eeuw geleden dus, en dat was in Piet zijn restaurant in Wortegem-Petegem. Piet kookte daar echt indrukwekkend. Verrassend, vernieuwend, anders dan alle andere chefs. later werd hij de gevierde TV-chef en verkocht hij massaal veel boeiende en goed gemaakte kookboeken met toegankelijke recepten met een twist. Maar de laatste jaren was het wat stiller rond Piet geworden, sinds hij verdween van TV.

Piet is 56 en geeft toe dat hij de voorbije jaren te vaak ongelukkig rondliep. Hij vertelde mij zelf nog dat hij voor een stuk kapot gewerkt is. En daarom schrik ik er niet van dat Cyriel, z’n zoon de leiding van Likoké van z’n vader overneemt. Piet wil eventueel in Zuid-Afrika gaan wonen, en daar een tweede Likoké openen.

Ik had het eigenlijk al een beetje in het snotje moeten hebben. Piet vraagt al jaren wanneer we eens langskomen in Les Vans, en nu heb ik hem een maand geleden gecontacteerd dat we deze zomer wel eens willen langskomen. Hij heeft een tafeltje geregeld, maar uiteindelijk ging de boeking toch via Cyriel die moest checken of er nog wel plaats was. Piet had duidelijk al wat afstand genomen. Bon, ik hoop dat Piet er op 17 juli zal zijn, als we er gaan dineren. En anders kom ik wel eens naar Zuid-Afrika copain! Succes met alles wat je nog onderneemt chef!

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer