Zo kun je pizza leftovers lekker opwarmen
Nieuws

Zo kun je pizza leftovers lekker opwarmen

Ikzelf hou van ontbijt in de ochtend. In het weekend uitgebreid. Door de week bescheidener. Ik ga voor een actimel, wat vruchtensap, een gezonde reep van Nakd en een stukje vers fruit. Maar er zijn mensen die houden van het steviger werk.

Mijn lieve Joe ochtendcollega Anke vindt het bijvoorbeeld heerlijk om de leftovers van de vorige avond in de microgolfoven op te warmen. Je kunt het zo gek niet bedenken of Anke speelt het vol goesting naar binnen: nasi goreng met kip, macaroni of zelfs een stuk pizza.

Ik ben daarom speciaal voor Anke, en voor alle mensen die opgewarmde pizza in de ochtend lekker vinden eens gaan uitdokteren hoe je die eigenlijk het lekkerste maken kan. Belangrijk is dat je de pizza bewaart tussen keukenpapier in de frigo en voor je hem opnieuw opwarmt op kamertemperatuur laat komen.

Bak je pizza in de pan

En begin met de belegde kant onderaan in een pan die niet kleeft, of met een beetje olie op een middelmatig vuur. De kaas zal smelten en vormt een lekker korstje. Vervolgens draai je de pizzapunt om, voeg je een beetje water toe en bak je ook de andere kant aan in de pan.

Zet wat water in de microgolfoven

Wanneer je dan toch geen pan vuil wil maken, een heel simpele truc om je pizza in de microgolfoven lekker warm te maken, is om een glas of beker water naast je stuk pizza te zetten. Het vocht gaat zorgen dat de pizza die je een 40 seconden op volle kracht opwarmt er lekker uit zal komen.

Pimp je pizza

Wil je de pizza opwarmen in een klassieke oven op 200 graden: een goede truc is om wat extra ingrediënten toe te voegen. Haal wat verlept is weg, en leg wat verse kaas en kruiden op de pizza. Het resultaat zal veel lekkerder zijn.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer