Ikzelf hou van ontbijt in de ochtend. In het weekend uitgebreid. Door de week bescheidener. Ik ga voor een actimel, wat vruchtensap, een gezonde reep van Nakd en een stukje vers fruit. Maar er zijn mensen die houden van het steviger werk.
Mijn lieve Joe ochtendcollega Anke vindt het bijvoorbeeld heerlijk om de leftovers van de vorige avond in de microgolfoven op te warmen. Je kunt het zo gek niet bedenken of Anke speelt het vol goesting naar binnen: nasi goreng met kip, macaroni of zelfs een stuk pizza.
Ik ben daarom speciaal voor Anke, en voor alle mensen die opgewarmde pizza in de ochtend lekker vinden eens gaan uitdokteren hoe je die eigenlijk het lekkerste maken kan. Belangrijk is dat je de pizza bewaart tussen keukenpapier in de frigo en voor je hem opnieuw opwarmt op kamertemperatuur laat komen.
En begin met de belegde kant onderaan in een pan die niet kleeft, of met een beetje olie op een middelmatig vuur. De kaas zal smelten en vormt een lekker korstje. Vervolgens draai je de pizzapunt om, voeg je een beetje water toe en bak je ook de andere kant aan in de pan.
Wanneer je dan toch geen pan vuil wil maken, een heel simpele truc om je pizza in de microgolfoven lekker warm te maken, is om een glas of beker water naast je stuk pizza te zetten. Het vocht gaat zorgen dat de pizza die je een 40 seconden op volle kracht opwarmt er lekker uit zal komen.
Wil je de pizza opwarmen in een klassieke oven op 200 graden: een goede truc is om wat extra ingrediënten toe te voegen. Haal wat verlept is weg, en leg wat verse kaas en kruiden op de pizza. Het resultaat zal veel lekkerder zijn.
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer