Zo kun je pizza leftovers lekker opwarmen
Nieuws

Zo kun je pizza leftovers lekker opwarmen

Ikzelf hou van ontbijt in de ochtend. In het weekend uitgebreid. Door de week bescheidener. Ik ga voor een actimel, wat vruchtensap, een gezonde reep van Nakd en een stukje vers fruit. Maar er zijn mensen die houden van het steviger werk.

Mijn lieve Joe ochtendcollega Anke vindt het bijvoorbeeld heerlijk om de leftovers van de vorige avond in de microgolfoven op te warmen. Je kunt het zo gek niet bedenken of Anke speelt het vol goesting naar binnen: nasi goreng met kip, macaroni of zelfs een stuk pizza.

Ik ben daarom speciaal voor Anke, en voor alle mensen die opgewarmde pizza in de ochtend lekker vinden eens gaan uitdokteren hoe je die eigenlijk het lekkerste maken kan. Belangrijk is dat je de pizza bewaart tussen keukenpapier in de frigo en voor je hem opnieuw opwarmt op kamertemperatuur laat komen.

Bak je pizza in de pan

En begin met de belegde kant onderaan in een pan die niet kleeft, of met een beetje olie op een middelmatig vuur. De kaas zal smelten en vormt een lekker korstje. Vervolgens draai je de pizzapunt om, voeg je een beetje water toe en bak je ook de andere kant aan in de pan.

Zet wat water in de microgolfoven

Wanneer je dan toch geen pan vuil wil maken, een heel simpele truc om je pizza in de microgolfoven lekker warm te maken, is om een glas of beker water naast je stuk pizza te zetten. Het vocht gaat zorgen dat de pizza die je een 40 seconden op volle kracht opwarmt er lekker uit zal komen.

Pimp je pizza

Wil je de pizza opwarmen in een klassieke oven op 200 graden: een goede truc is om wat extra ingrediënten toe te voegen. Haal wat verlept is weg, en leg wat verse kaas en kruiden op de pizza. Het resultaat zal veel lekkerder zijn.

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer