Zo kun je pizza leftovers lekker opwarmen

Ikzelf hou van ontbijt in de ochtend. In het weekend uitgebreid. Door de week bescheidener. Ik ga voor een actimel, wat vruchtensap, een gezonde reep van Nakd en een stukje vers fruit. Maar er zijn mensen die houden van het steviger werk.

Mijn lieve Joe ochtendcollega Anke vindt het bijvoorbeeld heerlijk om de leftovers van de vorige avond in de microgolfoven op te warmen. Je kunt het zo gek niet bedenken of Anke speelt het vol goesting naar binnen: nasi goreng met kip, macaroni of zelfs een stuk pizza.

Ik ben daarom speciaal voor Anke, en voor alle mensen die opgewarmde pizza in de ochtend lekker vinden eens gaan uitdokteren hoe je die eigenlijk het lekkerste maken kan. Belangrijk is dat je de pizza bewaart tussen keukenpapier in de frigo en voor je hem opnieuw opwarmt op kamertemperatuur laat komen.

Bak je pizza in de pan

En begin met de belegde kant onderaan in een pan die niet kleeft, of met een beetje olie op een middelmatig vuur. De kaas zal smelten en vormt een lekker korstje. Vervolgens draai je de pizzapunt om, voeg je een beetje water toe en bak je ook de andere kant aan in de pan.

Zet wat water in de microgolfoven

Wanneer je dan toch geen pan vuil wil maken, een heel simpele truc om je pizza in de microgolfoven lekker warm te maken, is om een glas of beker water naast je stuk pizza te zetten. Het vocht gaat zorgen dat de pizza die je een 40 seconden op volle kracht opwarmt er lekker uit zal komen.

Pimp je pizza

Wil je de pizza opwarmen in een klassieke oven op 200 graden: een goede truc is om wat extra ingrediƫnten toe te voegen. Haal wat verlept is weg, en leg wat verse kaas en kruiden op de pizza. Het resultaat zal veel lekkerder zijn.