Plots zit Corona dus op 150 m van ons huis...
Nieuws

Plots zit Corona dus op 150 m van ons huis…

We zouden morgen eigenlijk naar Noord-Italië reizen met enkele vrienden. Maar op aanraden van de Italiaanse locals hebben we die volledige trip gecanceld… ze hebben ons namelijk aangeraden om geen onnodige risico’s te nemen omdat het corona-virus daar welig tuurt, dus we blijven gewoon in Barcelona. Veilig. Thuis. Het zekere voor het onzekere nemen. Dachten we…

Maar daarnet wandelden we van het geweldige restaurant Disfrutar, waar we zijn gaan lunchen, en waar ik later ga over schrijven, naar huis. Goed gezind. Gelukkig. Voldaan. En zo passeerden we 20 minuten geleden voorbij het grote Hospital Clinic de Barcelona, letterlijk op 150 meter van onze flat. En daar stond het tien minuten geleden dus vol met cameraploegen en journalisten…

Wat blijkt, in dat hospitaal vlakbij, is vandaag de eerste lokale corona-patiënt opgenomen. Een 36-jarige vrouw die onlangs naar Noord-Italië is gereisd en de ziekte daar blijkbaar heeft opgelopen. Eerlijk: dat is toch wel even slikken. Niet naar Italië reizen om geen risico’s te nemen, en intussen zit het virus op een paar tientallen meters van ons flatje.

De bevolking van Barcelona loopt overigens nog altijd vrolijk rond het ziekenhuis alsof er niks aan de hand is. En ik snap ze wel. Het virus gaat niet door muren heen. En ik ben zelf ook niet in paniek. Maar ik besef elke seconde meer dat dit een ernstige bedreiging is voor de volksgezondheid, en dat het virus voorlopig niet te stoppen lijkt… en dat voelt niet echt comfortabel.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer