Plots zit Corona dus op 150 m van ons huis...
Nieuws

Plots zit Corona dus op 150 m van ons huis…

We zouden morgen eigenlijk naar Noord-Italië reizen met enkele vrienden. Maar op aanraden van de Italiaanse locals hebben we die volledige trip gecanceld… ze hebben ons namelijk aangeraden om geen onnodige risico’s te nemen omdat het corona-virus daar welig tuurt, dus we blijven gewoon in Barcelona. Veilig. Thuis. Het zekere voor het onzekere nemen. Dachten we…

Maar daarnet wandelden we van het geweldige restaurant Disfrutar, waar we zijn gaan lunchen, en waar ik later ga over schrijven, naar huis. Goed gezind. Gelukkig. Voldaan. En zo passeerden we 20 minuten geleden voorbij het grote Hospital Clinic de Barcelona, letterlijk op 150 meter van onze flat. En daar stond het tien minuten geleden dus vol met cameraploegen en journalisten…

Wat blijkt, in dat hospitaal vlakbij, is vandaag de eerste lokale corona-patiënt opgenomen. Een 36-jarige vrouw die onlangs naar Noord-Italië is gereisd en de ziekte daar blijkbaar heeft opgelopen. Eerlijk: dat is toch wel even slikken. Niet naar Italië reizen om geen risico’s te nemen, en intussen zit het virus op een paar tientallen meters van ons flatje.

De bevolking van Barcelona loopt overigens nog altijd vrolijk rond het ziekenhuis alsof er niks aan de hand is. En ik snap ze wel. Het virus gaat niet door muren heen. En ik ben zelf ook niet in paniek. Maar ik besef elke seconde meer dat dit een ernstige bedreiging is voor de volksgezondheid, en dat het virus voorlopig niet te stoppen lijkt… en dat voelt niet echt comfortabel.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer