PRIJS KWALITEIT DE TOPPER IN BARCELONA: ROBATA
Nieuws

Prijs kwaliteit de topper in barcelona: robata

Ik reik deze week zeven pluimen uit aan de culinaire toppers van het voorbije jaar. Vandaag pluim nummer vijf en die geef ik aan het restaurant dat mij prijs kwaliteit in Barcelona het meeste kon bekoren. Robata is nog steeds behoorlijk nieuw, maar intussen een absolute hot spot geworden. Sinds ik het een paar keer heb vermeld op de blog krijg ik bijna elke week foto’s en berichtjes van lezers die mijn grote enthousiasme delen voor deze hippe Japanner. Want ook al is het interieur op een hedendaagse manier heel chique, de prijzen blijven toch opvallend democratisch. Geen wonder dat dit restaurant (dat overigens doorlopend open is van de lunch tot ‘s nachts) constant vol zit.

Robata is Japans voor barbecue, en dat kun je hier eten. Moet je zeker doen: Yakitori, de brochettes van kip, Solomillo, brochette van rundsvlees en zeker ook die van groene asperges, gegrild op de Japanse barbecue zijn zalig. Maar ook de sashimi is van topkwaliteit!  En vergeet zeker ook de Chicken Yakisoba niet, gewokte noodels met groenten en kip, maar oh zo heerlijk. Neem één portie om te delen met z’n tweetjes, tussen al het andere lekkers door.

En dan zwijg ik nog over de sushi. Die zijn overheerlijk en vooral verrassend. Eerder op z’n Amerikaans wel qua smaakcombinaties. Wat gedacht van uramaki La Maffia met mozarella, zongedroogde tomaatjes en zalm? Of helemaal wild: Sexy Tuna met gekarameliseerde uramaki met tonijn, roomkaas en aardbei. Die nemen wij vaak als laatste, omdat die zoet zijn en hartig tegelijk, en voor ons dus een prima vervanger voor dessert.

Zelf drink ik hier graag de Spanish White Guerilla, een Albarino, en een uitstekende begeleider bij deze keuken, en die kost zelfs minder dan twintig euro voor een fles. Waar kom je nog zo’n prijzen tegen in een hip restaurant in Europa? Kortom: helemaal niet duur, zeer lekker, echt een place to be! Ga je op city trip naar Barcelona, en wil je betaalbaar en ontzettend lekker eten, ga er zeker eens heen, met mijn groeten.

ADRES

Enric Granados 55

08008 Barcelona

TELEFOON

0034 937 826 000

WEBSITE

www.robata.es

PRIJS KWALITEIT DE TOPPER IN BARCELONA: ROBATA
PRIJS KWALITEIT DE TOPPER IN BARCELONA: ROBATA
PRIJS KWALITEIT DE TOPPER IN BARCELONA: ROBATA
PRIJS KWALITEIT DE TOPPER IN BARCELONA: ROBATA
PRIJS KWALITEIT DE TOPPER IN BARCELONA: ROBATA
PRIJS KWALITEIT DE TOPPER IN BARCELONA: ROBATA

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer