PRIJS KWALITEIT DE TOPPER IN BARCELONA: ROBATA

Ik reik deze week zeven pluimen uit aan de culinaire toppers van het voorbije jaar. Vandaag pluim nummer vijf en die geef ik aan het restaurant dat mij prijs kwaliteit in Barcelona het meeste kon bekoren. Robata is nog steeds behoorlijk nieuw, maar intussen een absolute hot spot geworden. Sinds ik het een paar keer heb vermeld op de blog krijg ik bijna elke week foto’s en berichtjes van lezers die mijn grote enthousiasme delen voor deze hippe Japanner. Want ook al is het interieur op een hedendaagse manier heel chique, de prijzen blijven toch opvallend democratisch. Geen wonder dat dit restaurant (dat overigens doorlopend open is van de lunch tot ’s nachts) constant vol zit.

Robata is Japans voor barbecue, en dat kun je hier eten. Moet je zeker doen: Yakitori, de brochettes van kip, Solomillo, brochette van rundsvlees en zeker ook die van groene asperges, gegrild op de Japanse barbecue zijn zalig. Maar ook de sashimi is van topkwaliteit!  En vergeet zeker ook de Chicken Yakisoba niet, gewokte noodels met groenten en kip, maar oh zo heerlijk. Neem één portie om te delen met z’n tweetjes, tussen al het andere lekkers door.

En dan zwijg ik nog over de sushi. Die zijn overheerlijk en vooral verrassend. Eerder op z’n Amerikaans wel qua smaakcombinaties. Wat gedacht van uramaki La Maffia met mozarella, zongedroogde tomaatjes en zalm? Of helemaal wild: Sexy Tuna met gekarameliseerde uramaki met tonijn, roomkaas en aardbei. Die nemen wij vaak als laatste, omdat die zoet zijn en hartig tegelijk, en voor ons dus een prima vervanger voor dessert.

Zelf drink ik hier graag de Spanish White Guerilla, een Albarino, en een uitstekende begeleider bij deze keuken, en die kost zelfs minder dan twintig euro voor een fles. Waar kom je nog zo’n prijzen tegen in een hip restaurant in Europa? Kortom: helemaal niet duur, zeer lekker, echt een place to be! Ga je op city trip naar Barcelona, en wil je betaalbaar en ontzettend lekker eten, ga er zeker eens heen, met mijn groeten.

ADRES

Enric Granados 55

08008 Barcelona

TELEFOON

0034 937 826 000

WEBSITE

www.robata.es