Prachtige dag vandaag... ik ga iets zots doen!
Nieuws

Prachtige dag vandaag… ik ga iets zots doen!

Het is nu dag vier dat ik weet dat ik covid heb. De vijfde a zesde dag dat ik symptomen heb (want zo lang zit mijn neus al dicht, maar ik had nog geen test gedaan toen…) Waar de eerste dagen mijn moraal wat kwakkelde, omdat ik teveel fraais moest cancelen, ben ik vandaag weer als vanouds met het juiste been uit bed gesprongen. Ik heb zalig geslapen. Ik heb niks koorts. De hele tijd niet gehad trouwens. De ontsteking aan mijn oog is bijna weg. Mijn neus zit nog wel een beetje verstopt, maar dat overkomt me een paar keer per jaar. Ik hoest niet. Ik heb ook geen hoofdpijn meer. En ik voel me ook helemaal niet meer zo slappekes. Al bij al is covid mentaal voor mij lastiger geweest dan fysiek. Ik mag me gelukkig prijzen dat ik enkel hele lichte symptomen had. En ze zijn ook bijna allemaal weg. Er zijn zoveel mensen die er ontzettend ziek van zijn geweest. Bij mij is het amper een verkoudheid. Oef. Kortom: ik heb echt geen zin meer om te zeuren over wat ik jammer genoeg allemaal missen moet. Ik heb zin om vooruit te kijken. Leve het leven.

Ik ben dus wakker geworden met een super goed gevoel. En dat wil ik heel graag de hele dag vasthouden. De zon schijnt uitbundig in Barcelona. Ik heb klassieke muziek opgezet in huis. Vrolijke muziek. Daar heb ik heel veel zin in. Ik heb een goed glas fruitsap gedronken. Een lekkere douche genomen. Ben op mijn terrasje gekomen en heb net niet “Bon Dia Barcelona” geroepen richting alle buren. En weet je wat ik nu ga doen? Ik ga naar buiten! Niet dat ik nu mijn isolatieperiode al ga doorbreken, ook al moet je je in Spanje in principe niet afzonderen als je niet echt symptomen (meer) hebt. Maar ik ga dus wel mijn heerlijke wandelschoenen aantrekken, mijn zonnebril opzetten om mijn oog niet te vermoeien, en ik ga een wandelingetje maken. Ja, ik ga eens iets zots doen.

Ik ga mijn mondmaskertje uiteraard wel meenemen. Voor als ik nu al mensen tegenkom. Want neen, ook in de open lucht wil ik absoluut niemand besmetten. Met dat mondmasker ben ik eergisteren ook naar de apotheker en naar de supermarkt gegaan. Uiteraard. Veiligheid voor alles. Maar eerlijk gezegd, op dit uur is de stad nog heeeeel stil. Het ideale moment voor een snel herstellende patiënt als ik om zijn eerste stapjes in de wijde wereld te wagen. Ik heb er zoveel nood aan! Het zal mij mega veel deugd doen en zeer goed zijn voor mijn fysieke en mentale gezondheid. En voor alle bezorgde mensen: ik ga rustig wandelen en niet al te ver. Dat zou nog geen goed idee zijn. No worries. Maar wat ben ik blij dat ik eens naar buiten kan en durf!

Gerelateerde nieuwsberichten

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer

iStock

Een slim trucje om je lief vandaag te verrassen

Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer