Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Nieuws

Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol

Vakantie binnen de vakantie, wat een luxe. Gisteren zijn we gearriveerd in Zuid-Tirol. We vlogen op Venetië en van daaruit is het maar twee en een half uur rijden naar de Noordelijke autonome Italiaanse provincie Zuid-Tirol.

Het was een superrit in de volle zon, en eenmaal gearriveerd in het imposante Parkhotel Laurin in het centrum van Bolzano stond ons meteen al een gevulde namiddag te wachten.

Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol

Maar we begonnen in stijl met een glaasje uitstekende plaatselijke Chardonnay van Alois Lageder, één van de beroemdste wijnbouwers, die we vandaag trouwens zijn gaan bezoeken. Het glaasje wijn en de lekkere plaatselijke tapas-achtige hapjes op het terras van het hotel waren een heerlijk lichte lunch.

Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol

Om drie uur stond onze sympathieke gids Elizabeth ons op te wachten op de Waltherplatz, het centrale plein voor een zeer leerrijke rondleiding door de mooie verzorgde stad Bolzano.

Elisabeth vertelde ons over de geschiedenis, hoe deze streek een perfecte mix is geworden tussen de Duitse-Oostenrijkse manier van leven, degelijk, en economisch zeer succesvol, met veel klassieke architectuur en een typische authentieke Tiroolse keuken maar ook de meer flamboyante Italiaanse joie-de-vivre, met alle plezierige kantjes van die Zuiderse flair.

Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol

We bezochten kerken en pleinen, kleine straatjes en winkeltjes, een zalig rooftopterras, en ook een geweldige versmarkt die elke dag open is, en waar je de mooiste groenten en fruit, maar ook het typische speck en de lekkere bergkazen kopen kunt.

Intussen scheen de zon uitgebreid op onze vakantiehoofden. Typisch zo blijkt, want Bolzano en de streek errond kennen een soort van microklimaat. Het koude weer met de regen uit het Noorden raakt de Alpen nauwelijks over, en de warmte en de zon uit het Zuiden zorgen dat het een heerlijke plek is om te wonen of voor vakantie.

Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol

Na deze superinteressante rondleiding konden we even uitpuffen om daarna lekker te gaan dineren in het chique restaurant Laurin in ons hotel samen met Antonia, de sympathieke PR-vrouw van Zuid-Tirol.

We kregen een zeer uitgebreide diner aangeboden met o.a. een succulent stukje zalm en zeebaars, en een zeer grappig dessertje in de vorm van een badkuipje met een marsepeinen eendje op de rand en lekkere ananas onder een schuim van mango. Grappig gevonden.

Het hoogtepunt van de maaltijd was voor mij de risotto die echt superlekker was. Chef Manuel Astuto staat dan ook bekend als één van de beste risotto-chefs van Italië en wordt soms zelfs tot in Amerika uitgenodigd om daar zijn specialiteit te bereiden.

Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol

De hele maaltijd werd begeleid met de meest uitstekende wijnen, allemaal uit deze prachtige regio. Heel veel frisse witte wijnen, die vaak op meer dan duizend meter hoogte in de bergen worden gemaakt, maar ook enkele mooie rode wijnen.

Vandaag zijn we trouwens enkele van die wijngaarden gaan bezoeken, het verslag hiervan volgt snel! Of volg alles op de voet via mijn sociale media, vooral via Instagram kun je de hele dag updates krijgen. Klik hier en ontdek wat Zuid-Tirol allemaal te bieden!

Gerelateerde nieuwsberichten

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer