Je kent de struggle wellicht ook, als je wel eens op dieet bent geweest. Je diëtist schrijft je allerlei regeltjes voor. Er zijn ingrediënten die je absoluut niet meer moet eten, en andere moet je dan net wel weer aan je dieet toevoegen. Je moet calorieën tellen. Ingrediëntenlijsten bestuderen. Het is een heel gedoe. Want bij het shoppen zie je door de bomen het bos niet meer. En je verliest daardoor soms zelfs de goesting om door te zetten.
Daar heeft de grote Amerikaanse supermarktketen Kroger nu iets op bedacht. Ze hebben namelijk diëtisten in dienst genomen om de klanten te helpen. Het werkt heel simpel. Je bezorgt hen alle aanwijzingen van je persoonlijke diëtist, en vervolgens gaan zij aan de slag om gepersonaliseerde boodschappenlijstjes uit te werken die voldoen aan je eigen dieeteisen. Ideaal dus, en het bespaart je een boel gerotzooi en twijfels. Ook via de app die ze gelanceerd hebben kun je zorgen dat je de juiste dingen koopt in de winkel.
Een mooie persoonlijke aanpak vind ik, die ook past in het beleid dat steeds meer supermarkten voeren om klanten persoonlijk bij te staan. Steeds meer services worden op maat van de klant bedacht en georganiseerd. En dat is uiteraard één van de beste manieren om mensen aan je te binden, naast een scherp prijsbeleid natuurlijk.
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer