Primeur: dieet voorschriften in de supermarkt!!

Je kent de struggle wellicht ook, als je wel eens op dieet bent geweest. Je diëtist schrijft je allerlei regeltjes voor. Er zijn ingrediënten die je absoluut niet meer moet eten, en andere moet je dan net wel weer aan je dieet toevoegen. Je moet calorieën tellen. Ingrediëntenlijsten bestuderen. Het is een heel gedoe. Want bij het shoppen zie je door de bomen het bos niet meer. En je verliest daardoor soms zelfs de goesting om door te zetten.

Daar heeft de grote Amerikaanse supermarktketen Kroger nu iets op bedacht. Ze hebben namelijk diëtisten in dienst genomen om de klanten te helpen. Het werkt heel simpel. Je bezorgt hen alle aanwijzingen van je persoonlijke diëtist, en vervolgens gaan zij aan de slag om gepersonaliseerde boodschappenlijstjes uit te werken die voldoen aan je eigen dieeteisen. Ideaal dus, en het bespaart je een boel gerotzooi en twijfels. Ook via de app die ze gelanceerd hebben kun je zorgen dat je de juiste dingen koopt in de winkel.

Een mooie persoonlijke aanpak vind ik, die ook past in het beleid dat steeds meer supermarkten voeren om klanten persoonlijk bij te staan. Steeds meer services worden op maat van de klant bedacht en georganiseerd. En dat is uiteraard één van de beste manieren om mensen aan je te binden, naast een scherp prijsbeleid natuurlijk.