PRIMEUR: ik word dit jaar guest chef bij Wok Dynasty

Dit weekend was het Chinees Nieuwjaar, en zo aan het prille begin van dit “nieuwe jaar” heb ik superfijn nieuws te melden. Het komende jaar word ik namelijk Guest Chef in de bekende Aziatische restaurantketen Wok Dynasty. Ik mag de komende maanden verschillende nieuwe wok-recepten ontwikkelen die je in één van de zes restaurants of thuis zult kunnen proeven. We gaan ook leuke wedstrijden organiseren. En ik mag samen met een groep volgers van Would Be Chef één van de komende maanden lekker dineren bij Wok Dynasty.

Ik ben superblij met deze fijne nieuwe samenwerking, want om eerlijk te zijn, Wok Dynasty en ik, “we go way back”. Toen ik zo’n dikke 25 jaar geleden in Leuven studeerde was er op de Oude Markt een echt fantastisch Chinees gastronomisch restaurant met de naam “Ming Dynasty”. Ik zat toen op kot in Leuven en volgde daar “godsdienstwetenschappen” aan de KUL, maar ik presenteerde toen ook al op radio en op televisie. En elke keer wanneer ik iets te vieren had, of echt eens geweldig wou gaan eten, ging ik dineren in Ming Dynasty. Tot op vandaag kan ik mij de beroemde kreeft met gember herinneren die ze daar serveerden. Die was gewoon legendarisch lekker.

Ming Dynasty was een groot succes, maar de eigenaars Changying Wu en Peh-Fo Pak droomden ervan om meer mensen de échte Aziatische keuken te laten ontdekken en wilden Vlaanderen graag kennis laten maken met trendy wokken. Samen zijn ze daarom zo’n 15 jaar geleden op zoek gegaan naar een geschikt pand voor een trendy wokrestaurant. Al snel hadden ze drie panden gespot op het Arenbergplein in Heverlee. De ideale locatie, parking voor de deur en genoeg plaats om hun concept uit te werken. De architect toverde het geheel om tot één mooie ruimte en koos voor een tijdloos strak interieur met niet te veel overdadige Chinese accenten.

Het duo Pak-Wu slaagde er in een mum van tijd in om van Wok Dynasty Heverlee een bloeiende zaak te maken en ze besloten al snel om het nieuwe concept ook op ander locaties uit te bouwen. Vandaag beschikt de keten over 6 vestigingen en kunnen gourmands genieten van de rijke en authentieke Aziatische smaken in Heverlee, Aartselaar, Sint-Martens-Latem, Boortmeerbeek, Hasselt en Overijse.

Peh-Fo vertelt: “Ons concept is eigenlijk heel simpel en de woktechniek is al eeuwenoud. Wij zijn er echter in geslaagd om er een échte culinaire totaalbeleving van te maken. We werken alleen maar met verse ingrediënten en ik heb zelf met de grootste zorg alle sauzen ontwikkeld.” Changying vult enthousiast aan: “De All you can eat formule in combinatie met topproducten klaargemaakt door authentieke Chinese chefs was van bij de start een waar succes. Maar onze gasten komen niet alleen voor de uitgebreide buffetten, ze genieten ook van ons hip, eigentijds decor met speciaal ontworpen Boeddhabeeldjes, prachtige schilderijen en trendy meubilair waarin het heerlijk toeven én culinair genieten is!”

Het is met dit fijne team dat ik in 2020 dus samen mag werken, en ik heb er echt veel zin in. Samen met de Chinese chefs van Wok Dynasty heb ik de voorbije weken al wat mogen experimenteren en nieuwe wokgerechten bedenken. Die ga ik de komende tijd nog wat op punt stellen en de komende maanden met jullie delen. En weldra ga je alles dus kunnen proeven in de zes wokrestaurants. Hou Would Be Chef ook in de gaten voor de andere samenwerkingen met Wok Dynasty, want binnenkort gaan we er misschien samen dineren.

Neem alvast een kijkje via de Wok Dynasty website!