DE EERSTE HANGCULTUUR MOSSELEN ZIJN ER
Nieuws

De eerste hangcultuur mosselen zijn er

Fantastisch goed nieuws, zo vlak voor het lange zonnige weekend, want vandaag zijn in Zeeland de allereerste hangcultuurmosselen van het seizoen geoogst. Wij Belgen kijken daar altijd reikhalzend naar uit, want zeventig procent van de Zeeuwse mosselen wordt naar ons land uitgevoerd, een cijfer dat kan tellen. Wij houden van Zeeuwse mosselen, liefst nog met zelfgemaakte frietjes.

Op de mosselen die op de bodem gekweekt worden is het nog een viertal weken wachten, die zijn nog niet volgroeid, dat hebben we vanmiddag zelf gemerkt en geproefd, want de kwekers haalden toch een netje bodemmosselen naar boven, en ja, die hebben nog wat tijd nodig. In de hangcultuur hecht het mosselzaad zich via de stroming vast aan touwen. De kleine babymosselen groeien dan in twee jaar uit tot volwassen mosselen. Doordat deze mosselen dichter bij het wateroppervlak gekweekt worden dan die op de bodem zien ze meer licht, en kunnen ze een dikke maand sneller geoogst worden.

Vandaag was dat het geval, en ik was er tot mijn grote vreugde zelf bij. Ik moet eerlijk zeggen: ik was aangenaam verrast door deze vroege Zeeuwse hangcultuurmosselen. Ze zijn mals en zilt, en als je ze zo rauw mag eten, net uit de zee, net uit de schelp, aan boord van zo’n mosselschip, in de heerlijke zon, dan ben je de gelukkigste mens van de wereld. De komende weken zal ik daarom wat lekkere mosselreceptjes posten!

DE EERSTE HANGCULTUUR MOSSELEN ZIJN ER
DE EERSTE HANGCULTUUR MOSSELEN ZIJN ER

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer