Ik heb een gouden tip voor wie eens op uitstap wil gaan in eigen land. Wij hebben in dit verlengde weekend Luis op bezoek, één van ons beste vrienden uit Barcelona, die al jarenlang een sleutel heeft van onze flat. Luis is bijvoorbeeld degene die in juni, vlak voordat we na lange afwezigheid eindelijk nog eens naar Barcelona konden reizen, ontdekt heeft dat onze frigo en diepvries in panne waren. Hij heeft toen samen met zijn eigen poetsvrouw die gigantische smurrie in die ijskast opgeruimd. Een heldendaad, want ik kan je verzekeren dat alleen al naar de foto’s kijken bijna voldoende voor mij was om flauw te vallen. Ik ben Luis daar zeer dankbaar voor, maar natuurlijk vooral voor de jarenlange vriendschap, dus we zijn blij dat we eens iets terug kunnen doen voor hem.
Ik neem hem dan ook enkele dagen op sleeptouw door België. Morgen ga ik hem Brussel laten zien. Vandaag gaan we mijn geboortestad Brugge bezoeken, en vanavond gaan we naar het lichtfestival in Gent. En gisteren zijn we meteen nadat hij gearriveerd was, en na onze ochtendshow, naar Antwerpen gereden, waar we een flinke wandeling door de stad gemaakt hebben. De kathedraal, de grote markt met de prachtige huizen, en het standbeeld van Brabo, en het Centraal Station wou ik hem sowieso laten zien. Maar het was Grim Vermeiren, de eindredacteur en nieuwslezer van onze ochtendshow op Joe die me de gouden tip gaf. Je kunt gratis en voor niks, met de roltrappen, naar de tiende verdieping van het MAS gaan , en daar is een panoramisch dak van waarop je de hele stad kunt zien, zo zei hij.
Eerlijk: ik ken het MAS, ik weet dat het fantastische Het Zilte er zit (daar ben ik wel eens gaan lunchen, maar lang geleden) maar ik wist echt niet dat je daar op het dak de fiere stad Antwerpen zou kunnen gaan bewonderen vanop grote hoogte. En ik wist al zeker niet dat je dat helemaal gratis kon doen. Wat een fantastische ontdekking zeg. Het zicht is 360 graden en fenomenaal, vooral ook omdat het gebouw daar aan het water net alleen hoog is maar ook relatief los staat, wat er voor zorgt dat je ver rond kunt kijken. prachtig. En dat je echt niks moet betalen is ook zotjes. Overal in de wereld, van Parijs tot New York, kosten zo’n panoramische uitzichten flink wat geld. Hier dus niks. Dikke merci Grim en dikke merci Stad Antwerpen. Geniale tip, prachtig uitzicht!
PS: het Mas kun je vinden aan het Eilandje, en is alle dagen open, behalve op maandag.
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer