Proficiat Antwerpen met deze heerlijke gratis attractie!

Ik heb een gouden tip voor wie eens op uitstap wil gaan in eigen land. Wij hebben in dit verlengde weekend Luis op bezoek, één van ons beste vrienden uit Barcelona, die al jarenlang een sleutel heeft van onze flat. Luis is bijvoorbeeld degene die in juni, vlak voordat we na lange afwezigheid eindelijk nog eens naar Barcelona konden reizen, ontdekt heeft dat onze frigo en diepvries in panne waren. Hij heeft toen samen met zijn eigen poetsvrouw die gigantische smurrie in die ijskast opgeruimd. Een heldendaad, want ik kan je verzekeren dat alleen al naar de foto’s kijken bijna voldoende voor mij was om flauw te vallen. Ik ben Luis daar zeer dankbaar voor, maar natuurlijk vooral voor de jarenlange vriendschap, dus we zijn blij dat we eens iets terug kunnen doen voor hem.

Ik neem hem dan ook enkele dagen op sleeptouw door België. Morgen ga ik hem Brussel laten zien. Vandaag gaan we mijn geboortestad Brugge bezoeken, en vanavond gaan we naar het lichtfestival in Gent. En gisteren zijn we meteen nadat hij gearriveerd was, en na onze ochtendshow, naar Antwerpen gereden, waar we een flinke wandeling door de stad gemaakt hebben. De kathedraal, de grote markt met de prachtige huizen, en het standbeeld van Brabo, en het Centraal Station wou ik hem sowieso laten zien. Maar het was Grim Vermeiren, de eindredacteur en nieuwslezer van onze ochtendshow op Joe die me de gouden tip gaf. Je kunt gratis en voor niks, met de roltrappen, naar de tiende verdieping van het MAS gaan , en daar is een panoramisch dak van waarop je de hele stad kunt zien, zo zei hij.

Eerlijk: ik ken het MAS, ik weet dat het fantastische Het Zilte er zit (daar ben ik wel eens gaan lunchen, maar lang geleden) maar ik wist echt niet dat je daar op het dak de fiere stad Antwerpen zou kunnen gaan bewonderen vanop grote hoogte. En ik wist al zeker niet dat je dat helemaal gratis kon doen. Wat een fantastische ontdekking zeg. Het zicht is 360 graden en fenomenaal, vooral ook omdat het gebouw daar aan het water net alleen hoog is maar ook relatief los staat, wat er voor zorgt dat je ver rond kunt kijken. prachtig. En dat je echt niks moet betalen is ook zotjes. Overal in de wereld, van Parijs tot New York, kosten zo’n panoramische uitzichten flink wat geld. Hier dus niks. Dikke merci Grim en dikke merci Stad Antwerpen. Geniale tip, prachtig uitzicht!

PS: het Mas kun je vinden aan het Eilandje, en is alle dagen open, behalve op maandag.