Deze week werden in Frankrijk de Michelinsterren weer uitgereikt. Dat is voor de chefs altijd een spannend momentje. Zo verloren drie restaurants (hun derde ster en zakten naar twee sterren terug. Dat is voor die chefs een absolute ramp en een kaakslag. Maar ook chefs met twee, en zij met één ster, houden altijd hun hart vast, want je weet nooit helemaal zeker wat Michelin beslist.
Maar goed nieuws voor Piet: hij behoudt met Likoké zijn ster. Ik ben er in al die jaren nog nooit geraakt, ook al ben ik een grote fan van Piet zijn kookkunsten en beschouw ik hem al jaren als een fijne kameraad.
Omdat ik Piet een beetje ken vraag ik me oprecht af of hij met die ene ster ook geen klein beetje ontgoocheld is… Piet heeft zelfs in de pers als verscheidene keren verteld dat hij vecht als een beest om die tweede ster ook binnen te halen. Met zijn talent ben ik er van overtuigd dat dat ooit mogelijk moet zijn…
Maar dit jaar heeft Michelin ze dus nog niet uitgereikt. Jammer, maar wat niet is kan nog altijd komen! Veel succes Piet, we duimen voor u. Maar vooral: proficiat met uw schone ster, ge zijt ne krak!
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer