Deze week werden in Frankrijk de Michelinsterren weer uitgereikt. Dat is voor de chefs altijd een spannend momentje. Zo verloren drie restaurants (hun derde ster en zakten naar twee sterren terug. Dat is voor die chefs een absolute ramp en een kaakslag. Maar ook chefs met twee, en zij met één ster, houden altijd hun hart vast, want je weet nooit helemaal zeker wat Michelin beslist.
Maar goed nieuws voor Piet: hij behoudt met Likoké zijn ster. Ik ben er in al die jaren nog nooit geraakt, ook al ben ik een grote fan van Piet zijn kookkunsten en beschouw ik hem al jaren als een fijne kameraad.
Omdat ik Piet een beetje ken vraag ik me oprecht af of hij met die ene ster ook geen klein beetje ontgoocheld is… Piet heeft zelfs in de pers als verscheidene keren verteld dat hij vecht als een beest om die tweede ster ook binnen te halen. Met zijn talent ben ik er van overtuigd dat dat ooit mogelijk moet zijn…
Maar dit jaar heeft Michelin ze dus nog niet uitgereikt. Jammer, maar wat niet is kan nog altijd komen! Veel succes Piet, we duimen voor u. Maar vooral: proficiat met uw schone ster, ge zijt ne krak!
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer