Proficiat Piet! Of toch tikje ontgoocheld?

Deze week werden in Frankrijk de Michelinsterren weer uitgereikt. Dat is voor de chefs altijd een spannend momentje. Zo verloren drie restaurants (hun derde ster en zakten naar twee sterren terug. Dat is voor die chefs een absolute ramp en een kaakslag. Maar ook chefs met twee, en zij met één ster, houden altijd hun hart vast, want je weet nooit helemaal zeker wat Michelin beslist.

Maar goed nieuws voor Piet: hij behoudt met Likoké zijn ster. Ik ben er in al die jaren nog nooit geraakt, ook al ben ik een grote fan van Piet zijn kookkunsten en beschouw ik hem al jaren als een fijne kameraad.

Omdat ik Piet een beetje ken vraag ik me oprecht af of hij met die ene ster ook geen klein beetje ontgoocheld is… Piet heeft zelfs in de pers als verscheidene keren verteld dat hij vecht als een beest om die tweede ster ook binnen te halen. Met zijn talent ben ik er van overtuigd dat dat ooit mogelijk moet zijn…

Maar dit jaar heeft Michelin ze dus nog niet uitgereikt. Jammer, maar wat niet is kan nog altijd komen! Veel succes Piet, we duimen voor u. Maar vooral: proficiat met uw schone ster, ge zijt ne krak!