Proficiat Piet! Of toch tikje ontgoocheld?
Nieuws

Proficiat Piet! Of toch tikje ontgoocheld?

Deze week werden in Frankrijk de Michelinsterren weer uitgereikt. Dat is voor de chefs altijd een spannend momentje. Zo verloren drie restaurants (hun derde ster en zakten naar twee sterren terug. Dat is voor die chefs een absolute ramp en een kaakslag. Maar ook chefs met twee, en zij met één ster, houden altijd hun hart vast, want je weet nooit helemaal zeker wat Michelin beslist.

Maar goed nieuws voor Piet: hij behoudt met Likoké zijn ster. Ik ben er in al die jaren nog nooit geraakt, ook al ben ik een grote fan van Piet zijn kookkunsten en beschouw ik hem al jaren als een fijne kameraad.

Omdat ik Piet een beetje ken vraag ik me oprecht af of hij met die ene ster ook geen klein beetje ontgoocheld is… Piet heeft zelfs in de pers als verscheidene keren verteld dat hij vecht als een beest om die tweede ster ook binnen te halen. Met zijn talent ben ik er van overtuigd dat dat ooit mogelijk moet zijn…

Maar dit jaar heeft Michelin ze dus nog niet uitgereikt. Jammer, maar wat niet is kan nog altijd komen! Veel succes Piet, we duimen voor u. Maar vooral: proficiat met uw schone ster, ge zijt ne krak!

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer