Pure wanhoop bij de horeca: "ze kraken gewoon ons terras"
Nieuws

Pure wanhoop bij de horeca: “ze kraken gewoon ons terras”

Ik werd er even stil van. Een goede vriend van me vertelde aan de telefoon hoe hij ten einde raad is. Hij heeft een restaurant in de stad met een groot terras. De zon scheen de voorbije dagen uitgebreid, en normaal zouden ze gouden zaken doen met dit weer. Normaal zouden de obers af en aan lopen met drankjes en gerechtjes. Nu was het terras leeg. Al bijna een half jaar ligt de horeca plat in ons land. Nu ook. Niet enkel binnen, maar ook buiten is het een dode boel.

Maar echt stil was het niet gisteren. Hun terras, waar de stoelen vastgebonden staan onder een zeil, was voor een stuk ingenomen door mensen die zichtbaar genoten van de zon. Op één of andere manier hadden wat jongeren wat stoelen los kunnen maken, en ze gebruikten ze. Het restaurant was toch dicht. De jongeren dronken hun in de supermarkt gekochte drankjes in de zon. Sommige hadden zelfs hapjes meegenomen. Het hakte er behoorlijk in bij mijn kameraad.

Wanneer zelfs partijvoorzitters openlijk toegeven dat ze zich niet langer aan de maatregelen houden… Wanneer treinen naar de kust bomvol zitten… Wanneer jongeren samenkomen om te feesten in open lucht… Wanneer parken en pleinen bomvol zitten met mensen die aan het picknicken zijn… En vooral, wanneer mensen gewoon je terrasstoelen inpikken om lekker van hun eigen drankjes en hapjes te genieten in het zonnetje… dan word je als horecaondernemer boos, en triest tegelijk.

Ik weet het, intussen stijgen de besmettingscijfers weer. En versoepelingen zouden waarschijnlijk geen goed idee zijn. Ik wil me daar zelfs al lang niet meer over uitspreken. Maar dat de mensen in de horeca zeggen: “voor ons is het op, de moed zinkt ons in de schoenen, het water staat ons aan de lippen,” dat snap ik honderd procent. Misschien moet de overheid toch eens overwegen om op z’n minst de terrassen weer te openen. Desnoods enkel voor mensen die ook samenwonen? I don’t know. Maar ik maak me sterk dat je beter gecontroleerd weer de terrassen opent dan dat ze illegaal worden ingenomen…

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer