DE LEKKERSTE PUREE OOIT, VAN JOEL ROBUCHON (RIP)
Nieuws

De lekkerste puree ooit, van joel robuchon (rip)

Triest culinair nieuws vandaag. De man die in 1990 door GaultMillau werd uitgeroepen tot “chef van de eeuw” Joel Robuchon is op 73-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hardnekkige kanker. Hij zou zijn ziekte lang  verzwegen hebben en de laatste tijd in het geheim reeds verschillende van z’n beroemde restaurants verkocht hebben.

Robuchon was een wonderboy in de keuken. Hij verzamelde in zijn carrière maar liefst 32 Michelinsterren, waardoor hij de man met de meeste sterren in de hele wereld was. Ik ben in verschillende van z’n restaurants gaan eten, onder andere in Parijs, Hong Kong en Tokyo en de kwaliteit was overal altijd indrukwekkend. Hij kende de klassieke keuken als geen ander, maar was ook een groot vernieuwer. Hij durfde ook steeds vaker “groenten” de hoofdrol te laten spelen in zijn keuken.

Het meest bekend is hij wel omwille van z’n recept voor puree. Een smeuïge puree die hij maakte met Rattes du Touquet, ook mijn favoriete aardappeltjes, en met heel veel (koude) boter en volle melk. Heel rijke puree die hij ook door de passe-vite haalde. Ik zou hier het recept kunnen uitschrijven, maar bekijk zelf hoe de grootmeester het op TV uitlegde.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer