QUINOA VAN PASCALE OF BOTER VAN JEROEN? MIJN OPINIE
Nieuws

Quinoa van pascale of boter van jeroen? mijn opinie

Van groenten en fruit val je af, van brood, boter en aardappelen ga je dan weer dikker worden. Sommige voedingswaren mag je combineren, andere niet. Je kent de redeneringen ook wel. En iedere kok heeft wel zijn eigen filosofie over wat mag en wat niet. Deze week was er nog maar eens de discussie tussen het “boterkamp” van Jeroen Meus en het “quinoakamp” van Pascale Naessens. Het zorgt in deze komkommertijd voor wat animo in de pers en beide boekenverkopende chefs zullen er wel hun profijt mee doen denk ik dan. Liever zo’n relletjes dan dat Amerika en Noord-Korea ruzie maken met kernwapens achter de hand. Niet? Maar toch denk ik ook wel eens: wees eens lief voor elkaar en leef je eigen leven.

Ik zit zelf als hobbychef trouwens in geen enkel kamp. Voor mij is het simpel. Ik ben een mens met een hobbelig parcours wat eten en diëten betreft. Ik ben zeer veel kilo’s verloren, maar voor mij is het toch een kwestie van sporten en, het is niet anders, minder en gezonder eten. Maar ook van zondigen, want anders hou ik niet vol. Dus ja, ik veeg wel eens m’n voeten aan alle regeltjes. Ik ga na een lange wandeling ook eens een pizza eten, of frietjes. Maar niet meer elke dag. En ik zal veel minder dan vroeger makkelijk beschikbare zoete of vette rotzooi tot mij nemen. Je weet wel, een snoepje links, een chocolatebar rechts, chips bestormen op een receptie. Want dat zijn gewoon voedingswaren waarvan je weet dat ze vol kunstmatige stimulansen zitten om nog extra te nemen. En dat is de reden waarom die zak chips, eenmaal opengemaakt, naar je ligt te schreeuwen op het salontafeltje “maak mij leeg, ik ben te lekker…” En dat dat dikmakers zijn weet iedereen. Maar verder wil ik niet leven met duizend en een regeltjes, simpelweg omdat ik gewoon lekker wil leven.

En wie er nu gelijk heeft in de grote quinoa- en boteroorlog? Jij, die er eens mee lacht, er van smult, of je schouders ophaalt, en probeert èn lekker èn toch een beetje gezond door het leven te gaan. Evenwicht is alles. Maar ik zal ook wel eens quinoa maken, heeft wel iets. En blauwe bessen zijn heerlijk. Maar vlees bakken met een beetje goede boter? Ik zal het ook blijven doen. Het is jouw leven, het is mijn leven. Het is jouw lijf. Het is het mijne. En merci, Jeroen en Pascale voor al jullie fijne recepten en de passie waarmee jullie in de keuken staan. Maar niet teveel kibbelen. Is ook niet zo gezond hoor.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer