QUINOA VAN PASCALE OF BOTER VAN JEROEN? MIJN OPINIE
Nieuws

Quinoa van pascale of boter van jeroen? mijn opinie

Van groenten en fruit val je af, van brood, boter en aardappelen ga je dan weer dikker worden. Sommige voedingswaren mag je combineren, andere niet. Je kent de redeneringen ook wel. En iedere kok heeft wel zijn eigen filosofie over wat mag en wat niet. Deze week was er nog maar eens de discussie tussen het “boterkamp” van Jeroen Meus en het “quinoakamp” van Pascale Naessens. Het zorgt in deze komkommertijd voor wat animo in de pers en beide boekenverkopende chefs zullen er wel hun profijt mee doen denk ik dan. Liever zo’n relletjes dan dat Amerika en Noord-Korea ruzie maken met kernwapens achter de hand. Niet? Maar toch denk ik ook wel eens: wees eens lief voor elkaar en leef je eigen leven.

Ik zit zelf als hobbychef trouwens in geen enkel kamp. Voor mij is het simpel. Ik ben een mens met een hobbelig parcours wat eten en diëten betreft. Ik ben zeer veel kilo’s verloren, maar voor mij is het toch een kwestie van sporten en, het is niet anders, minder en gezonder eten. Maar ook van zondigen, want anders hou ik niet vol. Dus ja, ik veeg wel eens m’n voeten aan alle regeltjes. Ik ga na een lange wandeling ook eens een pizza eten, of frietjes. Maar niet meer elke dag. En ik zal veel minder dan vroeger makkelijk beschikbare zoete of vette rotzooi tot mij nemen. Je weet wel, een snoepje links, een chocolatebar rechts, chips bestormen op een receptie. Want dat zijn gewoon voedingswaren waarvan je weet dat ze vol kunstmatige stimulansen zitten om nog extra te nemen. En dat is de reden waarom die zak chips, eenmaal opengemaakt, naar je ligt te schreeuwen op het salontafeltje “maak mij leeg, ik ben te lekker…” En dat dat dikmakers zijn weet iedereen. Maar verder wil ik niet leven met duizend en een regeltjes, simpelweg omdat ik gewoon lekker wil leven.

En wie er nu gelijk heeft in de grote quinoa- en boteroorlog? Jij, die er eens mee lacht, er van smult, of je schouders ophaalt, en probeert èn lekker èn toch een beetje gezond door het leven te gaan. Evenwicht is alles. Maar ik zal ook wel eens quinoa maken, heeft wel iets. En blauwe bessen zijn heerlijk. Maar vlees bakken met een beetje goede boter? Ik zal het ook blijven doen. Het is jouw leven, het is mijn leven. Het is jouw lijf. Het is het mijne. En merci, Jeroen en Pascale voor al jullie fijne recepten en de passie waarmee jullie in de keuken staan. Maar niet teveel kibbelen. Is ook niet zo gezond hoor.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer