Rara? Wie is deze culinaire ster?

Misschien denk je wie is dat nu eigenlijk? Maar misschien heb je deze man ooit wel al eens gezien? Misschien ben je zelfs al eens gaan eten in z’n restaurant in Gent. In dat geval heb je trouwens meer geluk dan ik, want ik ben nog nooit in Oak geraakt, ook al hoor ik al jaren fantastische dingen over het sterrenrestaurant en probeer ik er al een tijdje heen te gaan…

Op de foto zie je inderdaad Marcelo Ballardin. En vanavond debuteert hij op de Vlaamse televisie aan de zijde van Sergio Herman in “Mijn keuken mijn restaurant” op VTM als jurylid. Ballardin is een man met exotische roots, want hij groeide op in Brazilië als kind van een Italiaanse vader en een Braziliaanse moeder. Hij kwam voor de liefde naar België en werkte bij Hertog Jan en Pure C van Sergio Herman. En in Oak staat hij dus aan het fornuis van één van de absolute culinaire hot spots in Gent. The place to be.

Opvallend is dat Marcelo de andere kant van een kookwedstrijd op TV ook kent, want hij nam een aantal jaar geleden deel aan een kookshow op de Zuid-Koreaanse televisie. Een wedstrijd die hij won.   Sindsdien komen er elk jaar tientallen foodies uit Zuid-Korea speciaal naar Gent voor zijn kookkunsten. Maar vanavond gaat hij in de opvolger van Mijn Restaurant dus Vlaamse hobbykoks beoordelen. Streng maar rechtvaardig, heeft hij beloofd.

Ik ben bijna zeker dat Marcelo trouwens de harten zal winnen van heel veel kijkers, want hij heeft niet enkel de guitige looks mee, maar ook een bijzonder sappige accent. Hij spreekt Engels en Italiaans en Nederlands en Gents en nog een beetje vanalles door elkaar, en komt daar heel goed mee weg. Want toen we hem belden deze ochtend op Joe kwamen er veel sms’jes binnen van dames en heren die z’n accentje bijzonder sappig, vrolijk èn sexy vonden. Je kunt Marcelo aan de zijde van Sergio straks om halfnegen ontdekken op VTM.