Misschien denk je wie is dat nu eigenlijk? Maar misschien heb je deze man ooit wel al eens gezien? Misschien ben je zelfs al eens gaan eten in z’n restaurant in Gent. In dat geval heb je trouwens meer geluk dan ik, want ik ben nog nooit in Oak geraakt, ook al hoor ik al jaren fantastische dingen over het sterrenrestaurant en probeer ik er al een tijdje heen te gaan…
Op de foto zie je inderdaad Marcelo Ballardin. En vanavond debuteert hij op de Vlaamse televisie aan de zijde van Sergio Herman in “Mijn keuken mijn restaurant” op VTM als jurylid. Ballardin is een man met exotische roots, want hij groeide op in Brazilië als kind van een Italiaanse vader en een Braziliaanse moeder. Hij kwam voor de liefde naar België en werkte bij Hertog Jan en Pure C van Sergio Herman. En in Oak staat hij dus aan het fornuis van één van de absolute culinaire hot spots in Gent. The place to be.
Opvallend is dat Marcelo de andere kant van een kookwedstrijd op TV ook kent, want hij nam een aantal jaar geleden deel aan een kookshow op de Zuid-Koreaanse televisie. Een wedstrijd die hij won. Sindsdien komen er elk jaar tientallen foodies uit Zuid-Korea speciaal naar Gent voor zijn kookkunsten. Maar vanavond gaat hij in de opvolger van Mijn Restaurant dus Vlaamse hobbykoks beoordelen. Streng maar rechtvaardig, heeft hij beloofd.
Ik ben bijna zeker dat Marcelo trouwens de harten zal winnen van heel veel kijkers, want hij heeft niet enkel de guitige looks mee, maar ook een bijzonder sappige accent. Hij spreekt Engels en Italiaans en Nederlands en Gents en nog een beetje vanalles door elkaar, en komt daar heel goed mee weg. Want toen we hem belden deze ochtend op Joe kwamen er veel sms’jes binnen van dames en heren die z’n accentje bijzonder sappig, vrolijk èn sexy vonden. Je kunt Marcelo aan de zijde van Sergio straks om halfnegen ontdekken op VTM.
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer