Misschien denk je wie is dat nu eigenlijk? Maar misschien heb je deze man ooit wel al eens gezien? Misschien ben je zelfs al eens gaan eten in z’n restaurant in Gent. In dat geval heb je trouwens meer geluk dan ik, want ik ben nog nooit in Oak geraakt, ook al hoor ik al jaren fantastische dingen over het sterrenrestaurant en probeer ik er al een tijdje heen te gaan…
Op de foto zie je inderdaad Marcelo Ballardin. En vanavond debuteert hij op de Vlaamse televisie aan de zijde van Sergio Herman in “Mijn keuken mijn restaurant” op VTM als jurylid. Ballardin is een man met exotische roots, want hij groeide op in Brazilië als kind van een Italiaanse vader en een Braziliaanse moeder. Hij kwam voor de liefde naar België en werkte bij Hertog Jan en Pure C van Sergio Herman. En in Oak staat hij dus aan het fornuis van één van de absolute culinaire hot spots in Gent. The place to be.
Opvallend is dat Marcelo de andere kant van een kookwedstrijd op TV ook kent, want hij nam een aantal jaar geleden deel aan een kookshow op de Zuid-Koreaanse televisie. Een wedstrijd die hij won. Sindsdien komen er elk jaar tientallen foodies uit Zuid-Korea speciaal naar Gent voor zijn kookkunsten. Maar vanavond gaat hij in de opvolger van Mijn Restaurant dus Vlaamse hobbykoks beoordelen. Streng maar rechtvaardig, heeft hij beloofd.
Ik ben bijna zeker dat Marcelo trouwens de harten zal winnen van heel veel kijkers, want hij heeft niet enkel de guitige looks mee, maar ook een bijzonder sappige accent. Hij spreekt Engels en Italiaans en Nederlands en Gents en nog een beetje vanalles door elkaar, en komt daar heel goed mee weg. Want toen we hem belden deze ochtend op Joe kwamen er veel sms’jes binnen van dames en heren die z’n accentje bijzonder sappig, vrolijk èn sexy vonden. Je kunt Marcelo aan de zijde van Sergio straks om halfnegen ontdekken op VTM.
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer