Knoflook pellen, het is een heel werkje. De harde velletjes blijven altijd aan de teentjes kleven, en later ook aan je vingers. En die moet je dan dus voortdurend spoelen. En later ruiken je vingers nog een hele dag naar rauwe look.
Maar nu is er vorig jaar een filmpje viraal gegaan van een zekere Valentina Lord op Twitter die een superhandig trucje heeft bedacht om heel snel look te pellen. Al miljoenen keren is dat filmpje intussen bekeken. Op deze wereldknoflookdag wou ik het graag nog eens delen.
https://twitter.com/VPestilenZ/status/1140437217619390465
In elk geval, bij The Guardian hebben ze het ook eens uitgeprobeerd… en kijk maar eens hoe ze het daar vanaf brachten…
Of moeten we toch maar gaan voor deze simpele truc, zoals hij een viertal jaar geleden werd voorgesteld in 1000 zonnen op Eén?
Hoe pel jij je look? Laat het even weten!
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer