Knoflook pellen, het is een heel werkje. De harde velletjes blijven altijd aan de teentjes kleven, en later ook aan je vingers. En die moet je dan dus voortdurend spoelen. En later ruiken je vingers nog een hele dag naar rauwe look.
Maar nu is er vorig jaar een filmpje viraal gegaan van een zekere Valentina Lord op Twitter die een superhandig trucje heeft bedacht om heel snel look te pellen. Al miljoenen keren is dat filmpje intussen bekeken. Op deze wereldknoflookdag wou ik het graag nog eens delen.
https://twitter.com/VPestilenZ/status/1140437217619390465
In elk geval, bij The Guardian hebben ze het ook eens uitgeprobeerd… en kijk maar eens hoe ze het daar vanaf brachten…
Of moeten we toch maar gaan voor deze simpele truc, zoals hij een viertal jaar geleden werd voorgesteld in 1000 zonnen op Eén?
Hoe pel jij je look? Laat het even weten!
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer