Restaurant verliest straks ster, en kondigt dat zelf al op voorhand aan!
Nieuws

Restaurant verliest straks ster, en kondigt dat zelf al op voorhand aan!

Vanmiddag is het eindelijk zo ver: Michelin maakt in Gent de nieuwe gids bekend. Wie krijgt een eerste ster? Komt er een nieuw twee sterrenrestaurant? En we durven zelfs te hopen op een tweede drie sterrenrestaurant. Maar waar er winnaars zijn, zijn er ook verliezers.

Eén van de restaurants die hun ster verliezen is De Oude Pastorie, in Lochristi. Vijf jaar lang stonden ze in de gids met een ster, maar straks dus niet meer. En blijkbaar worden restaurants op voorhand verwittigd door Michelin wanneer dat gebeurt, want ze hebben het gisteren zelf al verklapt op hun Instagram-account.

Het klinkt er zo…

“Fier dat we 5 jaar een ster mochten koesteren, het harde werk en de creativiteit van ons team werd beloond!” Met pijn in het hart, moeten we deze morgen inleveren… Toch behouden we onze passie en rechten we de rug! Oprechte dank voor het vertrouwen aan ons team, onze klanten en leveranciers. #proud #oneteamforever #doudepastorie 👊”

Zonde zeg. Sowieso is de impact van zo’n verloren ster ontzettend zwaar. Ik wens de eigenaars en het personeel dan ook veel sterkte. Blijven werken is de boodschap. En ik vind het zelf extra jammer want over enkele maanden verhuis ik naar Lochristi, en het restaurant ligt blijkbaar op minder dan 2 kilometer van ons huis. Hoe dan ook ga ik er wel eens gaan eten binnenkort, om eens te ontdekken of Michelin gelijkt heeft met deze drastische beslissing of niet…

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer