Restaurant verliest straks ster, en kondigt dat zelf al op voorhand aan!

Vanmiddag is het eindelijk zo ver: Michelin maakt in Gent de nieuwe gids bekend. Wie krijgt een eerste ster? Komt er een nieuw twee sterrenrestaurant? En we durven zelfs te hopen op een tweede drie sterrenrestaurant. Maar waar er winnaars zijn, zijn er ook verliezers.

Eén van de restaurants die hun ster verliezen is De Oude Pastorie, in Lochristi. Vijf jaar lang stonden ze in de gids met een ster, maar straks dus niet meer. En blijkbaar worden restaurants op voorhand verwittigd door Michelin wanneer dat gebeurt, want ze hebben het gisteren zelf al verklapt op hun Instagram-account.

Het klinkt er zo…

“Fier dat we 5 jaar een ster mochten koesteren, het harde werk en de creativiteit van ons team werd beloond!” Met pijn in het hart, moeten we deze morgen inleveren… Toch behouden we onze passie en rechten we de rug! Oprechte dank voor het vertrouwen aan ons team, onze klanten en leveranciers. #proud #oneteamforever #doudepastorie 👊”

Zonde zeg. Sowieso is de impact van zo’n verloren ster ontzettend zwaar. Ik wens de eigenaars en het personeel dan ook veel sterkte. Blijven werken is de boodschap. En ik vind het zelf extra jammer want over enkele maanden verhuis ik naar Lochristi, en het restaurant ligt blijkbaar op minder dan 2 kilometer van ons huis. Hoe dan ook ga ik er wel eens gaan eten binnenkort, om eens te ontdekken of Michelin gelijkt heeft met deze drastische beslissing of niet…