Restaurant verliest straks ster, en kondigt dat zelf al op voorhand aan!
Nieuws

Restaurant verliest straks ster, en kondigt dat zelf al op voorhand aan!

Vanmiddag is het eindelijk zo ver: Michelin maakt in Gent de nieuwe gids bekend. Wie krijgt een eerste ster? Komt er een nieuw twee sterrenrestaurant? En we durven zelfs te hopen op een tweede drie sterrenrestaurant. Maar waar er winnaars zijn, zijn er ook verliezers.

Eén van de restaurants die hun ster verliezen is De Oude Pastorie, in Lochristi. Vijf jaar lang stonden ze in de gids met een ster, maar straks dus niet meer. En blijkbaar worden restaurants op voorhand verwittigd door Michelin wanneer dat gebeurt, want ze hebben het gisteren zelf al verklapt op hun Instagram-account.

Het klinkt er zo…

“Fier dat we 5 jaar een ster mochten koesteren, het harde werk en de creativiteit van ons team werd beloond!” Met pijn in het hart, moeten we deze morgen inleveren… Toch behouden we onze passie en rechten we de rug! Oprechte dank voor het vertrouwen aan ons team, onze klanten en leveranciers. #proud #oneteamforever #doudepastorie 👊”

Zonde zeg. Sowieso is de impact van zo’n verloren ster ontzettend zwaar. Ik wens de eigenaars en het personeel dan ook veel sterkte. Blijven werken is de boodschap. En ik vind het zelf extra jammer want over enkele maanden verhuis ik naar Lochristi, en het restaurant ligt blijkbaar op minder dan 2 kilometer van ons huis. Hoe dan ook ga ik er wel eens gaan eten binnenkort, om eens te ontdekken of Michelin gelijkt heeft met deze drastische beslissing of niet…

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer