Vanmiddag is het eindelijk zo ver: Michelin maakt in Gent de nieuwe gids bekend. Wie krijgt een eerste ster? Komt er een nieuw twee sterrenrestaurant? En we durven zelfs te hopen op een tweede drie sterrenrestaurant. Maar waar er winnaars zijn, zijn er ook verliezers.
Eén van de restaurants die hun ster verliezen is De Oude Pastorie, in Lochristi. Vijf jaar lang stonden ze in de gids met een ster, maar straks dus niet meer. En blijkbaar worden restaurants op voorhand verwittigd door Michelin wanneer dat gebeurt, want ze hebben het gisteren zelf al verklapt op hun Instagram-account.
Het klinkt er zo…
“Fier dat we 5 jaar een ster mochten koesteren, het harde werk en de creativiteit van ons team werd beloond!” Met pijn in het hart, moeten we deze morgen inleveren… Toch behouden we onze passie en rechten we de rug! Oprechte dank voor het vertrouwen aan ons team, onze klanten en leveranciers. #proud #oneteamforever #doudepastorie 👊”
Zonde zeg. Sowieso is de impact van zo’n verloren ster ontzettend zwaar. Ik wens de eigenaars en het personeel dan ook veel sterkte. Blijven werken is de boodschap. En ik vind het zelf extra jammer want over enkele maanden verhuis ik naar Lochristi, en het restaurant ligt blijkbaar op minder dan 2 kilometer van ons huis. Hoe dan ook ga ik er wel eens gaan eten binnenkort, om eens te ontdekken of Michelin gelijkt heeft met deze drastische beslissing of niet…
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer