Alweer slecht nieuws voor de sympathieke Britse chef Jamie Oliver. Z’n ooit zo succesvolle restaurantketen zat in de UK vorig jaar al in zo’n slechte papieren dat die zelfs helemaal overkop is gegaan. De TV-chef liet toen weten dat hij het runnen van restaurants zwaar overschat had. Persoonlijk overleeft hij het wel, maar het feit dat hij zoveel mensen heeft moeten ontslaan hakte er wel stevig in bij de populaire. En gisteren kwam er dan ook nog eens slecht nieuws voor Jamie uit Nederland.
De restaurants Jamie’s Italian in Den Haag en Rotterdam kondigden gisteren namelijk aan dat ze jammer genoeg definitief de deuren sluiten. De verlenging van de corona-maatregelen tot 28 april in Nederland heeft de horecazaken blijkbaar de das omgedaan. Maar volgens de Nederlandse kranten zaten de restaurants eigenlijk al veel langer in slechte papieren.
“Het uitblijven van omzet door de corona-crisis in de afgelopen weken en het uitblijven van omzet in de komende weken, mogelijk zelfs maanden in combinatie met het doorlopen van de vaste lasten, heeft ervoor gezorgd dat wij geen verdere toekomst zien voor onze restaurants’’, liet de directie van de restaurants weten. “Vijf jaar lang heeft ons team met veel liefde en plezier heel veel gasten mogen ontvangen in onze restaurants.’’
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer