Restaurants Jamie Oliver failliet door Corona

Alweer slecht nieuws voor de sympathieke Britse chef Jamie Oliver. Z’n ooit zo succesvolle restaurantketen zat in de UK vorig jaar al in zo’n slechte papieren dat die zelfs helemaal overkop is gegaan. De TV-chef liet toen weten dat hij het runnen van restaurants zwaar overschat had. Persoonlijk overleeft hij het wel, maar het feit dat hij zoveel mensen heeft moeten ontslaan hakte er wel stevig in bij de populaire. En gisteren kwam er dan ook nog eens slecht nieuws voor Jamie uit Nederland.

De restaurants Jamie’s Italian in Den Haag en Rotterdam kondigden gisteren namelijk aan dat ze jammer genoeg definitief de deuren sluiten. De verlenging van de corona-maatregelen tot 28 april in Nederland heeft de horecazaken blijkbaar de das omgedaan. Maar volgens de Nederlandse kranten zaten de restaurants eigenlijk al veel langer in slechte papieren.

“Het uitblijven van omzet door de corona-crisis in de afgelopen weken en het uitblijven van omzet in de komende weken, mogelijk zelfs maanden in combinatie met het doorlopen van de vaste lasten, heeft ervoor gezorgd dat wij geen verdere toekomst zien voor onze restaurants’’, liet de directie van de restaurants weten. “Vijf jaar lang heeft ons team met veel liefde en plezier heel veel gasten mogen ontvangen in onze restaurants.’’