5 PRIMA RESTAURANTS VOOR KINDEREN IN BARCELONA

Het is herfstvakantie en ik ben opnieuw in Barcelona! Niet meteen een stad om met kids te doen denk je? Wel ik kan je zeggen, de Spaanse stad heeft ook voor kinderen veel te bieden. Velen sturen mij dan ook mailtjes met de vraag waar ze met de kinderen best kunnen gaan eten? Kijk, ik heb een paar goede tips voor jullie … Ik zet mijn verslag van de heerlijke herfstvakantie van vorig jaar nog eens online … Hopelijk heb je er wat aan!

5 november 2017 …

“Het is zondagochtend en de zon schijnt in Barcelona. Straks vliegen we terug na een heerlijk weekje vakantie. De eerste dagen waren we hier met z’n tweetjes, maar woensdag is Julie erbij gekomen. Mijn nichtje van 12 dat we een citytrip Barcelona cadeau gedaan hebben voor haar plechtige communie. Het was voor mij een beetje een culinair avontuur. Deze keer ging ik niet per se op zoek naar de spannendste of meest culinaire of sjiekste restaurants van de stad, maar naar restaurants waar kinderen gelukkig van worden. Cecconi’s en Bodega 1900 (met dessert in Tickets) vond Julie super. Maar ik had nog twee prima troeven achter de hand voor de twee daaropvolgende dagen.

Vrijdag gingen we dineren in Piazze d ‘Italia, een zeer toegankelijke, maar prima Italiaan (alweer, ik weet het) op het einde van onze straat. Ik wist dat ik daarmee dik zou scoren bij Julie. We deelden met z’n drietjes een lasagne en daarna de fameuze ‘pasta de la mamma‘: een ovenschotel die in de pizzaoven wordt bereid met penne, mozzarella, bolognesesaus en balletjes. 10 op 10 volgens Julie. En uiteindelijk kreeg ze nog een mini pizza calzone, gevuld met Nutella, en overgoten met wat olijfolie en zout cadeau van de sympathieke eigenaar.

Maar ultiem uitpakken deden we gisteren. Nadat we een dagje doorgebracht hadden in de attracties van het Tibidabo pretpark, wandelden we de stad weer in. Onderweg hadden we een verrassing voor Julie: we vertelden haar dat we tickets gekocht hadden voor de wedstrijd van Barcelona tegen Sevilla, en dat we daarom wat vroeger zouden gaan eten. En dat deden we in Figaro: een uitstekend hamburgerrestaurant in de straat naast ons. We gingen alle drie voor de Classic Burger, Julie wel zonder pickles, met lange Franse frietjes (knapperig, wel met de schil nog aan, wat ik prima vind) en we vonden het werkelijk top-eten voor kinderen van 12 (en zelf vond ik het ook best lekker, zo tussen een pretparkbezoek en een voetbalmatch in).

Vier restaurants, vier keer gescoord. Als je zelf met kinderen naar Barcelona reist, je hebt onze garantie dat ze het er lekker zullen vinden. Wellicht eindigen we vandaag nog in Mama Rosa Beach, aan het strand, voor een lunch in de zon. Ze hebben daar hele dunne, crispy pizza, ideaal om een zalige vakantie af te sluiten. Dikke merci lieve Julie, je was een uitstekende gastrecensent voor de blog, maar vooral een hele lieve meid om mee op bezoek te hebben! Doen we over! Beloofd!”

De 5 kindvriendelijke restaurants