RIP PAUL BOCUSE
Nieuws

Rip paul bocuse

Zelden gezien. Mijn instagramfeed had de voorbije 24 uur maar één hoofdrolspeler. Iconische zwart wit foto’s. Foto’s met de beroemde stijve koksmuts op. Driesterrenchefs die trots naast hem poseerden. Foto’s waarop hij stoer zijn tatoeage showde. En bij alle foto’s stonden de mooiste commentaren. Liefdevolle woorden. Maar vooral woorden van respect. Voor de allergrootste. Voor de visionair. Voor de paus van de gastronomie. Want wat de op bijna 92-jarige leeftijd overleden Paul Bocuse voor de wereldwijde gastronomie heeft betekend valt nauwelijks in te schatten. Hij werd niet voor niks de opvolger van Escoffier genoemd, en hij was een leermeester voor de grootste chefs ter wereld. Dat het wereldkampioenschap gastronomie in Lyon zijn naam draagt duidt aan hoe groot hij wel was. Hij heeft vele prachtige recepten ontwikkeld in zijn drie sterrenrestaurant, waarvan de truffelsoep die hij voor president Valéry Giscard d’Estaing maakte misschien wel de meest iconische is. Naast z’n immense kwaliteiten en culinaire kennis was Bocuse ook de man die door z’n uitstraling en het respect dat de groten der aarde voor hem hadden het beroep van chef de glans gaf die het nu heeft. De laatste jaren was de meester ziek. Z’n overlijden kwam dan ook niet geheel onverwacht. Maar het verdriet, het respect, en de dankbaar in de culinaire wereld zijn immens.

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer