PRIMEUR: Roger van Damme heeft groot nieuws!

Groot nieuws van mijn goede vriend Roger van Damme vandaag. Bij de achtste verjaardag en de voorstelling van het nieuwe seizoen van njam! op de boot van Gert Verhulst, mocht ik Roger het eerste exemplaar van z’n prachtige nieuwe dessertenboek ‘Roger van Damme Dessert‘ voorstellen. Roger serveert met dit boek het smaakvolle resultaat van 25 jaar hard werken en je krijgt 54 unieke desserts die stap voor stap uitgelegd worden.

En er was nog groot nieuws: Roger start met een nieuw en ambitieus horecaproject in Antwerpen. Het ‘pannenkoekenhuisje‘ dat hij al lang wil maken komt er ook echt, alleen zal het een prachtig groot project worden. Vanaf 2019 zal hij namelijk het creatieve brein worden achter de vernieuwde versie van het Antwerpse icoon ‘Désiré de Lille’. Het dessert walhalla krijgt de naam ‘Désirée’, een volledige make-over en de typische Roger van Damme signatuur.

Roger van Damme: “Ik droom al jarenlang om opnieuw een tearoom te openen. Ik ben dan ook enorm blij en trots dat deze droom eind 2019 werkelijkheid zal worden met de transformatie naar ‘Désirée’. Ik heb altijd enorm veel respect gehad voor het befaamde ‘Désiré de Lille’. We zullen dan ook de rijke geschiedenis van deze iconische zaak in Antwerpen in ere houden maar tegelijkertijd een totaal vernieuwd concept neerzetten.”

Roger zal bij ‘Désirée’ de zoete beleving naar zijn gekende niveau tillen maar hij blijft ook trouw aan de authenticiteit die ‘Désiré de Lille’ kenmerkt. De gasten zullen nog steeds kunnen genieten van de zoete klassiekers die ook op de menukaart prijkten bij ‘Désiré de Lille’.  Denk aan wafels, pannenkoeken, oliebollen, ijs en ook de iconische lacquemants die zeer bekend zijn bij het Antwerpse publiek.

In zijn nieuwe concept wordt ook plaats gemaakt voor een verfijnde zoete en hartige high tea in een uniek en mondain kader. Het assortiment van de Désirée boutique zal bestaan uit allerlei desserts, patisserie en ontbijt. Geen tijd om ter plaatse te degusteren? Dan kan je makkelijk alles meenemen met de handige take away shop.

Roger zijn liefde voor Parijs sijpelt subtiel door in het interieur van de nieuwe zaak die eind 2019 de deuren zal openen voor het publiek. De sterrenchef en zijn business partners hebben het Antwerpse architectenbureau Dieter Vander Velpen aangetrokken om ‘Désiré’ klaar te maken voor de toekomst.

Er wordt rekening gehouden met de beginjaren van de zaak (1903) met enkele herkenbare nuances uit haar rijkelijke verleden. Het adembenemende interieur kan best omschreven worden als een hedendaagse interpretatie van ‘Désiré de Lille’ met Victoriaanse en Franse elementen die mee zorgen voor de internationale allure van Roger van Damme zijn nieuwe établissement Désirée.

www.desiree.be