PRIMEUR: Roger van Damme heeft groot nieuws!
Nieuws

PRIMEUR: Roger van Damme heeft groot nieuws!

Groot nieuws van mijn goede vriend Roger van Damme vandaag. Bij de achtste verjaardag en de voorstelling van het nieuwe seizoen van njam! op de boot van Gert Verhulst, mocht ik Roger het eerste exemplaar van z’n prachtige nieuwe dessertenboek ‘Roger van Damme Dessert‘ voorstellen. Roger serveert met dit boek het smaakvolle resultaat van 25 jaar hard werken en je krijgt 54 unieke desserts die stap voor stap uitgelegd worden.

PRIMEUR: Roger van Damme heeft groot nieuws!
PRIMEUR: Roger van Damme heeft groot nieuws!
PRIMEUR: Roger van Damme heeft groot nieuws!
PRIMEUR: Roger van Damme heeft groot nieuws!

En er was nog groot nieuws: Roger start met een nieuw en ambitieus horecaproject in Antwerpen. Het ‘pannenkoekenhuisje‘ dat hij al lang wil maken komt er ook echt, alleen zal het een prachtig groot project worden. Vanaf 2019 zal hij namelijk het creatieve brein worden achter de vernieuwde versie van het Antwerpse icoon ‘Désiré de Lille’. Het dessert walhalla krijgt de naam ‘Désirée’, een volledige make-over en de typische Roger van Damme signatuur.

Roger van Damme: “Ik droom al jarenlang om opnieuw een tearoom te openen. Ik ben dan ook enorm blij en trots dat deze droom eind 2019 werkelijkheid zal worden met de transformatie naar ‘Désirée’. Ik heb altijd enorm veel respect gehad voor het befaamde ‘Désiré de Lille’. We zullen dan ook de rijke geschiedenis van deze iconische zaak in Antwerpen in ere houden maar tegelijkertijd een totaal vernieuwd concept neerzetten.”

Roger zal bij ‘Désirée’ de zoete beleving naar zijn gekende niveau tillen maar hij blijft ook trouw aan de authenticiteit die ‘Désiré de Lille’ kenmerkt. De gasten zullen nog steeds kunnen genieten van de zoete klassiekers die ook op de menukaart prijkten bij ‘Désiré de Lille’.  Denk aan wafels, pannenkoeken, oliebollen, ijs en ook de iconische lacquemants die zeer bekend zijn bij het Antwerpse publiek.

In zijn nieuwe concept wordt ook plaats gemaakt voor een verfijnde zoete en hartige high tea in een uniek en mondain kader. Het assortiment van de Désirée boutique zal bestaan uit allerlei desserts, patisserie en ontbijt. Geen tijd om ter plaatse te degusteren? Dan kan je makkelijk alles meenemen met de handige take away shop.

PRIMEUR: Roger van Damme heeft groot nieuws!

Roger zijn liefde voor Parijs sijpelt subtiel door in het interieur van de nieuwe zaak die eind 2019 de deuren zal openen voor het publiek. De sterrenchef en zijn business partners hebben het Antwerpse architectenbureau Dieter Vander Velpen aangetrokken om ‘Désiré’ klaar te maken voor de toekomst.

Er wordt rekening gehouden met de beginjaren van de zaak (1903) met enkele herkenbare nuances uit haar rijkelijke verleden. Het adembenemende interieur kan best omschreven worden als een hedendaagse interpretatie van ‘Désiré de Lille’ met Victoriaanse en Franse elementen die mee zorgen voor de internationale allure van Roger van Damme zijn nieuwe établissement Désirée.

www.desiree.be

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer