PRIMEUR: Roger van Damme heeft groot nieuws!
Nieuws

PRIMEUR: Roger van Damme heeft groot nieuws!

Groot nieuws van mijn goede vriend Roger van Damme vandaag. Bij de achtste verjaardag en de voorstelling van het nieuwe seizoen van njam! op de boot van Gert Verhulst, mocht ik Roger het eerste exemplaar van z’n prachtige nieuwe dessertenboek ‘Roger van Damme Dessert‘ voorstellen. Roger serveert met dit boek het smaakvolle resultaat van 25 jaar hard werken en je krijgt 54 unieke desserts die stap voor stap uitgelegd worden.

PRIMEUR: Roger van Damme heeft groot nieuws!
PRIMEUR: Roger van Damme heeft groot nieuws!
PRIMEUR: Roger van Damme heeft groot nieuws!
PRIMEUR: Roger van Damme heeft groot nieuws!

En er was nog groot nieuws: Roger start met een nieuw en ambitieus horecaproject in Antwerpen. Het ‘pannenkoekenhuisje‘ dat hij al lang wil maken komt er ook echt, alleen zal het een prachtig groot project worden. Vanaf 2019 zal hij namelijk het creatieve brein worden achter de vernieuwde versie van het Antwerpse icoon ‘Désiré de Lille’. Het dessert walhalla krijgt de naam ‘Désirée’, een volledige make-over en de typische Roger van Damme signatuur.

Roger van Damme: “Ik droom al jarenlang om opnieuw een tearoom te openen. Ik ben dan ook enorm blij en trots dat deze droom eind 2019 werkelijkheid zal worden met de transformatie naar ‘Désirée’. Ik heb altijd enorm veel respect gehad voor het befaamde ‘Désiré de Lille’. We zullen dan ook de rijke geschiedenis van deze iconische zaak in Antwerpen in ere houden maar tegelijkertijd een totaal vernieuwd concept neerzetten.”

Roger zal bij ‘Désirée’ de zoete beleving naar zijn gekende niveau tillen maar hij blijft ook trouw aan de authenticiteit die ‘Désiré de Lille’ kenmerkt. De gasten zullen nog steeds kunnen genieten van de zoete klassiekers die ook op de menukaart prijkten bij ‘Désiré de Lille’.  Denk aan wafels, pannenkoeken, oliebollen, ijs en ook de iconische lacquemants die zeer bekend zijn bij het Antwerpse publiek.

In zijn nieuwe concept wordt ook plaats gemaakt voor een verfijnde zoete en hartige high tea in een uniek en mondain kader. Het assortiment van de Désirée boutique zal bestaan uit allerlei desserts, patisserie en ontbijt. Geen tijd om ter plaatse te degusteren? Dan kan je makkelijk alles meenemen met de handige take away shop.

PRIMEUR: Roger van Damme heeft groot nieuws!

Roger zijn liefde voor Parijs sijpelt subtiel door in het interieur van de nieuwe zaak die eind 2019 de deuren zal openen voor het publiek. De sterrenchef en zijn business partners hebben het Antwerpse architectenbureau Dieter Vander Velpen aangetrokken om ‘Désiré’ klaar te maken voor de toekomst.

Er wordt rekening gehouden met de beginjaren van de zaak (1903) met enkele herkenbare nuances uit haar rijkelijke verleden. Het adembenemende interieur kan best omschreven worden als een hedendaagse interpretatie van ‘Désiré de Lille’ met Victoriaanse en Franse elementen die mee zorgen voor de internationale allure van Roger van Damme zijn nieuwe établissement Désirée.

www.desiree.be

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer