JONGE BELGISCHE CHEF WINT INTERNATIONALE WEDSTRIJD

Alweer culinaire Belgen om bijzonder fier op te zijn. Chef Sam van Houcke uit het Oost-Vlaamse Hansbeke, zijn commis Simon Caboor, en hun coach Jo Nelissen hebben vanavond in Rimini de 1ste plaats behaald in de Global Chefs Challenge. Dat is een internationale topwedstrijd georganiseerd door de World Association of Chefs Society.

Sam, Simon en Jo wonnen niet alleen de regionale finale voor midden Europa, maar ook all round waren zij de beste van de 11 landen in competitie. Het team kreeg 3 uur om een 3-gangen menu te bereiden voor 6 personen.

De chefs moesten voor het voorgerecht verplicht aan de slag met zeebaars en coquilles. Voor het hoofdgerecht was dat Filet d’Anvers van kalf en kalfsnier. Het dessert moest uit twee componenten bestaan, één daarvan was patisserie. Het dessert moest ook voor 40% uit chocolade en fruit bestaan, en de chefs waren ook verplicht om thee te gebruiken in hun dessert. Het voorgerecht moest buiten na 2 uur wedstrijd. Een half uur later volgde het hoofdgerecht en tot slot ook het dessert. Spannend dus, maar de Belgen deden het dus fantastisch, en ze mogen daardoor nu ook naar de finale in Sint-Petersburg binnenkort!

Horeca Vlaanderen die deze jonge chefs mee begeleidt, feliciteerde het jonge topteam: “Wat een prestatie, weeral ideale promotie voor ons prachtig culinair landschap. Een bewijs dat hard werken loont!” aldus Matthias De Caluwe, CEO
Horeca Vlaanderen. Oof Frank Fol, die z’n schouders onder dit project zet, is zeer opgetogen. Wij van Would Be Chef feliciteren deze gasten van harte en hopen dat ze met glans de Belgische eer gaan verdedigen in Rusland. We zijn fier op jullie mannen!