JONGE BELGISCHE CHEF WINT INTERNATIONALE WEDSTRIJD
Nieuws

Jonge belgische chef wint internationale wedstrijd

Alweer culinaire Belgen om bijzonder fier op te zijn. Chef Sam van Houcke uit het Oost-Vlaamse Hansbeke, zijn commis Simon Caboor, en hun coach Jo Nelissen hebben vanavond in Rimini de 1ste plaats behaald in de Global Chefs Challenge. Dat is een internationale topwedstrijd georganiseerd door de World Association of Chefs Society.

Sam, Simon en Jo wonnen niet alleen de regionale finale voor midden Europa, maar ook all round waren zij de beste van de 11 landen in competitie. Het team kreeg 3 uur om een 3-gangen menu te bereiden voor 6 personen.

De chefs moesten voor het voorgerecht verplicht aan de slag met zeebaars en coquilles. Voor het hoofdgerecht was dat Filet d’Anvers van kalf en kalfsnier. Het dessert moest uit twee componenten bestaan, één daarvan was patisserie. Het dessert moest ook voor 40% uit chocolade en fruit bestaan, en de chefs waren ook verplicht om thee te gebruiken in hun dessert. Het voorgerecht moest buiten na 2 uur wedstrijd. Een half uur later volgde het hoofdgerecht en tot slot ook het dessert. Spannend dus, maar de Belgen deden het dus fantastisch, en ze mogen daardoor nu ook naar de finale in Sint-Petersburg binnenkort!

Horeca Vlaanderen die deze jonge chefs mee begeleidt, feliciteerde het jonge topteam: “Wat een prestatie, weeral ideale promotie voor ons prachtig culinair landschap. Een bewijs dat hard werken loont!” aldus Matthias De Caluwe, CEO
Horeca Vlaanderen. Oof Frank Fol, die z’n schouders onder dit project zet, is zeer opgetogen. Wij van Would Be Chef feliciteren deze gasten van harte en hopen dat ze met glans de Belgische eer gaan verdedigen in Rusland. We zijn fier op jullie mannen!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer