Sandra Bekkari strikt de maître van mijn eerste restaurant
Nieuws

Sandra Bekkari strikt de maître van mijn eerste restaurant

Sandra Bekkari schittert elke avond op VTM met haar Open Keuken, en tegenwoordig doet ze het in het gezelschap van bekende Vlamingen. En deze krokusweek heeft ze de maître van het allereerste restaurant (en enige) dat ik ooit heb geopend in huis kunnen halen: Kürt Rogiers.

Sandra Bekkari strikt de maître van mijn eerste restaurant

Het zit zo: toen Kürt en ik een aantal jaar geleden een ochtendshow presenteerden op Q-music, liep op VTM ook het programma “Mijn Restaurant” en om dat te ondersteunen hebben we toen met onze ochtendshow op het Sint-Pietersplein in Gent een tijdelijk restaurant geopend. Dat was een fantastisch avontuur met elke ochtend een radio-uitzending, en elke middag en avond een volledige service. Ik stond met een gans team in de keuken, maar de ster van ons restaurant was zeker Kürt, die een fantastische maître bleek.

Later heeft Kürt voor de BV-versie van Mijn Restaurant die taak nog eens op zich genomen, en heeft hij samen met Roel Vanderstukken het “2 Sterren Restaurant” zelfs gewonnen. De jury was lovend over de keuken van Roel, maar ook Kürts kwaliteiten in de zaal ontgingen de jury niet. “Kürt is een geboren gastheer”, zei Sergio Herman toen in Het Nieuwsblad. “Je zou kunnen zeggen dat hij het charisma heeft van een grote maître d’hôtel. Hij is het niet, maar hij heeft het wel.”

Vanavond, en de hele week staat Kürt bij Sandra in de keuken. Maar als je eens wil zien hoe hij het er negen jaar geleden samen met mij van afbracht, dan moet je maar eens goed lachen met onderstaande filmpjes!

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer