Sandra Bekkari strikt de maître van mijn eerste restaurant

Sandra Bekkari schittert elke avond op VTM met haar Open Keuken, en tegenwoordig doet ze het in het gezelschap van bekende Vlamingen. En deze krokusweek heeft ze de maître van het allereerste restaurant (en enige) dat ik ooit heb geopend in huis kunnen halen: Kürt Rogiers.

Het zit zo: toen Kürt en ik een aantal jaar geleden een ochtendshow presenteerden op Q-music, liep op VTM ook het programma “Mijn Restaurant” en om dat te ondersteunen hebben we toen met onze ochtendshow op het Sint-Pietersplein in Gent een tijdelijk restaurant geopend. Dat was een fantastisch avontuur met elke ochtend een radio-uitzending, en elke middag en avond een volledige service. Ik stond met een gans team in de keuken, maar de ster van ons restaurant was zeker Kürt, die een fantastische maître bleek.

Later heeft Kürt voor de BV-versie van Mijn Restaurant die taak nog eens op zich genomen, en heeft hij samen met Roel Vanderstukken het “2 Sterren Restaurant” zelfs gewonnen. De jury was lovend over de keuken van Roel, maar ook Kürts kwaliteiten in de zaal ontgingen de jury niet. “Kürt is een geboren gastheer”, zei Sergio Herman toen in Het Nieuwsblad. “Je zou kunnen zeggen dat hij het charisma heeft van een grote maître d’hôtel. Hij is het niet, maar hij heeft het wel.”

Vanavond, en de hele week staat Kürt bij Sandra in de keuken. Maar als je eens wil zien hoe hij het er negen jaar geleden samen met mij van afbracht, dan moet je maar eens goed lachen met onderstaande filmpjes!