Sandra Bekkari schittert elke avond op VTM met haar Open Keuken, en tegenwoordig doet ze het in het gezelschap van bekende Vlamingen. En deze krokusweek heeft ze de maître van het allereerste restaurant (en enige) dat ik ooit heb geopend in huis kunnen halen: Kürt Rogiers.
Het zit zo: toen Kürt en ik een aantal jaar geleden een ochtendshow presenteerden op Q-music, liep op VTM ook het programma “Mijn Restaurant” en om dat te ondersteunen hebben we toen met onze ochtendshow op het Sint-Pietersplein in Gent een tijdelijk restaurant geopend. Dat was een fantastisch avontuur met elke ochtend een radio-uitzending, en elke middag en avond een volledige service. Ik stond met een gans team in de keuken, maar de ster van ons restaurant was zeker Kürt, die een fantastische maître bleek.
Later heeft Kürt voor de BV-versie van Mijn Restaurant die taak nog eens op zich genomen, en heeft hij samen met Roel Vanderstukken het “2 Sterren Restaurant” zelfs gewonnen. De jury was lovend over de keuken van Roel, maar ook Kürts kwaliteiten in de zaal ontgingen de jury niet. “Kürt is een geboren gastheer”, zei Sergio Herman toen in Het Nieuwsblad. “Je zou kunnen zeggen dat hij het charisma heeft van een grote maître d’hôtel. Hij is het niet, maar hij heeft het wel.”
Vanavond, en de hele week staat Kürt bij Sandra in de keuken. Maar als je eens wil zien hoe hij het er negen jaar geleden samen met mij van afbracht, dan moet je maar eens goed lachen met onderstaande filmpjes!
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer