Het is zover: we zijn het zomeruur ingesprongen. De voorbije nacht is 2 uur plots 3 uur geworden. De kans bestaat dus dat je net iets later wakker bent geworden dan normaal. Zet je klokken dus alvast goed. Maar nog belangrijker: zet je humeur maar in de juiste stand. Want het mooie nieuws is: ’s avonds blijft het nu meteen een uurtje langer licht. En de dagen gaan de komende drie maanden nu echt aan een recordtempo verlengen. En absoluut het allermooiste nieuws is dat de weergoden beslist hebben om er nog een flinke schep bovenop te doen. De komende dagen wordt het prachtig lenteweer. Met volle zon, en temperaturen rond en zelfs een tikje boven de twintig graden. In de schaduw is dat, dat weet je!
Vorig jaar heeft het prachtige lenteweer ons allen door de eerste lockdown geholpen. En die was nog vele keren strenger dan de lockdown waar we nu inzitten. Dus verwen jezelf de komende maanden. De natuur en het weer gaan je helpen. Geniet van de dagen en van de lange avonden. Ga wandelen bij zonsondergang. Of speel badminton in de tuin. Drink een glas op je terras, of vang de zon op je balkon. Geniet van de bloemen en van het groen dat aan de takken van de bomen ontluikt. Maak lekkere slaatjes. Zet die bbq maar aan. Kortom: maak er het beste van. De lentezon zal helpen. Dat doet ze elk jaar opnieuw.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer