Schitterend nieuws om deze zondag te starten
Nieuws

Schitterend nieuws om deze zondag te starten

Het is zover: we zijn het zomeruur ingesprongen. De voorbije nacht is 2 uur plots 3 uur geworden. De kans bestaat dus dat je net iets later wakker bent geworden dan normaal. Zet je klokken dus alvast goed. Maar nog belangrijker: zet je humeur maar in de juiste stand. Want het mooie nieuws is: ’s avonds blijft het nu meteen een uurtje langer licht. En de dagen gaan de komende drie maanden nu echt aan een recordtempo verlengen. En absoluut het allermooiste nieuws is dat de weergoden beslist hebben om er nog een flinke schep bovenop te doen. De komende dagen wordt het prachtig lenteweer. Met volle zon, en temperaturen rond en zelfs een tikje boven de twintig graden. In de schaduw is dat, dat weet je!

Vorig jaar heeft het prachtige lenteweer ons allen door de eerste lockdown geholpen. En die was nog vele keren strenger dan de lockdown waar we nu inzitten. Dus verwen jezelf de  komende maanden. De natuur en het weer gaan je helpen. Geniet van de dagen en van de lange avonden. Ga wandelen bij zonsondergang. Of speel badminton in de tuin. Drink een glas op je terras, of vang de zon op je balkon. Geniet van de bloemen en van het groen dat aan de takken van de bomen ontluikt. Maak lekkere slaatjes. Zet die bbq maar aan. Kortom: maak er het beste van. De lentezon zal helpen. Dat doet ze elk jaar opnieuw.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer