Schitterend nieuws om deze zondag te starten
Nieuws

Schitterend nieuws om deze zondag te starten

Het is zover: we zijn het zomeruur ingesprongen. De voorbije nacht is 2 uur plots 3 uur geworden. De kans bestaat dus dat je net iets later wakker bent geworden dan normaal. Zet je klokken dus alvast goed. Maar nog belangrijker: zet je humeur maar in de juiste stand. Want het mooie nieuws is: ‘s avonds blijft het nu meteen een uurtje langer licht. En de dagen gaan de komende drie maanden nu echt aan een recordtempo verlengen. En absoluut het allermooiste nieuws is dat de weergoden beslist hebben om er nog een flinke schep bovenop te doen. De komende dagen wordt het prachtig lenteweer. Met volle zon, en temperaturen rond en zelfs een tikje boven de twintig graden. In de schaduw is dat, dat weet je!

Vorig jaar heeft het prachtige lenteweer ons allen door de eerste lockdown geholpen. En die was nog vele keren strenger dan de lockdown waar we nu inzitten. Dus verwen jezelf de  komende maanden. De natuur en het weer gaan je helpen. Geniet van de dagen en van de lange avonden. Ga wandelen bij zonsondergang. Of speel badminton in de tuin. Drink een glas op je terras, of vang de zon op je balkon. Geniet van de bloemen en van het groen dat aan de takken van de bomen ontluikt. Maak lekkere slaatjes. Zet die bbq maar aan. Kortom: maak er het beste van. De lentezon zal helpen. Dat doet ze elk jaar opnieuw.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer