Serieuze paniek bij ons thuis...
Nieuws

Serieuze paniek bij ons thuis…

Vooreerst wil ik één ding even zeggen. Dit is een foodblog. Ik schrijf over lekker eten en koken, over restaurants en culinaire trends. Maar het is ook mijn kleine privé-stekje op het internet. Heel af en toe gebruik ik deze blog daarom ook eens even om een uiterst persoonlijk verhaal met jullie te delen. Marketing experts zullen wellicht beweren dat dat not done is: foodblogs moeten over eten gaan. Maar dat trek ik me niet aan. Het is mijn blog. Ik schrijf over het leven. Mijn leven. Niemand hoeft het te lezen. Zappen mag. Swipen ook.

Maar ik kan je wel zeggen dat het spannende weken geweest zijn voor ons, en eigenlijk zijn die nog volop bezig. Een paar weken geleden zagen we bij Gilbert, onze lieve kater van bijna acht jaar oud, dat hij meer en meer ging drinken en plassen. En meteen ging er een alarmlichtje branden. Want we kennen dat soort symptomen van een dik jaar geleden. Toen gebeurde net hetzelfde bij z’n broer George. Hij moest veel drinken, veel plassen, was lui, en verloor snel veel gewicht. Op twee drie weken is de kleine schat vorig jaar overleden aan nierfalen. We waren triest en machteloos. We konden niks meer doen. Het kwam wel vaker voor bij Britse Kortharen, zei onze dierenarts, en we konden er nauwelijks iets tegen doen… we waren onze schat zo snel kwijt. En we missen hem nog elke dag. En nu zagen we net dezelfde symptomen dus bij Gilbert.

De eerste onderzoeken drie weken geleden waren ook helemaal niet hoopgevend. Uit een test bleek dat de waarden van Gilbert die wijzen op nierfalen ook niet goed waren. En ook z’n bloedwaarden waren op het randje en sommige gaven zelfs alarm aan. De paniek sloeg toe. We waren al half in rouw. Hij was ook veel vermagerd en nogal lusteloos. Dus we vreesden het ergste. We dachten al dat we binnenkort ook van deze extreme knuffelbeer afscheid zouden moeten nemen. Maar dat was dus net iets te paniekerig.

Intussen krijgt Gilbert nieuwe medicijnen en vooral: z’n voeding is nog maar eens aangepast. Zo wordt het toch nog een relevant artikel voor een foodblog… want “met de juiste voeding kun je je nieren sparen en beschermen”. Gilbert maakt het intussen relatief goed. Hij is veel magerder geworden, luier ook, dat wel. Maar hij knuffelt er op los, hij eet goed, plast weer wat minder, en drinkt minder gulzig. En wij hebben het gevoel dat alles een beetje gestabiliseerd is, en dat we nog wel een tijdje onze lieve vriend bij ons zullen hebben. Onze hoop is dat hij in juli nog eens mee gaat verhuizen naar Lochristi… Duim je even mee voor ons?

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer