Serieuze paniek bij ons thuis...
Nieuws

Serieuze paniek bij ons thuis…

Vooreerst wil ik één ding even zeggen. Dit is een foodblog. Ik schrijf over lekker eten en koken, over restaurants en culinaire trends. Maar het is ook mijn kleine privé-stekje op het internet. Heel af en toe gebruik ik deze blog daarom ook eens even om een uiterst persoonlijk verhaal met jullie te delen. Marketing experts zullen wellicht beweren dat dat not done is: foodblogs moeten over eten gaan. Maar dat trek ik me niet aan. Het is mijn blog. Ik schrijf over het leven. Mijn leven. Niemand hoeft het te lezen. Zappen mag. Swipen ook.

Maar ik kan je wel zeggen dat het spannende weken geweest zijn voor ons, en eigenlijk zijn die nog volop bezig. Een paar weken geleden zagen we bij Gilbert, onze lieve kater van bijna acht jaar oud, dat hij meer en meer ging drinken en plassen. En meteen ging er een alarmlichtje branden. Want we kennen dat soort symptomen van een dik jaar geleden. Toen gebeurde net hetzelfde bij z’n broer George. Hij moest veel drinken, veel plassen, was lui, en verloor snel veel gewicht. Op twee drie weken is de kleine schat vorig jaar overleden aan nierfalen. We waren triest en machteloos. We konden niks meer doen. Het kwam wel vaker voor bij Britse Kortharen, zei onze dierenarts, en we konden er nauwelijks iets tegen doen… we waren onze schat zo snel kwijt. En we missen hem nog elke dag. En nu zagen we net dezelfde symptomen dus bij Gilbert.

De eerste onderzoeken drie weken geleden waren ook helemaal niet hoopgevend. Uit een test bleek dat de waarden van Gilbert die wijzen op nierfalen ook niet goed waren. En ook z’n bloedwaarden waren op het randje en sommige gaven zelfs alarm aan. De paniek sloeg toe. We waren al half in rouw. Hij was ook veel vermagerd en nogal lusteloos. Dus we vreesden het ergste. We dachten al dat we binnenkort ook van deze extreme knuffelbeer afscheid zouden moeten nemen. Maar dat was dus net iets te paniekerig.

Intussen krijgt Gilbert nieuwe medicijnen en vooral: z’n voeding is nog maar eens aangepast. Zo wordt het toch nog een relevant artikel voor een foodblog… want “met de juiste voeding kun je je nieren sparen en beschermen”. Gilbert maakt het intussen relatief goed. Hij is veel magerder geworden, luier ook, dat wel. Maar hij knuffelt er op los, hij eet goed, plast weer wat minder, en drinkt minder gulzig. En wij hebben het gevoel dat alles een beetje gestabiliseerd is, en dat we nog wel een tijdje onze lieve vriend bij ons zullen hebben. Onze hoop is dat hij in juli nog eens mee gaat verhuizen naar Lochristi… Duim je even mee voor ons?

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer