Spannende side dishes voor de kerstgourmet!
Nieuws

Spannende side dishes voor de kerstgourmet!

Het was opvallend nieuws deze week. Als je de Vlamingen vraagt wat ze het liefste eten op kerstmis, dan krijg je van een hele grote groep als antwoord: gourmet. Fondue en grillen, dat hoor je ook vaak. Zelf lekkere vleesjes in pannetjes bereiden, dat doen we dus het liefste.

Spannende side dishes voor de kerstgourmet!

Gisterenavond nodigde Albert Heijn twintig sympatieke klanten met een mooi kerstverhaal uit in het Boothuisje in Brasschaat voor de allereerste kerstmaaltijd van het jaar. En wat werd er geserveerd? Uiteraard gourmet! En om het dat extra feestelijke tintje te geven heb ik er gisteren enkele plezierige side dishes bij bereid.

Spannende side dishes voor de kerstgourmet!

Misschien ook een leuk idee om je eigen gourmet ook wat up te graden. Doe maar gewoon met je vlees en vis, zorg voor een plezierig aanbod, zodat je gasten zelf kunnen kiezen waar ze zin in hebben (en het is net zo fijn om de dagen nadien de restjes op te eten) maar serveer er deze keer eens wat verrassende side dishes bij. Groenten, salades, aardappelgerechten met dat tikje meer.

Je kunt op mijn blog heel veel tips en ideetjes vinden, maar dit zijn enkele suggesties die ik gisteren ook voor de gasten van Albert Heijn heb bereid en die je ook in mijn Instagramstories kon bekijken.

Spannende side dishes voor de kerstgourmet!

COUSCOUS MET KRUIDEN EN TOMAATJES

4 personen

INGREDIËNTEN

  • 4 kopjes couscous en evenveel gezouten water
  • Olijfolie
  • Bieslook
  • Basilicum
  • 3 el ketchup
  • Tabasco
  • 2 sjalotjes
  • 30 kerstomaatjes

BEREIDING

  1. Halveer de kerstomaatjes, bestrooi ze met wat peper en zout en giet er wat olijfolie over, en zet ze een kwartiertje in een oven van 180 graden.
  2. Snipper de twee sjalotjes en stoof ze rustig aan in de pan, met wat peper en zout.
  3. Neem evenveel couscous als gezouten kokend water en voeg samen zoals vermeld op de verpakking. Dek enkele minuten af en roer alles los.
  4. Meng de tomaatjes en de gestoofde sjalotjes onder de couscous, samen met de ketchup, wat tabasco, en flink wat gesnipperde bieslook en basilicum
  5. Als het geheel net iets teveel kleeft, voeg een beetje olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.
  6. Werk af met wat verse bieslook en basilicum.
Spannende side dishes voor de kerstgourmet!

KLEINE CEASARSALADE

INGREDIËNTEN

  • Slahartjes
  • Caesar saus
  • Ansjovisjes
  • Croutons
  • Oude Hollandse kaas

BEREIDING

  1. Snij de slahartjes in twee.
  2. Doe er wat caesarsaus over.
  3. Dresseer met wat croutons en een ansjovisje.
  4. Rasp daar een sneeuw van oude Hollandse kaas over.
Spannende side dishes voor de kerstgourmet!

RODE PASTASALADE MET FETA

INGREDIËNTEN

  • 1 vacuümpak (4 stuks) gekookte rode bieten
  • Vlinder- of andere pasta met wat structuur
  • 1 groene appel
  • 1 rode ui
  • Een stukje feta (of harde geitenkaas)
  • Fijngehakte dille
  • Olijfolie
  • Peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de gekookte of gestoomde rode biet in hele kleine blokjes.
  2. Zorg dat je ook al het sap bewaart, want dat kleurt de pasta rozerood. Heb je wat te weinig sap, dan kun je een half bietje in de sapcentrifuge cutteren.
  3. Meng de rode biet met de al dente gekookte pasta.
  4. Snij ook de appel in kleine stukjes, de ui en het stukje feta, en meng die onder de pasta.
  5. Doe er lekker veel fijngehakte dille bij, een goede geut uitstekende olijfolie en peper en zout.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer