Het was opvallend nieuws deze week. Als je de Vlamingen vraagt wat ze het liefste eten op kerstmis, dan krijg je van een hele grote groep als antwoord: gourmet. Fondue en grillen, dat hoor je ook vaak. Zelf lekkere vleesjes in pannetjes bereiden, dat doen we dus het liefste.
Gisterenavond nodigde Albert Heijn twintig sympatieke klanten met een mooi kerstverhaal uit in het Boothuisje in Brasschaat voor de allereerste kerstmaaltijd van het jaar. En wat werd er geserveerd? Uiteraard gourmet! En om het dat extra feestelijke tintje te geven heb ik er gisteren enkele plezierige side dishes bij bereid.
Misschien ook een leuk idee om je eigen gourmet ook wat up te graden. Doe maar gewoon met je vlees en vis, zorg voor een plezierig aanbod, zodat je gasten zelf kunnen kiezen waar ze zin in hebben (en het is net zo fijn om de dagen nadien de restjes op te eten) maar serveer er deze keer eens wat verrassende side dishes bij. Groenten, salades, aardappelgerechten met dat tikje meer.
Je kunt op mijn blog heel veel tips en ideetjes vinden, maar dit zijn enkele suggesties die ik gisteren ook voor de gasten van Albert Heijn heb bereid en die je ook in mijn Instagramstories kon bekijken.
4 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
INGREDIËNTEN
BEREIDING
INGREDIËNTEN
BEREIDING
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer