Slimme truc om fruitsap gezond(er) te maken

Fruit is gezond, daar gaan we toch niet over discussiëren? Dus een stuk fruit als ontbijt is toch een prima start van je dag? Over fruitsap is al wat meer discussie. En zeker over fruitsap dat je koopt in de supermarkt. Dat zit vol suikers en je moet er in de ochtend dus niet mee overdrijven. Sommige diëtisten zullen het je zelfs helemaal afraden, zeker als het niet vers geperst is.

Maar er bestaat een super simpele truc om je fruitsap een stuk gezonder te maken. Voeg er gewoon wat groenten aan toe. Verse groenten zijn goedkoop en super voedzaam. Doe ze in de blender (desnoods al voor het slapen gaan) en voeg ze ’s ochtends toe aan je fruitsap. Voordeel: je drinkt wat minder fruitsap en dus wat minder suiker, en je voegt de vitaminen van de groenten toe aan je drankje.

Wel een beetje experimenteren, niet alle combinaties zijn even lekker. Rode biet doet het goed bij rood fruit. Selder bij appel. Je kunt groene bladgroenten ook lekker combineren met sommige fruitsoorten, denk aan spinazie en kale. En tenslotte kun je ook wat Griekse of andere magere yoghurt combineren met je groenten en fruit-smoothie of sapje. En wat gember of citroengras erbij, of munt, is ook een leuk idee! Veel plezierig ge-experimenteer gewenst.