Fruit is gezond, daar gaan we toch niet over discussiëren? Dus een stuk fruit als ontbijt is toch een prima start van je dag? Over fruitsap is al wat meer discussie. En zeker over fruitsap dat je koopt in de supermarkt. Dat zit vol suikers en je moet er in de ochtend dus niet mee overdrijven. Sommige diëtisten zullen het je zelfs helemaal afraden, zeker als het niet vers geperst is.
Maar er bestaat een super simpele truc om je fruitsap een stuk gezonder te maken. Voeg er gewoon wat groenten aan toe. Verse groenten zijn goedkoop en super voedzaam. Doe ze in de blender (desnoods al voor het slapen gaan) en voeg ze ‘s ochtends toe aan je fruitsap. Voordeel: je drinkt wat minder fruitsap en dus wat minder suiker, en je voegt de vitaminen van de groenten toe aan je drankje.
Wel een beetje experimenteren, niet alle combinaties zijn even lekker. Rode biet doet het goed bij rood fruit. Selder bij appel. Je kunt groene bladgroenten ook lekker combineren met sommige fruitsoorten, denk aan spinazie en kale. En tenslotte kun je ook wat Griekse of andere magere yoghurt combineren met je groenten en fruit-smoothie of sapje. En wat gember of citroengras erbij, of munt, is ook een leuk idee! Veel plezierig ge-experimenteer gewenst.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer