Slimme truc om fruitsap gezond(er) te maken
Nieuws

Slimme truc om fruitsap gezond(er) te maken

Fruit is gezond, daar gaan we toch niet over discussiëren? Dus een stuk fruit als ontbijt is toch een prima start van je dag? Over fruitsap is al wat meer discussie. En zeker over fruitsap dat je koopt in de supermarkt. Dat zit vol suikers en je moet er in de ochtend dus niet mee overdrijven. Sommige diëtisten zullen het je zelfs helemaal afraden, zeker als het niet vers geperst is.

Maar er bestaat een super simpele truc om je fruitsap een stuk gezonder te maken. Voeg er gewoon wat groenten aan toe. Verse groenten zijn goedkoop en super voedzaam. Doe ze in de blender (desnoods al voor het slapen gaan) en voeg ze ‘s ochtends toe aan je fruitsap. Voordeel: je drinkt wat minder fruitsap en dus wat minder suiker, en je voegt de vitaminen van de groenten toe aan je drankje.

Wel een beetje experimenteren, niet alle combinaties zijn even lekker. Rode biet doet het goed bij rood fruit. Selder bij appel. Je kunt groene bladgroenten ook lekker combineren met sommige fruitsoorten, denk aan spinazie en kale. En tenslotte kun je ook wat Griekse of andere magere yoghurt combineren met je groenten en fruit-smoothie of sapje. En wat gember of citroengras erbij, of munt, is ook een leuk idee! Veel plezierig ge-experimenteer gewenst.

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer