Fruit is gezond, daar gaan we toch niet over discussiëren? Dus een stuk fruit als ontbijt is toch een prima start van je dag? Over fruitsap is al wat meer discussie. En zeker over fruitsap dat je koopt in de supermarkt. Dat zit vol suikers en je moet er in de ochtend dus niet mee overdrijven. Sommige diëtisten zullen het je zelfs helemaal afraden, zeker als het niet vers geperst is.
Maar er bestaat een super simpele truc om je fruitsap een stuk gezonder te maken. Voeg er gewoon wat groenten aan toe. Verse groenten zijn goedkoop en super voedzaam. Doe ze in de blender (desnoods al voor het slapen gaan) en voeg ze ’s ochtends toe aan je fruitsap. Voordeel: je drinkt wat minder fruitsap en dus wat minder suiker, en je voegt de vitaminen van de groenten toe aan je drankje.
Wel een beetje experimenteren, niet alle combinaties zijn even lekker. Rode biet doet het goed bij rood fruit. Selder bij appel. Je kunt groene bladgroenten ook lekker combineren met sommige fruitsoorten, denk aan spinazie en kale. En tenslotte kun je ook wat Griekse of andere magere yoghurt combineren met je groenten en fruit-smoothie of sapje. En wat gember of citroengras erbij, of munt, is ook een leuk idee! Veel plezierig ge-experimenteer gewenst.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer