Slimme truc om fruitsap gezond(er) te maken
Nieuws

Slimme truc om fruitsap gezond(er) te maken

Fruit is gezond, daar gaan we toch niet over discussiëren? Dus een stuk fruit als ontbijt is toch een prima start van je dag? Over fruitsap is al wat meer discussie. En zeker over fruitsap dat je koopt in de supermarkt. Dat zit vol suikers en je moet er in de ochtend dus niet mee overdrijven. Sommige diëtisten zullen het je zelfs helemaal afraden, zeker als het niet vers geperst is.

Maar er bestaat een super simpele truc om je fruitsap een stuk gezonder te maken. Voeg er gewoon wat groenten aan toe. Verse groenten zijn goedkoop en super voedzaam. Doe ze in de blender (desnoods al voor het slapen gaan) en voeg ze ’s ochtends toe aan je fruitsap. Voordeel: je drinkt wat minder fruitsap en dus wat minder suiker, en je voegt de vitaminen van de groenten toe aan je drankje.

Wel een beetje experimenteren, niet alle combinaties zijn even lekker. Rode biet doet het goed bij rood fruit. Selder bij appel. Je kunt groene bladgroenten ook lekker combineren met sommige fruitsoorten, denk aan spinazie en kale. En tenslotte kun je ook wat Griekse of andere magere yoghurt combineren met je groenten en fruit-smoothie of sapje. En wat gember of citroengras erbij, of munt, is ook een leuk idee! Veel plezierig ge-experimenteer gewenst.

Gerelateerde nieuwsberichten

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer