Sire, er zijn nog Belgen! Ken je deze al?
Nieuws

Sire, er zijn nog Belgen! Ken je deze al?

Klein quizvraagje op deze eerste maandag na de schoolvakantie… Wie is de kerel van deze foto? Misschien heb je hem al eens ergens gezien? Maar ken je zijn naam ook…. Misschien nog niet, maar de kans is groot dat je hem binnen enkele maanden wel zult kennen. En niet enkel wanneer je Vlaming bent, aussi les Wallons vont bientôt le reconnaître!

Sire, er zijn nog Belgen! Ken je deze al?

De naam van deze jonge gast is Loïc Van Impe en vanavond start z’n kookprogramma “Zot Van Koken” op VTM. Hij wordt nu al de nieuws Jeroen Meus genoemd, maar in alle interviews is hij duidelijk: hij wil de strijd niet aangaan met de populaire Eén-chef Jeroen, naar wie hij trouwens enorm opkijkt.

Maar het bijzondere is dus dat Loïc z’n dagelijkse kookprogramma niet enkel op VTM te zien zal zijn, maar ook op de Franstalige commerciële zender RTL TVI. Loïc is zelf opgevoed in het Frans, maar z’n Nederlands is ook uitstekend. En hij vindt het fijn om hetzelfde programma te maken voor het volledige land. Dat zal financieel ook geen slecht idee zijn, zo kunnen beide zenders kosten besparen bij het maken van hun dagelijkse kookshow. Maar toch respect voor deze jonge gast dat hij deze uitdaging aangaat. Zo’n samenwerking over de taalgrens is du jamais vu. Ja, sire, er zijn nog Belgen!

Sire, er zijn nog Belgen! Ken je deze al?

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer