Sire, er zijn nog Belgen! Ken je deze al?
Nieuws

Sire, er zijn nog Belgen! Ken je deze al?

Klein quizvraagje op deze eerste maandag na de schoolvakantie… Wie is de kerel van deze foto? Misschien heb je hem al eens ergens gezien? Maar ken je zijn naam ook…. Misschien nog niet, maar de kans is groot dat je hem binnen enkele maanden wel zult kennen. En niet enkel wanneer je Vlaming bent, aussi les Wallons vont bientôt le reconnaître!

Sire, er zijn nog Belgen! Ken je deze al?

De naam van deze jonge gast is Loïc Van Impe en vanavond start z’n kookprogramma “Zot Van Koken” op VTM. Hij wordt nu al de nieuws Jeroen Meus genoemd, maar in alle interviews is hij duidelijk: hij wil de strijd niet aangaan met de populaire Eén-chef Jeroen, naar wie hij trouwens enorm opkijkt.

Maar het bijzondere is dus dat Loïc z’n dagelijkse kookprogramma niet enkel op VTM te zien zal zijn, maar ook op de Franstalige commerciële zender RTL TVI. Loïc is zelf opgevoed in het Frans, maar z’n Nederlands is ook uitstekend. En hij vindt het fijn om hetzelfde programma te maken voor het volledige land. Dat zal financieel ook geen slecht idee zijn, zo kunnen beide zenders kosten besparen bij het maken van hun dagelijkse kookshow. Maar toch respect voor deze jonge gast dat hij deze uitdaging aangaat. Zo’n samenwerking over de taalgrens is du jamais vu. Ja, sire, er zijn nog Belgen!

Sire, er zijn nog Belgen! Ken je deze al?

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer