Sire, er zijn nog Belgen! Ken je deze al?

Klein quizvraagje op deze eerste maandag na de schoolvakantie… Wie is de kerel van deze foto? Misschien heb je hem al eens ergens gezien? Maar ken je zijn naam ook…. Misschien nog niet, maar de kans is groot dat je hem binnen enkele maanden wel zult kennen. En niet enkel wanneer je Vlaming bent, aussi les Wallons vont bientôt le reconnaître!

De naam van deze jonge gast is Loïc Van Impe en vanavond start z’n kookprogramma “Zot Van Koken” op VTM. Hij wordt nu al de nieuws Jeroen Meus genoemd, maar in alle interviews is hij duidelijk: hij wil de strijd niet aangaan met de populaire Eén-chef Jeroen, naar wie hij trouwens enorm opkijkt.

Maar het bijzondere is dus dat Loïc z’n dagelijkse kookprogramma niet enkel op VTM te zien zal zijn, maar ook op de Franstalige commerciële zender RTL TVI. Loïc is zelf opgevoed in het Frans, maar z’n Nederlands is ook uitstekend. En hij vindt het fijn om hetzelfde programma te maken voor het volledige land. Dat zal financieel ook geen slecht idee zijn, zo kunnen beide zenders kosten besparen bij het maken van hun dagelijkse kookshow. Maar toch respect voor deze jonge gast dat hij deze uitdaging aangaat. Zo’n samenwerking over de taalgrens is du jamais vu. Ja, sire, er zijn nog Belgen!