Sire, er zijn nog Belgen! Ken je deze al?
Nieuws

Sire, er zijn nog Belgen! Ken je deze al?

Klein quizvraagje op deze eerste maandag na de schoolvakantie… Wie is de kerel van deze foto? Misschien heb je hem al eens ergens gezien? Maar ken je zijn naam ook…. Misschien nog niet, maar de kans is groot dat je hem binnen enkele maanden wel zult kennen. En niet enkel wanneer je Vlaming bent, aussi les Wallons vont bientôt le reconnaître!

Sire, er zijn nog Belgen! Ken je deze al?

De naam van deze jonge gast is Loïc Van Impe en vanavond start z’n kookprogramma “Zot Van Koken” op VTM. Hij wordt nu al de nieuws Jeroen Meus genoemd, maar in alle interviews is hij duidelijk: hij wil de strijd niet aangaan met de populaire Eén-chef Jeroen, naar wie hij trouwens enorm opkijkt.

Maar het bijzondere is dus dat Loïc z’n dagelijkse kookprogramma niet enkel op VTM te zien zal zijn, maar ook op de Franstalige commerciële zender RTL TVI. Loïc is zelf opgevoed in het Frans, maar z’n Nederlands is ook uitstekend. En hij vindt het fijn om hetzelfde programma te maken voor het volledige land. Dat zal financieel ook geen slecht idee zijn, zo kunnen beide zenders kosten besparen bij het maken van hun dagelijkse kookshow. Maar toch respect voor deze jonge gast dat hij deze uitdaging aangaat. Zo’n samenwerking over de taalgrens is du jamais vu. Ja, sire, er zijn nog Belgen!

Sire, er zijn nog Belgen! Ken je deze al?

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer