Het slechtste dieet ooit!

Diëten is altijd een beetje tricky. Eigenlijk moet je gewoon gezonder, evenwichtiger, en een beetje minder eten. Maar het ene dieet is toch nog slechter dan het andere. Vooral diëten die focussen op 1 voedingsgroep zijn gewoon dom en gevaarlijk. Eigenlijk weet je dat ook vanzelf wel: op die manier krijg je gewoon de andere voedingsstoffen niet binnen. Dus eens een week soep drinken en niks anders eten, of erger nog: enkel vlees eten, is gewoon geen slim idee. Het snoepdieet zou ik toch ook maar niet overwegen. En het frietjes-dieet? Ook niet te vertrouwen.

Toch zijn er binnen de slechte diëten nog absolute uitblinkers ook. Heb je ooit gehoord van het sherrydieet? Zelfs koningin Juliana van Nederland zou het in de jaren zeventig gevolgd hebben. Het was vooral bij dames populair, eerst in de zogenaamd “betere kringen” en later gingen ook sommige dames uit de middenklasse het uitproberen. Het idee is dat je in plaats van zware volle maaltijden vaker kleine maaltijden eet, en daar telkens een glaasje sherry bij drinkt omdat dat de spijsvertering zou stimuleren. De koningin zou er zeventien kilo mee afgevallen zijn. Ja als je minder eet, dan val je af. Maar gezond is het natuurlijk totaal niet.

Maar het kan nog erger. Ooit gehoord van ‘The Drinking Man’s Diet’? Het dieet ontstond midden jaren zestig en bestond uit het eten van veel biefstuk en het drinken van veel sterke drank. Ik verzin het niet. De Amerikaan Robert Cameron bedacht het en volgens hem zou de alcohol in sterke drank je bloedvaten een stuk wijder maken, waardoor je lichaam veel harder moet werken om alle voedingsstoffen te verwerken. Daardoor zou je dus veel makkelijker calorieën verbranden. En de eiwitten uit het vlees zorgen er voor dat de alcohol sneller uitgeademd wordt. Biefstuk en sterke drank? Als dieet? Ik moet je zeker niet uitleggen dat dat bullshit is.

Je weet wat mijn oplossing is om mijn gewicht onder controle te houden? Gezond en evenwichtig eten, minder eten dan je verbranden kunt, en genoeg bewegen. Ik leg het allemaal uit in mijn boek Waarom Wandelen dat nog altijd te koop is via deze link www.silenro.be