Slim gezien: zo probeert de horeca te overleven!

De overheid heeft daarnet bekend gemaakt dat er aan horecazaken die verplicht de deuren moeten sluiten straks een forfaitaire premie van 4000 euro zal uitgekeerd worden. Een duidelijke eerste stap om de sector te ondersteunen. Hopelijk blijft het daar niet bij, want dit is voor velen wellicht te weinig om de schade te vergoeden. Overigens zijn niet alle restaurants en cafés even groot, dus de schade zal bij de ene zaak wellicht veel groter zijn dan bij de andere.

Intussen komen er steeds meer berichten van restaurateurs die creatieve oplossingen aan het bedenken zijn om deze crisis te overleven. Verschillende chefs kondigen al aan dat ze de komende weken te boeken zijn om bij mensen thuis te koken, al vrees ik dat er de komende weken ook privé weinig etentjes zullen plaatsvinden in families en vriendenkringen. Ik betwijfel of dat nu dè oplossing is.

Wat wel nog mag is maaltijden bij de restaurateurs komen afhalen. Of ze mogen hun gerechten ook bezorgen bij de mensen thuis. Ik hoorde dat verschillende chefs die optie nu toch ernstig aan het bestuderen zijn, al is het maar om te zorgen dat hun voorraad grondstoffen die ze in huis hebben gehaald niet verloren gaat. Roger van Damme bijvoorbeeld vertelde me net aan de telefoon dat z’n heerlijke gerechten de komende weken wellicht af te halen zullen zijn.

Een slim idee!! En laat ons onze horeca nu zoveel mogelijk steunen, zodat ze deze rotperiode overleven en ons nadien kunnen blijven verwennen met hun heerlijke keuken. Ik hou jullie op de hoogte als er nog nieuws is van andere chefs die zijn voorbeeld gaan volgen.