Slim gezien: zo probeert de horeca te overleven!
Nieuws

Slim gezien: zo probeert de horeca te overleven!

De overheid heeft daarnet bekend gemaakt dat er aan horecazaken die verplicht de deuren moeten sluiten straks een forfaitaire premie van 4000 euro zal uitgekeerd worden. Een duidelijke eerste stap om de sector te ondersteunen. Hopelijk blijft het daar niet bij, want dit is voor velen wellicht te weinig om de schade te vergoeden. Overigens zijn niet alle restaurants en cafés even groot, dus de schade zal bij de ene zaak wellicht veel groter zijn dan bij de andere.

Intussen komen er steeds meer berichten van restaurateurs die creatieve oplossingen aan het bedenken zijn om deze crisis te overleven. Verschillende chefs kondigen al aan dat ze de komende weken te boeken zijn om bij mensen thuis te koken, al vrees ik dat er de komende weken ook privé weinig etentjes zullen plaatsvinden in families en vriendenkringen. Ik betwijfel of dat nu dè oplossing is.

Wat wel nog mag is maaltijden bij de restaurateurs komen afhalen. Of ze mogen hun gerechten ook bezorgen bij de mensen thuis. Ik hoorde dat verschillende chefs die optie nu toch ernstig aan het bestuderen zijn, al is het maar om te zorgen dat hun voorraad grondstoffen die ze in huis hebben gehaald niet verloren gaat. Roger van Damme bijvoorbeeld vertelde me net aan de telefoon dat z’n heerlijke gerechten de komende weken wellicht af te halen zullen zijn.

Een slim idee!! En laat ons onze horeca nu zoveel mogelijk steunen, zodat ze deze rotperiode overleven en ons nadien kunnen blijven verwennen met hun heerlijke keuken. Ik hou jullie op de hoogte als er nog nieuws is van andere chefs die zijn voorbeeld gaan volgen.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer