Slim gezien: zo probeert de horeca te overleven!
Nieuws

Slim gezien: zo probeert de horeca te overleven!

De overheid heeft daarnet bekend gemaakt dat er aan horecazaken die verplicht de deuren moeten sluiten straks een forfaitaire premie van 4000 euro zal uitgekeerd worden. Een duidelijke eerste stap om de sector te ondersteunen. Hopelijk blijft het daar niet bij, want dit is voor velen wellicht te weinig om de schade te vergoeden. Overigens zijn niet alle restaurants en cafés even groot, dus de schade zal bij de ene zaak wellicht veel groter zijn dan bij de andere.

Intussen komen er steeds meer berichten van restaurateurs die creatieve oplossingen aan het bedenken zijn om deze crisis te overleven. Verschillende chefs kondigen al aan dat ze de komende weken te boeken zijn om bij mensen thuis te koken, al vrees ik dat er de komende weken ook privé weinig etentjes zullen plaatsvinden in families en vriendenkringen. Ik betwijfel of dat nu dè oplossing is.

Wat wel nog mag is maaltijden bij de restaurateurs komen afhalen. Of ze mogen hun gerechten ook bezorgen bij de mensen thuis. Ik hoorde dat verschillende chefs die optie nu toch ernstig aan het bestuderen zijn, al is het maar om te zorgen dat hun voorraad grondstoffen die ze in huis hebben gehaald niet verloren gaat. Roger van Damme bijvoorbeeld vertelde me net aan de telefoon dat z’n heerlijke gerechten de komende weken wellicht af te halen zullen zijn.

Een slim idee!! En laat ons onze horeca nu zoveel mogelijk steunen, zodat ze deze rotperiode overleven en ons nadien kunnen blijven verwennen met hun heerlijke keuken. Ik hou jullie op de hoogte als er nog nieuws is van andere chefs die zijn voorbeeld gaan volgen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer