Slim gezien: zo probeert de horeca te overleven!
Nieuws

Slim gezien: zo probeert de horeca te overleven!

De overheid heeft daarnet bekend gemaakt dat er aan horecazaken die verplicht de deuren moeten sluiten straks een forfaitaire premie van 4000 euro zal uitgekeerd worden. Een duidelijke eerste stap om de sector te ondersteunen. Hopelijk blijft het daar niet bij, want dit is voor velen wellicht te weinig om de schade te vergoeden. Overigens zijn niet alle restaurants en cafés even groot, dus de schade zal bij de ene zaak wellicht veel groter zijn dan bij de andere.

Intussen komen er steeds meer berichten van restaurateurs die creatieve oplossingen aan het bedenken zijn om deze crisis te overleven. Verschillende chefs kondigen al aan dat ze de komende weken te boeken zijn om bij mensen thuis te koken, al vrees ik dat er de komende weken ook privé weinig etentjes zullen plaatsvinden in families en vriendenkringen. Ik betwijfel of dat nu dè oplossing is.

Wat wel nog mag is maaltijden bij de restaurateurs komen afhalen. Of ze mogen hun gerechten ook bezorgen bij de mensen thuis. Ik hoorde dat verschillende chefs die optie nu toch ernstig aan het bestuderen zijn, al is het maar om te zorgen dat hun voorraad grondstoffen die ze in huis hebben gehaald niet verloren gaat. Roger van Damme bijvoorbeeld vertelde me net aan de telefoon dat z’n heerlijke gerechten de komende weken wellicht af te halen zullen zijn.

Een slim idee!! En laat ons onze horeca nu zoveel mogelijk steunen, zodat ze deze rotperiode overleven en ons nadien kunnen blijven verwennen met hun heerlijke keuken. Ik hou jullie op de hoogte als er nog nieuws is van andere chefs die zijn voorbeeld gaan volgen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer