Het is vandaag de “dag van de luie moeders”. Dat klinkt misschien wat verwijtend, maar dat is het niet. De meeste moeders zullen het de afgelopen week weer gevoeld hebben: de drukte van de eerste schoolweek sloeg weer mega hard toe. Moeders (en sommige vaders) moeten duizend dingen tegelijk doen en voortdurend zoveel potjes tegelijk op het vuur houden. Lui zijn ze dus niet. Maar hun leven mag wel wat makkelijker gemaakt worden met slimme trucs in de keuken. Ik zet er enkele op een rij
Groentjes zijn goed, groentjes zijn gezond. Maar het is soms een heel gedoe om verse groenten in huis te halen en te bereiden. No worries, er is niks mis met diepvriesgroenten, wel integendeel. Ze bevatten evenveel voedingswaarden, soms zelfs meer dan verse groenten. Gebruik ze dus met een gerust hart.
Eitjes zijn lekker bij het ontbijt, en best gezond als je er niet mee overdrijft. Maar hoe haal je makkelijk de schaal van zo’n hardgekookt eitje. Ik heb een heel simpele truc gevonden.
Vul een glas met koud water. Leg er het hard gekookt ei in. Doe je hand over het glas en begin met het glas met het ei te schudden over de wasbak. Wanneer al het water door je vingers uit het glas is gestroomd, na een tiental seconden, kun je het ei in één beweging schillen. Goede tip? Of ken je nog een andere?
Wanneer je een potje openmaakt schrijf er dan een datum op. Sommige producten mogen maar een beperkt aantal dagen openstaan en zo kun je vermijden dat dingen slecht worden zonder dat je het beseft. En haal je vooral de twijfel weg: “hoe lang is dit potje nu al open”?
Moeders willen ook graag strak staan, en wat afvallen. Maar dat is door de drukte niet altijd makkelijk. Ik heb daarom 10 tips op een rij gezet om af te vallen, zonder te sporten. De 10 tips kun je hier vinden.
Mijn collega Rani De Coninck heeft met “Een goed plan” een zalig boek uit dat luie moeders helpt. Ze legt je met eenvoudige lijstjes uit hoe je je week prima kunt plannen, door op zondag al uitgebreid te koken en er zo kunt voor zorgen dat je veel extra tijd in de week krijgt.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer