Het is vandaag de “dag van de luie moeders”. Dat klinkt misschien wat verwijtend, maar dat is het niet. De meeste moeders zullen het de afgelopen week weer gevoeld hebben: de drukte van de eerste schoolweek sloeg weer mega hard toe. Moeders (en sommige vaders) moeten duizend dingen tegelijk doen en voortdurend zoveel potjes tegelijk op het vuur houden. Lui zijn ze dus niet. Maar hun leven mag wel wat makkelijker gemaakt worden met slimme trucs in de keuken. Ik zet er enkele op een rij
Groentjes zijn goed, groentjes zijn gezond. Maar het is soms een heel gedoe om verse groenten in huis te halen en te bereiden. No worries, er is niks mis met diepvriesgroenten, wel integendeel. Ze bevatten evenveel voedingswaarden, soms zelfs meer dan verse groenten. Gebruik ze dus met een gerust hart.
Eitjes zijn lekker bij het ontbijt, en best gezond als je er niet mee overdrijft. Maar hoe haal je makkelijk de schaal van zo’n hardgekookt eitje. Ik heb een heel simpele truc gevonden.
Vul een glas met koud water. Leg er het hard gekookt ei in. Doe je hand over het glas en begin met het glas met het ei te schudden over de wasbak. Wanneer al het water door je vingers uit het glas is gestroomd, na een tiental seconden, kun je het ei in één beweging schillen. Goede tip? Of ken je nog een andere?
Wanneer je een potje openmaakt schrijf er dan een datum op. Sommige producten mogen maar een beperkt aantal dagen openstaan en zo kun je vermijden dat dingen slecht worden zonder dat je het beseft. En haal je vooral de twijfel weg: “hoe lang is dit potje nu al open”?
Moeders willen ook graag strak staan, en wat afvallen. Maar dat is door de drukte niet altijd makkelijk. Ik heb daarom 10 tips op een rij gezet om af te vallen, zonder te sporten. De 10 tips kun je hier vinden.
Mijn collega Rani De Coninck heeft met “Een goed plan” een zalig boek uit dat luie moeders helpt. Ze legt je met eenvoudige lijstjes uit hoe je je week prima kunt plannen, door op zondag al uitgebreid te koken en er zo kunt voor zorgen dat je veel extra tijd in de week krijgt.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer