Slimme tips voor luie moeders

Het is vandaag de “dag van de luie moeders”. Dat klinkt misschien wat verwijtend, maar dat is het niet. De meeste moeders zullen het de afgelopen week weer gevoeld hebben: de drukte van de eerste schoolweek sloeg weer mega hard toe. Moeders (en sommige vaders) moeten duizend dingen tegelijk doen en voortdurend zoveel potjes tegelijk op het vuur houden. Lui zijn ze dus niet. Maar hun leven mag wel wat makkelijker gemaakt worden met slimme trucs in de keuken. Ik zet er enkele op een rij

Gebruik diepvriesgroenten

Groentjes zijn goed, groentjes zijn gezond. Maar het is soms een heel gedoe om verse groenten in huis te halen en te bereiden. No worries, er is niks mis met diepvriesgroenten, wel integendeel. Ze bevatten evenveel voedingswaarden, soms zelfs meer dan verse groenten. Gebruik ze dus met een gerust hart.

PEL EEN HARDGEKOOKT EI IN 1,2, 3

Eitjes zijn lekker bij het ontbijt, en best gezond als je er niet mee overdrijft. Maar hoe haal je makkelijk de schaal van zo’n hardgekookt eitje. Ik heb een heel simpele truc gevonden.

Vul een glas met koud water. Leg er het hard gekookt ei in. Doe je hand over het glas en begin met het glas met het ei te schudden over de wasbak. Wanneer al het water door je vingers uit het glas is gestroomd, na een tiental seconden, kun je het ei in één beweging schillen. Goede tip? Of ken je nog een andere?

Zet data op je potjes

Wanneer je een potje openmaakt schrijf er dan een datum op. Sommige producten mogen maar een beperkt aantal dagen openstaan en zo kun je vermijden dat dingen slecht worden zonder dat je het beseft. En haal je vooral de twijfel weg: “hoe lang is dit potje nu al open”?

Geen tijd om te sporten? Val op deze manier af

Moeders willen ook graag strak staan, en wat afvallen. Maar dat is door de drukte niet altijd makkelijk. Ik heb daarom 10 tips op een rij gezet om af te vallen, zonder te sporten. De 10 tips kun je hier vinden.

Lees het boek van Rani

Mijn collega Rani De Coninck heeft met “Een goed plan” een zalig boek uit dat luie moeders helpt. Ze legt je met eenvoudige lijstjes uit hoe je je week prima kunt plannen, door op zondag al uitgebreid te koken en er zo kunt voor zorgen dat je veel extra tijd in de week krijgt.