Slimme truc om een kamer te boeken in een overvol skihotel
Nieuws

Slimme truc om een kamer te boeken in een overvol skihotel

Eerder deze week schreef ik op deze blog een artikel over hoe je toch een tafel te pakken kunt krijgen in een overvol restaurant. Daar kwamen veel reacties van lezers op. Eén van mijn tips was om last minute toch nog maar even rond te bellen, omdat er toch vaak nog afzeggingen zijn in de horeca. Of om iets later op de avond op restaurant te gaan, omdat sommige gasten sneller dan verwacht de tafel verlaten, en je dan toch misschien nog iets kleins kunt gaan eten.

Maar er kwam ook een reactie van een lezer die me liet weten hoe je een kamer kunt krijgen in volgeboekt ski hotel. Heel veel mensen willen deze winter, na door COVID een jaartje overgeslagen te hebben, opnieuw op skivakantie gaan. Maar wat blijkt: heel veel skihotels zitten nu al volgeboekt voor de kerst- de krokus- en de paasvakantie. Dat is jammer. Maar er bestaat dus ook een trucje om last minute nog een kamer te boeken in een volgeboekt skiresort.

Het zit zo dat die hotels namelijk altijd een aantal kamers vrij laten voor het geval er bijvoorbeeld een sneeuwstorm zou zijn. Dan moet het personeel namelijk blijven overnachten in het hotel. Wanneer er echter uitzicht is op een periode waarin het zeker niet gaat sneeuwen worden die kamers vaak toch nog verhuurd aan gasten die last minute proberen een kamer te boeken.

Dus wanneer je er op dit moment nog niet in slaagt om een ski vakantie te boeken komende winter, niet getreurd. Probeer gewoon eens te bellen in een periode dat er weinig sneeuw valt. En wie weet wil het hotel van je keuze wel één van die vrijgehouden kamers aan je verhuren. Veel succes.

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer