Slimme truc om een kamer te boeken in een overvol skihotel

Eerder deze week schreef ik op deze blog een artikel over hoe je toch een tafel te pakken kunt krijgen in een overvol restaurant. Daar kwamen veel reacties van lezers op. Eén van mijn tips was om last minute toch nog maar even rond te bellen, omdat er toch vaak nog afzeggingen zijn in de horeca. Of om iets later op de avond op restaurant te gaan, omdat sommige gasten sneller dan verwacht de tafel verlaten, en je dan toch misschien nog iets kleins kunt gaan eten.

Maar er kwam ook een reactie van een lezer die me liet weten hoe je een kamer kunt krijgen in volgeboekt ski hotel. Heel veel mensen willen deze winter, na door COVID een jaartje overgeslagen te hebben, opnieuw op skivakantie gaan. Maar wat blijkt: heel veel skihotels zitten nu al volgeboekt voor de kerst- de krokus- en de paasvakantie. Dat is jammer. Maar er bestaat dus ook een trucje om last minute nog een kamer te boeken in een volgeboekt skiresort.

Het zit zo dat die hotels namelijk altijd een aantal kamers vrij laten voor het geval er bijvoorbeeld een sneeuwstorm zou zijn. Dan moet het personeel namelijk blijven overnachten in het hotel. Wanneer er echter uitzicht is op een periode waarin het zeker niet gaat sneeuwen worden die kamers vaak toch nog verhuurd aan gasten die last minute proberen een kamer te boeken.

Dus wanneer je er op dit moment nog niet in slaagt om een ski vakantie te boeken komende winter, niet getreurd. Probeer gewoon eens te bellen in een periode dat er weinig sneeuw valt. En wie weet wil het hotel van je keuze wel één van die vrijgehouden kamers aan je verhuren. Veel succes.