Slimme truc om een kamer te boeken in een overvol skihotel
Nieuws

Slimme truc om een kamer te boeken in een overvol skihotel

Eerder deze week schreef ik op deze blog een artikel over hoe je toch een tafel te pakken kunt krijgen in een overvol restaurant. Daar kwamen veel reacties van lezers op. Eén van mijn tips was om last minute toch nog maar even rond te bellen, omdat er toch vaak nog afzeggingen zijn in de horeca. Of om iets later op de avond op restaurant te gaan, omdat sommige gasten sneller dan verwacht de tafel verlaten, en je dan toch misschien nog iets kleins kunt gaan eten.

Maar er kwam ook een reactie van een lezer die me liet weten hoe je een kamer kunt krijgen in volgeboekt ski hotel. Heel veel mensen willen deze winter, na door COVID een jaartje overgeslagen te hebben, opnieuw op skivakantie gaan. Maar wat blijkt: heel veel skihotels zitten nu al volgeboekt voor de kerst- de krokus- en de paasvakantie. Dat is jammer. Maar er bestaat dus ook een trucje om last minute nog een kamer te boeken in een volgeboekt skiresort.

Het zit zo dat die hotels namelijk altijd een aantal kamers vrij laten voor het geval er bijvoorbeeld een sneeuwstorm zou zijn. Dan moet het personeel namelijk blijven overnachten in het hotel. Wanneer er echter uitzicht is op een periode waarin het zeker niet gaat sneeuwen worden die kamers vaak toch nog verhuurd aan gasten die last minute proberen een kamer te boeken.

Dus wanneer je er op dit moment nog niet in slaagt om een ski vakantie te boeken komende winter, niet getreurd. Probeer gewoon eens te bellen in een periode dat er weinig sneeuw valt. En wie weet wil het hotel van je keuze wel één van die vrijgehouden kamers aan je verhuren. Veel succes.

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer