Slimme truc om een kamer te boeken in een overvol skihotel
Nieuws

Slimme truc om een kamer te boeken in een overvol skihotel

Eerder deze week schreef ik op deze blog een artikel over hoe je toch een tafel te pakken kunt krijgen in een overvol restaurant. Daar kwamen veel reacties van lezers op. Eén van mijn tips was om last minute toch nog maar even rond te bellen, omdat er toch vaak nog afzeggingen zijn in de horeca. Of om iets later op de avond op restaurant te gaan, omdat sommige gasten sneller dan verwacht de tafel verlaten, en je dan toch misschien nog iets kleins kunt gaan eten.

Maar er kwam ook een reactie van een lezer die me liet weten hoe je een kamer kunt krijgen in volgeboekt ski hotel. Heel veel mensen willen deze winter, na door COVID een jaartje overgeslagen te hebben, opnieuw op skivakantie gaan. Maar wat blijkt: heel veel skihotels zitten nu al volgeboekt voor de kerst- de krokus- en de paasvakantie. Dat is jammer. Maar er bestaat dus ook een trucje om last minute nog een kamer te boeken in een volgeboekt skiresort.

Het zit zo dat die hotels namelijk altijd een aantal kamers vrij laten voor het geval er bijvoorbeeld een sneeuwstorm zou zijn. Dan moet het personeel namelijk blijven overnachten in het hotel. Wanneer er echter uitzicht is op een periode waarin het zeker niet gaat sneeuwen worden die kamers vaak toch nog verhuurd aan gasten die last minute proberen een kamer te boeken.

Dus wanneer je er op dit moment nog niet in slaagt om een ski vakantie te boeken komende winter, niet getreurd. Probeer gewoon eens te bellen in een periode dat er weinig sneeuw valt. En wie weet wil het hotel van je keuze wel één van die vrijgehouden kamers aan je verhuren. Veel succes.

Gerelateerde nieuwsberichten

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer