Het is niet altijd evident om in de drukte van de ochtendspits je kinderen een stukje fruit te laten eten. Terwijl dat sowieso een slim en gezond begin van de schooldag is, en ook van de werkdag trouwens! Laat staan dat je je kinderen groenten zou kunnen laten eten in de ochtend, en dat is wel jammer, want groenten zijn al helemaal toppers! Daarmee de dag starten is gewoon erg gezond, maar we zijn het niet zo gewoon.
Daarom deze slimme truc. Experimenteer er eens op los met fruit en groenten in de blender. Er ligt altijd wel een banaan bruin te worden in de fruitmand, hoppa, die schreeuwt er natuurlijk om om een smoothie te worden. Maar ook avocado’s of restjes groenten doen het prima in een lekkere smoothie, kiwi’s ook, en alle mogelijke bessen. Leng het sap eventueel wat aan met wat melk of yoghurt, wat amandelmelk of kokoswater, wat citroen- of limoensap, en als de kinderen wel tegen wat pittige smaken kunnen, doe dan wat gember in je smoothie. Watermeloen is ook zo’n gezonde held trouwens. Bewaar die in de ijskast, dan is je smoothie lekker fris. En wat restjes verse munt kunnen ook voor een erg frisse toets zorgen. Gewoon proberen. Doe maar eens gek!
Maak er desnoods een spelletje van. Elke ochtend een nieuwe smoothie. Of laat de kinderen zelf eens aangeven welk experimentje zij nu wel eens willen doen, met welke groenten en welk fruit. De ingrediënten kunnen ‘s avonds al klaargelegd worden, en ‘s morgens zijn ze in een paar seconden omgetoverd in een smakelijk en erg gezond drankje. Probeer het gewoon eens. Wedden dat het een dagelijkse, makkelijke, snelle, slimme gewoonte wordt?
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer