Slimme truc om je kinderen ’s ochtends fruit en groenten te laten eten

Het is niet altijd evident om in de drukte van de ochtendspits je kinderen een stukje fruit te laten eten. Terwijl dat sowieso een slim en gezond begin van de schooldag is, en ook van de werkdag trouwens! Laat staan dat je je kinderen groenten zou kunnen laten eten in de ochtend, en dat is wel jammer, want groenten zijn al helemaal toppers! Daarmee de dag starten is gewoon erg gezond, maar we zijn het niet zo gewoon.

Daarom deze slimme truc. Experimenteer er eens op los met fruit en groenten in de blender. Er ligt altijd wel een banaan bruin te worden in de fruitmand, hoppa, die schreeuwt er natuurlijk om om een smoothie te worden. Maar ook avocado’s of restjes groenten doen het prima in een lekkere smoothie, kiwi’s ook, en alle mogelijke bessen. Leng het sap eventueel wat aan met wat melk of yoghurt, wat amandelmelk of kokoswater, wat citroen- of limoensap, en als de kinderen wel tegen wat pittige smaken kunnen, doe dan wat gember in je smoothie. Watermeloen is ook zo’n gezonde held trouwens. Bewaar die in de ijskast, dan is je smoothie lekker fris. En wat restjes verse munt kunnen ook voor een erg frisse toets zorgen. Gewoon proberen. Doe maar eens gek!

Maak er desnoods een spelletje van. Elke ochtend een nieuwe smoothie. Of laat de kinderen zelf eens aangeven welk experimentje zij nu wel eens willen doen, met welke groenten en welk fruit. De ingrediĆ«nten kunnen ’s avonds al klaargelegd worden, en ’s morgens zijn ze in een paar seconden omgetoverd in een smakelijk en erg gezond drankje. Probeer het gewoon eens. Wedden dat het een dagelijkse, makkelijke, snelle, slimme gewoonte wordt?