Slimme truc om vlees voor de BBQ malser te maken
Nieuws

Slimme truc om vlees voor de BBQ malser te maken

De zomer komt er nu volle bak aan en het wordt de komende week alvast prachtig weer, dus de barbecues zullen weer overuren draaien. Een goed idee is om eens een lekker stukje vlees te marineren en dat op de grill te gooien.

Een slimme truc om (wat taaier) vlees helemaal zacht en mals te krijgen is om het een paar uur te marineren in ananassap. In ananas zit namelijk de enzyme bromelaïne die de taaie stukken vlees helemaal zacht krijgt omdat ze de eiwitten en het bindweefsel ontbinden.

Slimme truc om vlees voor de BBQ malser te maken

Gebruik sowieso wel het sap van een verse ananas voor goed resultaat, want dat is niet gepasteuriseerd. Schil de rijpe ananas, snij in stukjes en pers het sap in een blender. Zet het stuk vlees vervolgens helemaal onder het sap. En laat het vlees ook niet langer dan enkele uren marineren want anders begint het vanzelf te garen in het sap.

Ananassap geeft trouwens ook een lekkere smaak aan varkensvlees, kip en rundsvlees en zelfs aan bepaalde vissoorten. Ananas is je topper voor een lekkere marinade, maar je kunt ook papaya en verse vijgen gebruiken! Veel plezier met je BBQ!!

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer