Slimme truc om vlees voor de BBQ malser te maken
Nieuws

Slimme truc om vlees voor de BBQ malser te maken

De zomer komt er nu volle bak aan en het wordt de komende week alvast prachtig weer, dus de barbecues zullen weer overuren draaien. Een goed idee is om eens een lekker stukje vlees te marineren en dat op de grill te gooien.

Een slimme truc om (wat taaier) vlees helemaal zacht en mals te krijgen is om het een paar uur te marineren in ananassap. In ananas zit namelijk de enzyme bromelaïne die de taaie stukken vlees helemaal zacht krijgt omdat ze de eiwitten en het bindweefsel ontbinden.

Slimme truc om vlees voor de BBQ malser te maken

Gebruik sowieso wel het sap van een verse ananas voor goed resultaat, want dat is niet gepasteuriseerd. Schil de rijpe ananas, snij in stukjes en pers het sap in een blender. Zet het stuk vlees vervolgens helemaal onder het sap. En laat het vlees ook niet langer dan enkele uren marineren want anders begint het vanzelf te garen in het sap.

Ananassap geeft trouwens ook een lekkere smaak aan varkensvlees, kip en rundsvlees en zelfs aan bepaalde vissoorten. Ananas is je topper voor een lekkere marinade, maar je kunt ook papaya en verse vijgen gebruiken! Veel plezier met je BBQ!!

Gerelateerde nieuwsberichten

Verfijnd, en makkelijk te maken: vichyssoise

Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer

Zo makkelijk kun je zelf pickles saus maken

Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer