Slimme truc om vlees op de BBQ veel malser te maken

Het is prachtig weer, en we zitten jammer genoeg weer allemaal vast in onze bubbel. Maar dat moet ons niet tegenhouden om lekker te genieten van een zalige BBQ dit weekend met onze gezinnetjes. En goed idee is om eens een lekker stukje vlees te marineren en dat vervolgens op de grill te gooien.

Een slimme truc om (wat taaier) vlees helemaal zacht en mals te krijgen is om het een paar uur te marineren in ananassap. In ananas zit namelijk de enzyme bromelaïne die de taaie stukken vlees helemaal zacht krijgt omdat ze de eiwitten en het bindweefsel ontbinden.

Gebruik sowieso wel het sap van een verse ananas voor goed resultaat, want dat is niet gepasteuriseerd. Schil de rijpe ananas, snij in stukjes en pers het sap in een blender. Zet het stuk vlees vervolgens helemaal onder sap. En laat het ook niet langer dan enkele uren marineren want anders begint het vanzelf te garen in het sap.

Ananassap geeft trouwens ook een lekkere smaak aan varkensvlees, kip en rundsvlees en zelfs aan bepaalde vissoorten. Ananas is je topper voor een lekkere marinade, maar je kunt ook papaya en verse vijgen gebruiken! Veel plezier met je BBQ!!