Slim trucje voor de beste gehaktballen van Wim Ballieu
Nieuws

Slim trucje voor de beste gehaktballen van Wim Ballieu

Ik had vorige jaar, tijdens de eerste lockdown, Wim Ballieu aan de telefoon in de “Kook Uw Eigen Pot Cast”. Wim was ooit een gevierd TV-kok maar is nu al een hele tijd de eigenaar van het originele restaurantconcept “Balls & Glory”. In zijn restaurants in Antwerpen, Brussen, Gent, Leuven, Sint-Niklaas en Mechelen kun je de beste ballekes van de wereld eten. Altijd origineel, zeer lekker van smaak en altijd gemaakt met eerlijke en kwalitatieve ingrediënten, iets waar Wim zelf minutieus op toekijkt.

In de Podcast vertelde Wim dat ze zich tijdens de lockdown uiteraard concentreerden op pick-up en delivery. Dat is nu niet anders. Maar gelukkig kun je de balletjes ook in de supermarkt vinden, en af en toe zijn er samenwerkingen met bijvoorbeeld Foodbag. Wim en z’n medewerkers hebben trouwens ook al meermaal balletjes getrakteerd aan het personeel van ziekenhuizen.

En Wim heeft vorig jaar in de aangename babbel die ik met hem had ook een super lekkere tip meegegeven om thuis zelf de lekkerste balletjes ooit te draaien. Die serveert hij sowieso in een tomatensaus die hij steevast maakt met een roux en bouillon. Maar de ultieme truc bestaat er volgens Wim in om de balletjes te vullen met kaas.

Je kunt in de supermarkt van die voorgesneden blokjes kaas kopen voor bij het aperitief. Of koop een lekkere blok kaas en snij die zelf kleine blokjes. Als je zo één blokje harde kaas dan midden in je gehakt draait, krijg je de lekkerste ballekes met een smeuïge vulling. Iets wat ik intussen zelf ook meermaals geprobeerd heb, met veel succes!!

Je kunt m’n podcast met Wim hier beluisteren.

Gerelateerde nieuwsberichten

Thaise kreeft met noedels

De beste hoofdgerechten voor de feestdagen

Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer

Makkelijk hapje milkshake met paling

De lekkerste hapjes voor de feestdagen

Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

De lekkerste voorgerechten voor de feestdagen

Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer

Goed nieuws: Mama's kookboek komt maandag aan!

Bestel Mijn Mama’s Kookboek nu als kerstcadeau voor het te laat is!

Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer

Kun je diabetes vermijden?

Kun je diabetes vermijden?

14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer