Slim trucje voor de beste gehaktballen van Wim Ballieu
Nieuws

Slim trucje voor de beste gehaktballen van Wim Ballieu

Ik had vorige jaar, tijdens de eerste lockdown, Wim Ballieu aan de telefoon in de “Kook Uw Eigen Pot Cast”. Wim was ooit een gevierd TV-kok maar is nu al een hele tijd de eigenaar van het originele restaurantconcept “Balls & Glory”. In zijn restaurants in Antwerpen, Brussen, Gent, Leuven, Sint-Niklaas en Mechelen kun je de beste ballekes van de wereld eten. Altijd origineel, zeer lekker van smaak en altijd gemaakt met eerlijke en kwalitatieve ingrediënten, iets waar Wim zelf minutieus op toekijkt.

In de Podcast vertelde Wim dat ze zich tijdens de lockdown uiteraard concentreerden op pick-up en delivery. Dat is nu niet anders. Maar gelukkig kun je de balletjes ook in de supermarkt vinden, en af en toe zijn er samenwerkingen met bijvoorbeeld Foodbag. Wim en z’n medewerkers hebben trouwens ook al meermaal balletjes getrakteerd aan het personeel van ziekenhuizen.

En Wim heeft vorig jaar in de aangename babbel die ik met hem had ook een super lekkere tip meegegeven om thuis zelf de lekkerste balletjes ooit te draaien. Die serveert hij sowieso in een tomatensaus die hij steevast maakt met een roux en bouillon. Maar de ultieme truc bestaat er volgens Wim in om de balletjes te vullen met kaas.

Je kunt in de supermarkt van die voorgesneden blokjes kaas kopen voor bij het aperitief. Of koop een lekkere blok kaas en snij die zelf kleine blokjes. Als je zo één blokje harde kaas dan midden in je gehakt draait, krijg je de lekkerste ballekes met een smeuïge vulling. Iets wat ik intussen zelf ook meermaals geprobeerd heb, met veel succes!!

Je kunt m’n podcast met Wim hier beluisteren.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer