Ik had vorige jaar, tijdens de eerste lockdown, Wim Ballieu aan de telefoon in de “Kook Uw Eigen Pot Cast”. Wim was ooit een gevierd TV-kok maar is nu al een hele tijd de eigenaar van het originele restaurantconcept “Balls & Glory”. In zijn restaurants in Antwerpen, Brussen, Gent, Leuven, Sint-Niklaas en Mechelen kun je de beste ballekes van de wereld eten. Altijd origineel, zeer lekker van smaak en altijd gemaakt met eerlijke en kwalitatieve ingrediënten, iets waar Wim zelf minutieus op toekijkt.
In de Podcast vertelde Wim dat ze zich tijdens de lockdown uiteraard concentreerden op pick-up en delivery. Dat is nu niet anders. Maar gelukkig kun je de balletjes ook in de supermarkt vinden, en af en toe zijn er samenwerkingen met bijvoorbeeld Foodbag. Wim en z’n medewerkers hebben trouwens ook al meermaal balletjes getrakteerd aan het personeel van ziekenhuizen.
En Wim heeft vorig jaar in de aangename babbel die ik met hem had ook een super lekkere tip meegegeven om thuis zelf de lekkerste balletjes ooit te draaien. Die serveert hij sowieso in een tomatensaus die hij steevast maakt met een roux en bouillon. Maar de ultieme truc bestaat er volgens Wim in om de balletjes te vullen met kaas.
Je kunt in de supermarkt van die voorgesneden blokjes kaas kopen voor bij het aperitief. Of koop een lekkere blok kaas en snij die zelf kleine blokjes. Als je zo één blokje harde kaas dan midden in je gehakt draait, krijg je de lekkerste ballekes met een smeuïge vulling. Iets wat ik intussen zelf ook meermaals geprobeerd heb, met veel succes!!
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer