Slim trucje voor de beste gehaktballen van Wim Ballieu

Ik had vorige jaar, tijdens de eerste lockdown, Wim Ballieu aan de telefoon in de “Kook Uw Eigen Pot Cast”. Wim was ooit een gevierd TV-kok maar is nu al een hele tijd de eigenaar van het originele restaurantconcept “Balls & Glory”. In zijn restaurants in Antwerpen, Brussen, Gent, Leuven, Sint-Niklaas en Mechelen kun je de beste ballekes van de wereld eten. Altijd origineel, zeer lekker van smaak en altijd gemaakt met eerlijke en kwalitatieve ingrediënten, iets waar Wim zelf minutieus op toekijkt.

In de Podcast vertelde Wim dat ze zich tijdens de lockdown uiteraard concentreerden op pick-up en delivery. Dat is nu niet anders. Maar gelukkig kun je de balletjes ook in de supermarkt vinden, en af en toe zijn er samenwerkingen met bijvoorbeeld Foodbag. Wim en z’n medewerkers hebben trouwens ook al meermaal balletjes getrakteerd aan het personeel van ziekenhuizen.

En Wim heeft vorig jaar in de aangename babbel die ik met hem had ook een super lekkere tip meegegeven om thuis zelf de lekkerste balletjes ooit te draaien. Die serveert hij sowieso in een tomatensaus die hij steevast maakt met een roux en bouillon. Maar de ultieme truc bestaat er volgens Wim in om de balletjes te vullen met kaas.

Je kunt in de supermarkt van die voorgesneden blokjes kaas kopen voor bij het aperitief. Of koop een lekkere blok kaas en snij die zelf kleine blokjes. Als je zo één blokje harde kaas dan midden in je gehakt draait, krijg je de lekkerste ballekes met een smeuïge vulling. Iets wat ik intussen zelf ook meermaals geprobeerd heb, met veel succes!!

 

Je kunt m’n podcast met Wim hier beluisteren.