Super spannende dagen. Want in ons nieuwe huis in Lochristi zijn ze met man en man tegen de klok aan het werken om voor het bouwverlof ons nieuwe (t)huis klaar te krijgen. Ik denk dat het wel zal lukken maar het zal zeker heel erg op het nippertje zijn. Vandaag is trouwens een zeer belangrijke dag, want de steen van het aanrecht en het keukeneiland wordt vandaag geplaatst. Ik heb nog een super drukke dag, want ik ga de eerste mosselen proeven in Yerseke, maar ik kan echt niet wachten om vanavond een kijkje te gaan nemen en m’n handen voor de eerste keer op het keukenblad te leggen…
Als je net als ik graag kookt voor vrienden, en ook nog eens een foodblog hebt waarvoor je filmpjes op wil nemen en leuke foto’s van nieuwe gerechten wil maken, dan is de keuken zo’n beetje het hart van je huis. Dus we hebben super goed nagedacht over hoe de keuken precies in elkaar moest steken, welke toestellen en kranen er in moesten zitten, hoeveel kasten er precies nodig waren, en welke steen we precies wilden op het aanrecht. Die laatste wordt vandaag dus geplaatst. Mooiere foto’s met de kwartsiet volgen dus later, maar dit is al een hele voorlopige preview… kan iemand trouwens al zien welke fan-tas-tische ovens we gekozen hebben?
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer