Super spannende dagen. Want in ons nieuwe huis in Lochristi zijn ze met man en man tegen de klok aan het werken om voor het bouwverlof ons nieuwe (t)huis klaar te krijgen. Ik denk dat het wel zal lukken maar het zal zeker heel erg op het nippertje zijn. Vandaag is trouwens een zeer belangrijke dag, want de steen van het aanrecht en het keukeneiland wordt vandaag geplaatst. Ik heb nog een super drukke dag, want ik ga de eerste mosselen proeven in Yerseke, maar ik kan echt niet wachten om vanavond een kijkje te gaan nemen en m’n handen voor de eerste keer op het keukenblad te leggen…
Als je net als ik graag kookt voor vrienden, en ook nog eens een foodblog hebt waarvoor je filmpjes op wil nemen en leuke foto’s van nieuwe gerechten wil maken, dan is de keuken zo’n beetje het hart van je huis. Dus we hebben super goed nagedacht over hoe de keuken precies in elkaar moest steken, welke toestellen en kranen er in moesten zitten, hoeveel kasten er precies nodig waren, en welke steen we precies wilden op het aanrecht. Die laatste wordt vandaag dus geplaatst. Mooiere foto’s met de kwartsiet volgen dus later, maar dit is al een hele voorlopige preview… kan iemand trouwens al zien welke fan-tas-tische ovens we gekozen hebben?
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer