Super spannende dagen. Want in ons nieuwe huis in Lochristi zijn ze met man en man tegen de klok aan het werken om voor het bouwverlof ons nieuwe (t)huis klaar te krijgen. Ik denk dat het wel zal lukken maar het zal zeker heel erg op het nippertje zijn. Vandaag is trouwens een zeer belangrijke dag, want de steen van het aanrecht en het keukeneiland wordt vandaag geplaatst. Ik heb nog een super drukke dag, want ik ga de eerste mosselen proeven in Yerseke, maar ik kan echt niet wachten om vanavond een kijkje te gaan nemen en m’n handen voor de eerste keer op het keukenblad te leggen…
Als je net als ik graag kookt voor vrienden, en ook nog eens een foodblog hebt waarvoor je filmpjes op wil nemen en leuke foto’s van nieuwe gerechten wil maken, dan is de keuken zo’n beetje het hart van je huis. Dus we hebben super goed nagedacht over hoe de keuken precies in elkaar moest steken, welke toestellen en kranen er in moesten zitten, hoeveel kasten er precies nodig waren, en welke steen we precies wilden op het aanrecht. Die laatste wordt vandaag dus geplaatst. Mooiere foto’s met de kwartsiet volgen dus later, maar dit is al een hele voorlopige preview… kan iemand trouwens al zien welke fan-tas-tische ovens we gekozen hebben?
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer