Op de weegschaal gaan staan en denken: oei, hoeveel kilo is dat nu ook alweer geleden dat ik nog eens eerlijk tegen mezelf durfde te zijn? En het excuus kennen we allemaal: corona….No worries, die extra kilo’s krijgen we er wel weer af!
Ik zet even vijf ingrediënten op een rij die je metabolisme een boost kunnen geven en er dus voor zorgen dat je sneller calorieën verbranden gaat.
Ikzelf eet ontzettend graag blauwe bessen. Ook frambozen en aardbeien zijn supergezond trouwens, net als de wat meer gehypte soorten als de goji-bes en de acai-bes. Je dag met blauwe bessen starten is een prima idee als je voor gewichtsverlies gaat. Bessen bevatten namelijk antioxidanten en voldoende vezels, ideaal om giftige stoffen te verwijderen en je gewicht weer onder controle te houden.
Groenten moet je sowieso blijven eten. En groene groenten zijn echt de ster in een gezond dieet, ze zijn goed voor de weerstand, verlagen je cholesterol en ze bevatten veel vitamines, mineralen en enzymen. De echte topspeler is trouwens boerenkool: die bevat meer vitamine C dan een sinaasappel! Lekker en ontzettend gezond.
Volkoren granen zitten vol complexe koolhydraten en je lichaam moet dus meer inspanningen leveren om die te verbranden. Veel slimmer dan wit brood dus, want dat bevat te veel snelle suikers. Dus ga gerust voor havermout en vezelrijk brood. Ook bij het ontbijt ideaal!
Avocado is een vette vrucht. Maar er is niks mis met gezonde want onverzadigde vetten. Die avocado eten als lunch op maandag is dus een heel slim idee.
Deze thee drink ik tijdens het werkjaar elke ochtend en ik voel de energie dan in m’n lichaam stromen. Zowel gember als citroen stimuleren uitstekend de thermogenese of warmteproductie in je lichaam waardoor je gewoon meer vet gaat verbranden. Gember is ook zeer geneeskrachtig en ontstekingsremmend en de antioxidanten en vitamine C van citroen reinigen je lichaam. Supergezond dus.
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer