Sneller gewicht verliezen met deze 5 top ingrediënten

Op de weegschaal gaan staan en denken: oei, hoeveel kilo is dat nu ook alweer geleden dat ik nog eens eerlijk tegen mezelf durfde te zijn? En het excuus kennen we allemaal: corona….No worries, die extra kilo’s krijgen we er wel weer af!

Ik zet even vijf ingrediënten op een rij die je metabolisme een boost kunnen geven en er dus voor zorgen dat je sneller calorieën verbranden gaat.

1. Blauwe bessen

Ikzelf eet ontzettend graag blauwe bessen. Ook frambozen en aardbeien zijn supergezond trouwens, net als de wat meer gehypte soorten als de goji-bes en de acai-bes. Je dag met blauwe bessen starten is een prima idee als je voor gewichtsverlies gaat. Bessen bevatten namelijk antioxidanten en voldoende vezels, ideaal om giftige stoffen te verwijderen en je gewicht weer onder controle te houden.

2. Groene groenten

Groenten moet je sowieso blijven eten. En groene groenten zijn echt de ster in een gezond dieet, ze zijn goed voor de weerstand, verlagen je cholesterol en ze bevatten veel vitamines, mineralen en enzymen. De echte topspeler is trouwens boerenkool: die bevat meer vitamine C dan een sinaasappel! Lekker en ontzettend gezond.

3. Volkoren granen

Volkoren granen zitten vol complexe koolhydraten en je lichaam moet dus meer inspanningen leveren om die te verbranden. Veel slimmer dan wit brood dus, want dat bevat te veel snelle suikers. Dus ga gerust voor havermout en vezelrijk brood. Ook bij het ontbijt ideaal!

4. Avocado’s

Avocado is een vette vrucht. Maar er is niks mis met gezonde want onverzadigde vetten. Die avocado eten als lunch op maandag is dus een heel slim idee.

5. Gember en citroenthee

Deze thee drink ik tijdens het werkjaar elke ochtend en ik voel de energie dan in m’n lichaam stromen. Zowel gember als citroen stimuleren uitstekend de thermogenese of warmteproductie in je lichaam waardoor je gewoon meer vet gaat verbranden. Gember is ook zeer geneeskrachtig en ontstekingsremmend en de antioxidanten en vitamine C van citroen reinigen je lichaam. Supergezond dus.