Op de weegschaal gaan staan en denken: oei, hoeveel kilo is dat nu ook alweer geleden dat ik nog eens eerlijk tegen mezelf durfde te zijn? En het excuus kennen we allemaal: corona….No worries, die extra kilo’s krijgen we er wel weer af!
Ik zet even vijf ingrediënten op een rij die je metabolisme een boost kunnen geven en er dus voor zorgen dat je sneller calorieën verbranden gaat.
Ikzelf eet ontzettend graag blauwe bessen. Ook frambozen en aardbeien zijn supergezond trouwens, net als de wat meer gehypte soorten als de goji-bes en de acai-bes. Je dag met blauwe bessen starten is een prima idee als je voor gewichtsverlies gaat. Bessen bevatten namelijk antioxidanten en voldoende vezels, ideaal om giftige stoffen te verwijderen en je gewicht weer onder controle te houden.
Groenten moet je sowieso blijven eten. En groene groenten zijn echt de ster in een gezond dieet, ze zijn goed voor de weerstand, verlagen je cholesterol en ze bevatten veel vitamines, mineralen en enzymen. De echte topspeler is trouwens boerenkool: die bevat meer vitamine C dan een sinaasappel! Lekker en ontzettend gezond.
Volkoren granen zitten vol complexe koolhydraten en je lichaam moet dus meer inspanningen leveren om die te verbranden. Veel slimmer dan wit brood dus, want dat bevat te veel snelle suikers. Dus ga gerust voor havermout en vezelrijk brood. Ook bij het ontbijt ideaal!
Avocado is een vette vrucht. Maar er is niks mis met gezonde want onverzadigde vetten. Die avocado eten als lunch op maandag is dus een heel slim idee.
Deze thee drink ik tijdens het werkjaar elke ochtend en ik voel de energie dan in m’n lichaam stromen. Zowel gember als citroen stimuleren uitstekend de thermogenese of warmteproductie in je lichaam waardoor je gewoon meer vet gaat verbranden. Gember is ook zeer geneeskrachtig en ontstekingsremmend en de antioxidanten en vitamine C van citroen reinigen je lichaam. Supergezond dus.
Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer