Sneller gewicht verliezen met deze 5 top ingrediënten
Nieuws

Sneller gewicht verliezen met deze 5 top ingrediënten

Op de weegschaal gaan staan en denken: oei, hoeveel kilo is dat nu ook alweer geleden dat ik nog eens eerlijk tegen mezelf durfde te zijn? En het excuus kennen we allemaal: corona….No worries, die extra kilo’s krijgen we er wel weer af!

Ik zet even vijf ingrediënten op een rij die je metabolisme een boost kunnen geven en er dus voor zorgen dat je sneller calorieën verbranden gaat.

1. Blauwe bessen

Ikzelf eet ontzettend graag blauwe bessen. Ook frambozen en aardbeien zijn supergezond trouwens, net als de wat meer gehypte soorten als de goji-bes en de acai-bes. Je dag met blauwe bessen starten is een prima idee als je voor gewichtsverlies gaat. Bessen bevatten namelijk antioxidanten en voldoende vezels, ideaal om giftige stoffen te verwijderen en je gewicht weer onder controle te houden.

2. Groene groenten

Groenten moet je sowieso blijven eten. En groene groenten zijn echt de ster in een gezond dieet, ze zijn goed voor de weerstand, verlagen je cholesterol en ze bevatten veel vitamines, mineralen en enzymen. De echte topspeler is trouwens boerenkool: die bevat meer vitamine C dan een sinaasappel! Lekker en ontzettend gezond.

3. Volkoren granen

Volkoren granen zitten vol complexe koolhydraten en je lichaam moet dus meer inspanningen leveren om die te verbranden. Veel slimmer dan wit brood dus, want dat bevat te veel snelle suikers. Dus ga gerust voor havermout en vezelrijk brood. Ook bij het ontbijt ideaal!

4. Avocado’s

Avocado is een vette vrucht. Maar er is niks mis met gezonde want onverzadigde vetten. Die avocado eten als lunch op maandag is dus een heel slim idee.

5. Gember en citroenthee

Deze thee drink ik tijdens het werkjaar elke ochtend en ik voel de energie dan in m’n lichaam stromen. Zowel gember als citroen stimuleren uitstekend de thermogenese of warmteproductie in je lichaam waardoor je gewoon meer vet gaat verbranden. Gember is ook zeer geneeskrachtig en ontstekingsremmend en de antioxidanten en vitamine C van citroen reinigen je lichaam. Supergezond dus.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer