Sneller gewicht verliezen met deze 5 top ingrediënten
Nieuws

Sneller gewicht verliezen met deze 5 top ingrediënten

Op de weegschaal gaan staan en denken: oei, hoeveel kilo is dat nu ook alweer geleden dat ik nog eens eerlijk tegen mezelf durfde te zijn? En het excuus kennen we allemaal: corona….No worries, die extra kilo’s krijgen we er wel weer af!

Ik zet even vijf ingrediënten op een rij die je metabolisme een boost kunnen geven en er dus voor zorgen dat je sneller calorieën verbranden gaat.

1. Blauwe bessen

Ikzelf eet ontzettend graag blauwe bessen. Ook frambozen en aardbeien zijn supergezond trouwens, net als de wat meer gehypte soorten als de goji-bes en de acai-bes. Je dag met blauwe bessen starten is een prima idee als je voor gewichtsverlies gaat. Bessen bevatten namelijk antioxidanten en voldoende vezels, ideaal om giftige stoffen te verwijderen en je gewicht weer onder controle te houden.

2. Groene groenten

Groenten moet je sowieso blijven eten. En groene groenten zijn echt de ster in een gezond dieet, ze zijn goed voor de weerstand, verlagen je cholesterol en ze bevatten veel vitamines, mineralen en enzymen. De echte topspeler is trouwens boerenkool: die bevat meer vitamine C dan een sinaasappel! Lekker en ontzettend gezond.

3. Volkoren granen

Volkoren granen zitten vol complexe koolhydraten en je lichaam moet dus meer inspanningen leveren om die te verbranden. Veel slimmer dan wit brood dus, want dat bevat te veel snelle suikers. Dus ga gerust voor havermout en vezelrijk brood. Ook bij het ontbijt ideaal!

4. Avocado’s

Avocado is een vette vrucht. Maar er is niks mis met gezonde want onverzadigde vetten. Die avocado eten als lunch op maandag is dus een heel slim idee.

5. Gember en citroenthee

Deze thee drink ik tijdens het werkjaar elke ochtend en ik voel de energie dan in m’n lichaam stromen. Zowel gember als citroen stimuleren uitstekend de thermogenese of warmteproductie in je lichaam waardoor je gewoon meer vet gaat verbranden. Gember is ook zeer geneeskrachtig en ontstekingsremmend en de antioxidanten en vitamine C van citroen reinigen je lichaam. Supergezond dus.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer